Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Ing. Anna Novotná Smažené výrobky Anotace: Výkladová část hodiny. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Smažené výrobky. Klíčová slova: Smažené výrobky, koblihy, krémky, bavorský vdolek. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 38 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PK2_14
Suroviny na výrobu Hygienické zásady při smažení Smažené výrobky Suroviny na výrobu Hygienické zásady při smažení
Smažené výrobky Patří do skupiny jemného kynutého pečiva Charakterizuje je: Jednoduchý tvar Nízká měrná hmotnost Kyprá pórovitá struktura Zlatohnědá barva se světlou obroučkou Uvnitř výrobku je uzavřená náplň
Suroviny na výrobu Pšeničná mouka hladká pekařská speciál Droždí Tuk Vejce Cukr krupice Sušené mléko Cukr vanilín Citropasta Tuzemák (rum)
Hygienické zásady při smažení Tuky se při vysokých teplotách rozkládají – vznikají kancerogenní látky (akrolein) Po smažení se tuk vypouští z pánve a zalévá vodou Tuk se skladuje v chladicím zařízení
Hygienické zásady při smažení Před smažením se voda s nečistotami vylévá Tuk se filtruje Musí se dodržet maximální množství koblih pro jednu pánev Tuk se vyměňuje jednorázově
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje PŘÍHODA, J., HUMPOLÍKOVÁ , P., NOVOTNÁ, D. Základy pekárenské technologie. 1. vydání. Praha: Pekař a cukrář, 2003, 363 s. ISBN 80-902-9221-6. MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ, J. Zpracování mouky pro 1. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1987, 168 s. SKOUPIL, J., MÜLLEROVÁ , M., ŠTROBACH, J. Zpracování mouky: Technologie pro 3. ročník SPŠ PT. 2. vydání. Praha: SNTL, 1981, 288 s. MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ J. Zpracování mouky II pro 2. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1985, 164 s. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.