Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výživa člověka.
Advertisements

VÝŽIVA – základní složky potravy
Tuky Mgr. Lenka Fasorová.
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
VÝŽIVOVÁ HODNOTA POTRAVY 6. ROČNÍK
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
VY_32_INOVACE_VkZ Základní složky potravy
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Zdravá výživa VY_32_INOVACE_20 - ZDRAVÁ VÝŽIVA.
„EU peníze středním školám“
„EU peníze středním školám“
Bílkoviny Mgr. Lenka Fasorová.
„EU peníze středním školám“
Zdravá výživa Michaela Šrámková.
Příprava stravy v rodině
„EU peníze středním školám“
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_06
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
LIDSKÝ ORGANISMUS Význam potravy, vody a vzduchu.
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Č LOVĚK A JEHO PROSTŘEDÍ Životní podmínky člověka.
Potrava
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Veronika Březková Masarykův onkologický ústav Poradna pro výživu
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Žlázy s vnitřní sekrecí II.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
PESTROST STRAVY.
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_18_Vyziva Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1334

Výživa Výživa je veškeré jídlo, které sníme. Je důležité, aby jídlo bylo vyvážené a určité množství. Jídlo musí obsahovat : CUKRY TUKY BÍLKOVINY

Cukry Měly by být v potravě zastoupeny nejvíce. Poskytují výživu svalům a dodávají energii. POZOR! To však neznamená, že budeme jíst jen čokoládu a sladké věci, cukry jsou také v rýži, bramborech, těstovinách. Pomalé cukry to znamená, že jsi dlouho najezený a nepociťuješ hlad (rýže, brambory). Rychlé cukry ty rychle zaženou hlad a dodají energii při sportu, ale je po nich brzy hlad (čokoláda).

Tuky Ty by měly být v potravě zastoupeny nejméně, avšak to neznamená, že je vynecháme Díky tukům se vstřebávají některé vitamíny a živiny Hodné tuky (rostlinné tuky – margaríny, oleje) Zlé tuky (živočišné tuky – sádlo, máslo)

Bílkoviny Skládají se z nich všechny živé organismy. Nedostatek bílkovin způsobuje fyzické i duševní poruchy. Nadmíra bílkovin zase poškozuje játra a ledviny. Člověk - dítě by mělo mít příjem 1g bílkovin na 1 kilogram hmotnosti. Nejvíce bílkovin je v želatině, sóji, sýrech.

Výživová pyramida

Opakování: Co by měl člověk jíst dle výživové pyramidy nejčastěji a co nejméně často?

Použité obrázky: Byl použit vyhledávač google chrome – výživa http://lh6.ggpht.com/IXRDiupHfqkzqak0sECMcxvL6vWzARljZzSB-6lZ3811IYy-CQ7OofywrwGWDwBDJCZcL2U=s113 http://lh5.ggpht.com/8Yy3coiRSRLwu0D0oCe3A0iHTe8nhsTYLZSPWjgCeJ_RzXF2XXG3zD3b5BFE384P7bOmHw=s127 http://lh4.ggpht.com/Bn8IvXyVQzNgTX5KBhzebGSI5ZQ7uK7QGdepNMrHfy3kp7szh6cnuSz7umbaGjJdhXGn8Q=s113 http://lh5.ggpht.com/BI5UZCgSJV__-uPKIUXG8Sg93cH8n4F9ADxKTg2nfOQYB0EHZbQuf6u8ofil0FFBBxSuJw=s106 http://lh3.ggpht.com/uJ8Neb8ToJlJLK7ec5YoboANuydMpTZ_pedPcId85BDJDWQSL0yUCo-pnz9hjb-8LsDU3A=s113 http://lh3.ggpht.com/aZUDHXhcAsrgUv53BJsv-bpOkslnE23YVRb8An3xhy4fieRcEac-m2A-fVR6PsT5NHD15A=s85 http://lh4.ggpht.com/u_XqZpCuHOyKvGha4bsh0YABOUM3f6VKDlHGPuXrRTwFw9dWjbs44BqQfb8MNfjVDSou8Q=s11 6 http://lh6.ggpht.com/ljddYrscIh_EH-d9hXD0ctJ66mDgF3MNon5X2aa7UQdxhV-60tDdFK_s5t5exs2ymEl-nKs=s106 http://lh5.ggpht.com/ygL15LtL24cuzu2_fPK2pT7DQsaUkABUCOlo4tPTv62MoLBXtqjqUZXn8Ld2LY3ivnKEvdg=s114 http://lh5.ggpht.com/zkrljq_N2LKKy24FL33QdRNeFl29--KUFsjmNnC2HwlXFHC9eNMhPRI4kWlHkienJ70t=s162 http://lh4.ggpht.com/bgaehc1BioHo53uzXakgc68DY1m2rY66ROctAvwkzchNoqXDxqL_6UGfYgkJE6NPfz7cRw=s111 Člověk a jeho svět 3, Danihelková, Malý, Prodos 2007, ISBN 978-80-7230-189-8 Člověk a jeho svět 3 – pracovní sešit, Danihelková, Malý, Prodos 2007, ISBN 978-80-7230-190-4