Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VODOJEMY VY_32_INOVACE_25_Vodojemy Vlastivěda, 4.a 5.ročník

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VODOJEMY VY_32_INOVACE_25_Vodojemy Vlastivěda, 4.a 5.ročník"— Transkript prezentace:

1 VODOJEMY VY_32_INOVACE_25_Vodojemy Vlastivěda, 4.a 5.ročník
Autor: Hana Štrosová Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

2 Vodojemy Stávají na nejvyšším místě obcí, jsou jejich dominantou a přesto bývají přehlíženy. První zděné vodojemy byly stavěny na počátku 20. století a právě v těchto letech postupně slaví své 100. narozeniny. Tak se na některé z nich v okolí Mladé Bolky podívejme.

3 Horní Cetno

4 Bezno

5 Spikaly

6 Bílá Hlína

7 Malé Všelisy

8 Benátky nad Jizerou

9 Kováň

10 Bezdědice

11 Horní Bukovina

12 Velké Všelisy

13 Rokytovec

14 Mečeříž

15 Bělá pod Bezdězem

16 Kovánec

17 Úkol: 1. Které vodojemy z našeho nejbližšího okolí jsi poznal/a? 2. Na internetu najdi, k čemu vodojemy slouží? 3. Který vodojem je nejstarší? Horní Bukovina, Bílá Hlína nebo Bělá pod Bezdězem?

18 Zdroje obrázků

19 Základní údaje o DUM Autor DUM: Hana Štrosová, Základní škola a Mateřská škola Jivina, Jivina Období vytvoření DUM: 1. a 2. pololetí šk. roku 2010/2011 Ročník: čtvrtý a pátý Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh : Místní krajina Téma: Orientace na mapě DUM byl vytvořen jako doprovodný materiál pro prezentaci a procvičování v předmětu vlastivěda ve čtvrtém a pátém ročníku ZŠ. Je určen k prezentaci pomocí datového projektoru nebo předvedení na monitorech žáků. Lze ho využít i pro procvičování do žákovských sešitů , stejně tak ho lze zaslat mailem žákům, kteří v době procvičování učiva chyběli.


Stáhnout ppt "VODOJEMY VY_32_INOVACE_25_Vodojemy Vlastivěda, 4.a 5.ročník"

Podobné prezentace


Reklamy Google