Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Prostupné jazykové vzdělávání na ZŠ Deblín CZ.1.07/1.1.02/ Koordinátoři projektu (manažeři): Mgr. Ondřej Šerý Mgr. Zuzana Svozilová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Koordináto ř i projektu (manaže ř i): Mgr. Ond ř ej Šerý Mgr. Zuzana Svozilová Prostupné jazykové vzdělávání na ZŠ Deblín CZ.1.07/1.1.02/
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Název operačního programu:
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9 Svět kolem nás

Základní informace Název projektu: Svět kolem nás Prioritní osa: 7.1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Doba realizace: 1. 3. 2013 – 28. 2. 2015 Hodnota projektu: 1 699 000 Kč

Hlavní cíl projektu zlepšení orientace žáků při výběru povolání zkvalitnění přípravy žáků na vstup na trh práce zkvalitnění stávajících a získání nových kompetencí možnost využít nově získané znalosti a dovednosti v osobním i pracovním životě

Specifické cíle projektu znalosti o fungování trhu práce přiblížení technických a řemeslných oborů aktivace podnikatelského ducha seznámení s produkty a fungováním trhu peněz základy pro celoživotní učení rozvoj environmentální výchovy

Cílová skupina Hlavní cílová skupina: žáci školy Vedlejší cílová skupina: pedagogové školy

Klíčové aktivity KA 1 Já a trh práce KA 2 Řemeslo má zlaté dno KA 3 Orientace ve světě peněz KA 4 Rozvoj environmentální výchovy

Já a trh práce zvýšení kompetencí potřebných při vstupu na trh práce → možnost využití i v osobním životě spolupráce s IPS ÚP, HK Výstup: kartotéka (soubor) 90 pracovních listů

Já a trh práce

Řemeslo má zlaté dno popularizace řemesel, řemeslných oborů seznámení s fungováním trhu práce spolupráce s řemeslníky regionu, HK Výstup: kartotéka 90 pracovních listů

Řemeslo má zlaté dno

Orientace ve světě peněz fungování trhu peněz produkty finančního trhu rizika hospodaření s penězi spolupracující subjekt: GE Money Bank, Sberbank Výstup: kartotéka 90 pracovních listů

Orientace ve světě peněz

Rozvoj environmentální výchovy flóra a fauna regionu, země znalost národních parků → vztah k regionu, zemi základní znalosti všeho živého – i sebe sama spolupracující subjekty: Národní park Podyjí Jihomoravské muzeum Znojmo Výstup: kartotéka 40 pracovních listů

Rozvoj environmentální výchovy

Spolupracující subjekty Jihomoravské muzeum Znojmo Národní park Podyjí GE Money Bank Sberbank IPS ÚP Hospodářská komora živnostníci regionu

Rizika, problémy realizace klíčových aktivit nízká motivace členů projektového týmu výpočetní technika vytíženost zaměstnanců spolupracujících subjektů pozdní (žádná) reakce podnikatelských subjektů při průzkumu trhu

Udržitelnost projektu začlenění klíčových aktivit do ŠVP využívání pracovních listů ve výchovně vzdělávacím procesu

Děkujeme za pozornost Budoucnost našich žáků je ve ….