Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Shift, Caps Lock Ctrl, Alt VY_32_šablony_INOVACE_č.DUM 296 [CZ.1.07/1.4.00/ ]
Advertisements

Základy práce s klávesnicí
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/8.
průvodce mezi klávesami
Procvičování – ÚVOD DO INFORMATIKY, KLÁVESNICE
Základní přehled o použití jednotlivých částí klávesnice
Informační a komunikační technologie
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_10_ Operační systémy, formáty souborů Téma: Operační.
Klávesnice pc Mgr. Jan Fojtík Hardware F_21.
KLÁVESNICE VY_32_INOVACE_E3-05 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
KLÁVESNICE.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Identifikátor materiálu: EU
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Popis klávesnice.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Počítačové klávesnice
Vstupní zařízení počítače
Název Ovládání počítače – klávesnice a myš Předmět, ročník
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základní vstupní zařízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ZŠ a ZUŠ Bezdrevská 3, České Budějovice
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Klávesnice Informatika – 6. ročník
KláVESNICE Informatika 5. třída.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Seznámení s počítačem Informatika pro začátečníky
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k opakování učiva o klávesnici, myši a monitoru.
Popis klávesnice. Typy připojení klávesnic: Konektor DIN Jde o stejný konektor, který se používal k přenosu zvuku před příchodem konektorů Jack. Toto.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Klávesnice K čemu slouží klávesnice Jak pracuje klávesnice
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
Klávesnice NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_IKT.7.Vl.19_Funkce_klaves.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_06 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Pro 2.ročník ZŠ, vytvořeno : březen 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_01_Informace.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_09_Vstupní_periférie TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Zdroj napájení a klávesnice
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_08
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vypracoval-Matěj Šmíd
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_06
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Klávesnice skupiny kláves, klávesy
VY_32_INOVACE_03_Klávesnice
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Klávesnice Denisa Procházková 1.A.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_04_Počítačová klávesnice Téma: Počítačová klávesnice pro 2.ročník ZŠ, vytvořeno : březen 2012 Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2181 Anotace: Žáci se formou prezentace seznamují s funkcí a jednoduchým popisem počítačové klávesnice. Učí se znát funkce nejdůležitějších kláves.Prezentaci využívám nejdříve k výkladu učiva po jednotlivých snímcích, při opakování učiva spustím celou prezentaci.

Počítačová klávesnice Klávesnice je zařízení vstupní. Již víme, že je jednou z částí počítačové sestavy.

Počítačová klávesnice je klávesnice odvozená od klávesnice psacího stroje či dálnopisu.

Prostřednictvím klávesnice je tedy možné s počítačem komunikovat Pomocí klávesnice, dáváme počítači pokyny, příkazy a vkládáme do něho data = informace. Prostřednictvím klávesnice je tedy možné s počítačem komunikovat Multimediální klávesnice se sundanými klávesami

Klávesnice je rozdělena na několik částí, které spolu souvisí a slouží pro podobnou skupinu úkolů. Klávesy lze rozdělit do těchto skupin: základní alfanumerické klávesy klávesy numerické klávesnice funkční klávesy speciální klávesy klávesy určené pro konkrétní operační systém

Alfanumerická klávesnice zabírá většinu plochy, obsahuje klávesy 26 písmen, mezerník, klávesy s interpunkcí a klávesy s číslicemi.

Numerická klávesnice obsahuje klávesy s číslicemi a klávesu Num Lock pro změnu funkce číselných kláves.

Funkční klávesy mají označení F1 – F12 a nalezneme je v horní části klávesnice. Slouží k řízení programů a jejich funkce je určena konkrétním softwarem.

Na klávesnici najdeme i speciální klávesy, s jejíchž funkcemi se postupně seznámíme. Například klávesa Caps Lock – umožňuje trvalé psaní velkých písmen. Klávesou Num Lock zapneme nebo vypneme numerickou klávesnici = psaní číslic.

Rozložení kláves české klávesnice QWERTZ

Klávesy se šipkami posunují kurzor v naznačeném směru. Klávesa Enter odešle zadaná data do počítače, potvrdí operaci, pomocí ni přecházíme na další odstavec v psaní.

Klávesa Esc obvykle provádí návrat o obrazovku nebo operaci zpět. Indikátory klávesnice ( „světýlka“) nám ukáží, zda máme zapnutou např. numerickou klávesnici, nebo klávesu Caps Lock

Zdroje : Autorka prezentace zpracovala a upravila informace z následujících zdrojů: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Microsoft_Keyboard.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Multimedialni_klavesnice_se_sundanymi_klavesami.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Dov%C3%A1_kl%C3%A1vesnice http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Olivetti_Lettera_22_by_LjL.jpeg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fernschreiber_T100_Siemens.jpg