Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Ivana Tesařová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Ivana Tesařová"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Ivana Tesařová
NAŠE VESNICE V ČÍSLECH Autor: Mgr. Ivana Tesařová Datum:

2 Druh učebního materiálu Cílová skupina Metodický postup
Anotace Pracovní listy a tabulky pro miniprojekt. Slouží k vyhledávání, sběru a třídění dat. Na jejich základě si žáci uvědomí statistické rozdíly mezi obcemi, jejichž děti dojíždějí do naší školy. Autor Mgr. Ivana Tesařová Předmět Matematika Očekávaný výstup Vyhledává, sbírá a třídí data. Čte a sestavuje jednoduché tabulky a diagramy. Na jejich základě tvoří vlastní slovní úlohy. Druh učebního materiálu Miniprojekt Cílová skupina Žáci 5. ročníku Metodický postup Příprava miniprojektu je součástí domácího úkolu. Žáci dostanou zadání a tabulky, zjišťují potřebné údaje a ve škole je společně zpracují např. do podoby nástěnného miniprojektu, který opatří obrázky zastoupených vesnic a vlastními slovními úlohami.

3 NÁZEV VESNICE POČET ŽÁKŮ NAŠÍ ŠKOLY MLADOŇOVICE CITY DOBRÁ VODA
Do naší školy chodí děti z Mladoňovic /Dobré Vody/, Slavíkovic, Třebelovic a Kdousova. Znáte dobře tyto vesnice? Můžeme je mezi sebou porovnat z matematického hlediska. Nejdříve zkuste zpaměti doplnit následující tabulku. NÁZEV VESNICE POČET ŽÁKŮ NAŠÍ ŠKOLY MLADOŇOVICE CITY DOBRÁ VODA SLAVÍKOVICE TŘEBELOVICE KDOUSOV

4 Obrázek nejvyšší budovy s vyznačenou výškou:
MOJE VESNICE V ČÍSLECH Název: Kdy byla založena: Kolik má obyvatel: Kolik km dojíždím do školy: Obrázek nejvyšší budovy s vyznačenou výškou:

5 NÁZEV OBCE ZALOŽENÍ POČET O- BYVATEL NEJVYŠŠÍ BUDOVA ZAJÍMA -VOST

6 MÍSTO PRO VAŠE ZAJÍMAVÉ ÚKOLY
S VYUŽITÍM PŘEDCHOZÍ TABULKY


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Ivana Tesařová"

Podobné prezentace


Reklamy Google