Czš Veselí nad Moravou Nikola Gajdoštíková 9.B

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08_Moravskoslezský.
Advertisements

Slovácko Města Slovácka nad obyvatel Autor: Martin Fridrich.
ZLÍNSKÝ KRAJ. MAPA Základní statistiky Krajské město: Zlín Hejtman: Libor Lukáš Rozloha: km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 149 obyvatel/km².
Rozhledny na Slovácku Edita Kráčalová 9.A CZŠ Veselí nad Moravou 2015/2016.
Povrch dnešní krajiny povrch ČR je pestrý – střídají se roviny, pánve, kotliny a vysočiny nejvyšší pohoří se rozkládají při státní hranici.
Exkurze na p ř e č erpávací vodní elektrárnu se uskute č nila DLOUHÉ STRÁNĚ.
České a moravské řeky. Pohoří v ČR. VY_32_INOVACE_13 Napiš své jméno:
 Vzdělávací mobilita jednotlivců podporuje mobility v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a mládeže, rozsáhlé akce Evropské dobrovolné služby a sdílené.
Větrné mlýny na Slovácku Vypracovala Veronika Domanská 9.A
VY_32_INOVACE_Vac_III_02 Povrch ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Chráněná území ČR Vypracoval Mgr. Pavel Daněk. Chráněná území Chráněná území jsou místa, kde jsou přírodní složky uchovávány v co nejpřirozenějším stavu.
říčka Balinka Ze Stránecké Zhoře jsme vyšli brzo ráno podél říčky Balinky a nově upraveného rybníčka do malebné vísky Frankův Zhořec. Tady jsme se.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_13 AutorMgr.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ZEMĚPIS Téma: Zlínský kraj Ročník: 9. Číslo.
Vypracoval- Pavel Tomšej 9.A Zdroje : by by
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
Vodní dílo Nové Mlýny. Nové Mlýny jsou kaskáda tří vodních nádrží (Mušovská, Věstonická a Novomlýnská) na řece Dyji pod Pavlovskými vrchy v okolí se nachází.
P OVRCH Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s povrchem ČR.
Novohradský maraton 2016 Start: sobota :00 Jméno závodníka : ……………………..……………………… z týmu: …………….…………….. Kontrolní bodPopis Dosaženo (ano/ne)
OBEC PODHRADNÍ LHOTA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Rozmanitost reliéfu v ČR
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
Povrch České republiky
VY_52_INOVACE_46_Geomorfologické celky ČR
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Identifikátor materiálu: EU
Českomoravská subprovincie
Vzdělávací materiál: Olomoucký kraj Operační systém:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr.Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-04-Zlínský kraj-vodstvo TÉMATICKÝ.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ROZHLEDNA BABYLON MAREK SMUTNÝ P4 2011/2012.
6. Českomoravská soustava
VY_32_INOVACE_02_05_nadmořská výška
Povrch České republiky
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-16-Zlínský kraj-CHKO Bílé Karpaty.
ČESKÁ REPUBLIKA. ČESKÁ REPUBLIKA Rozloha… km2, počet obyvatel…10,2 mil., hlavní město…Praha Nejvyšší pohoří Nejvyšší vrchol Nejnižší místo Nejhlubší.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Člověk a jeho svět Vlastivěda
Povrch ČR.
Autor: Andrea Kolářová
Základní škola, Hradec Králové
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Větrné mlýny na Slovácku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-20-Zlínský kraj-procvičování.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Pohoří a nejvyšší hory VY_52_INOVACE_27
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
CHKO Pálava.
Olomoucký kraj 8 největší kraj v ČR.
Zlínský kraj. Zlínský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Anotace: Klíčová slova:
Výukový materiál pro 8.ročník
Karpaty. VY_32_INOVACE_03_Horopisné_celky_ČR_3 AUTOR: ROMAN BENČÁK ŠKOLA: ZŠ NOVÝ JIČÍN, TYRŠOVA 1.
Přírodní podmínky na území Slovácka
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Sopečná činnost v ČR Autor: Mgr. Marian Solčanský
Rýchory 2007 © Michaela Bocskorová
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
MĚSTA ZLÍNSKÉHO KRAJE ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_01_13_Náš kraj Vzdělávací oblast: Člověk.
Pálava a okolí Natálie Báňová, 4. A.
Vodní plochy na Slovácku
Rozhledny v Krušných horách
O Červené Karkulce Název : VY_32_inovace_10 - ČJ – O Červené Karkulce
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
Transkript prezentace:

Czš Veselí nad Moravou Nikola Gajdoštíková 9.B Rozhledny na Slovácku Czš Veselí nad Moravou Nikola Gajdoštíková 9.B

Rozhledna Drahy Bílé Karpaty u obce Javorník Postavena r. 2009 20 m nadmořská výška je 360m Jsou vidět okolní obce a za dobrého počasí také hrad Buchlov

Rozhledna Travičná Tvarožná Lhota Postavena r. 2000 Nadmořská výška 380m Chráněná oblast v Bílých Karpatech Telekomunikační věž poskytuje vyhlídkovou plochu ve výšce cca 34m Je vidět na hřebeny Pálavy , pohoří Ždánického lesa a Chřiby

Rozhledna Radošov Postavena r. 2014 Měří 16,4m Nadmořská výška 242m Leží na pomezí Bílých Karpat, Vizovické vrchoviny a Dolnomoravského úvalu Vznikla v místech původního statku , který byl zničen na 2. svět. války Je vidět na Vizovickou vrchovinu, Kyjovskou pahorkatinu , Chřiby, Ždánický les a Pavlovská vrchovina

Rozhledna Maják Šrotík Postavena r. 2007 Kovosteel Měří 27m Nadmořská výška 176m Nachází se v areálu bývalého cukrovaru na okraji města Postaven v podobě majáku Je vidět na Hradiště, Chřiby, hrad Buchlov

Rozhledna Douby u Vážan Postavena r. 2006 Měří 8m Nadmořská výška 358m Nachází se cca 20km od Uherského Hradiště Je vidět na Chřiby, Bílé Karpaty, Pálavu a Hostinské vrchy či Dolnomoravský úval

Rozhledna Modrá Postavena r. 1999 Měří 12m Nadmořská výška 268m Nachází se cca 5km od Uherského Hradiště Je vidět na Vizovické vrchy, Zlínskou vrchovinu, Bílé Karpaty, Chřiby, Pálavu, Hostýnské vrchy

Rozhledna Rovnina Postavena r. 2003 Měří 55m Nadmořská výška 336m Nachází se cca 3km od Uherského Hradiště Zbudována na vysílači Eurotel Je vidět Vizovické vrchy, Nízký Jeseník, Bílé Karpaty, Pálava, město Uherské Hradiště, Chřiby

Bukovanský větrný mlýn Postaven r. 2004 Měří 15m Nadmořská výška asi 320m Nachází se cca 4km od Kyjova Postaven rodákem Ing. Kouřila, který si tak splnil sen. Výhled na Kyjovsko, Chřiby, Babí lom, Podluží, Bílé Karpaty a za dobré viditelnosti i Slovensko

Rozhledna Lhotka u Hradčovic Postavena r. 2001 Měří 35m Nadmořská výška 285m Nachází se v obci Hradčovice cca 8km od Uherského Hradiště Typizovaný stožár mobilního operátora, jehož dvojče naleznete například na Mackově hoře u Nového Strašecí či u Záboří nedaleko Blatné Je vidět na Bílé Karpaty, Chřiby

Rozhledna Lopeník Postavena r. 2005 Měří 22m Nadmořská výška 911m Je vidět na Malou Fatru, Strážovské vrchy, Považský Inovec, Malé Karpaty, Pálavu, Chřiby, Hostýnské a Vizovické vrchy, Beskydy První postavena v r. 1944 a pak shořela Druhá byla postavena v r. 1946 vydržela do r. 1970 stářím se rozpadla Poslední byla postavena 2005, která stojí dodnes

Rozhledna Brdo Postavena r. 2004 Měří 23,9m Nadmořská výška 587m Nejvyšší bod pohoří Chřiby cca 20km od Kroměříže Je vidět na Jeseníky, Beskydy, Malé i Bílé Karpaty a Pálavu Postavil Svatopluk Sládeček a Bohuslav Stránský Na stavbu přispěli občané měst a obcí

Zdroje http://www.turistik.cz/cz/lokality/slovacko/kategorie/krajina/rozhledny/ http://rozhledny.webzdarma.cz/

Děkuji Vám za pozornost. 