Společenská odpovědnost vs. Bezpečnost práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

Pracovní úrazovost ČR v roce 2007
ŠÍŘÍME PRINCIPY CSR A UDRŽITELNÉHO PODNIKÁNÍ.
PRACOVNÍ PRÁVO ODPOVĚDOST ZAMĚSTNAVATELE ZA ŠKODU NP2.
Následky nehod u osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Bezpečnostní kultura a moderní přístup k bezpečnosti v letecké dopravě
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Soubor vědomostí, dovedností, schopností, postojů a hodnot Kompetence potřebuje každý jedinec pro své osobní naplnění a rozvoj, pro.
Příprava národních priorit výzkumu, experimentálního vývoje a inovací R. Haňka.
Strategické změny v řízení elektrizačních soustav Špindlerův Mlýn Milan Kloubec, ČVUT FEL.
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
DOBRÁ STRATEGIE PRODEJE FIRMY PARDUBICE, JIŘÍ SLEZÁK.
1 Mezinárodní konference 80 let sociálního pojištění „Současnost sociálního pojištění“ Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška generální.
Projekt zavádění jednotné bezpečnostní politiky v prostředí VZP ČR
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Firemní a bezpečnostní kultura Nástroje efektivního zvyšování BOZP VÚBP,v.v.i 2007.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Společenská odpovědnost organizací
Supervize v rámci sociální práce Specifické metody SP LS 2014 Specifické metody SP LS 2014.
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice. Proč znalostní ekonomika ? silná konkurence ekonomická krize efektivní výroba a prodej.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
1 Pracovní úrazy Pracovní úrazy : Zaměstnavatel je povinen vést příslušnou evidenci pracovních úrazů v souladu s nařízením vlády č. 201/2010.
Finanční řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Marketingové řízení školy. Efektivní škola Profesionální vedení školy Sdílení vize a akceptování cílů školy spolupracovníky Vhodné edukační prostředí.
Magické slovo Sustainability  Udržitelnost je jako „megatrend“ hlavním strategickým tématem kterékoliv stavební firmy, pojmy udržitelná strategie, finance,
Apoštolská 1. Prosíme Tě dej nám Pane sílu,
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
Personální strategie mezinárodní firmy
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Přírodovědná gramotnost aktuální téma současnosti Ladislav Podroužek.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08.
Department of Politics and European Studies Palacky University in Olomouc Delokalizace, transformace a inovace lokální ekonomiky _____________________________________________________.
POTENCIÁLNÍ INCIDENTY A SKORONEHODY (NMPI)
Zaslouží si lékařská posudková služba koncepční změnu?
Sociálně ekonomické důsledky pracovních úrazů a nemocí z povolání
Společenská odpovědnost a školy
KE ZLEPŠENÍ BEZPEČNOSTI NA SILNICÍCH ZLÍNSKÉHO KRAJE?
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Proč potřebujeme systém managementu ?
Systém managementu 4.
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Společenská odpovědnost vs. Bezpečnost práce

Strategické cíle Skanska Žádné pracovní úrazy Strategické cíle Skanska Žádné ztrátové projekty Žádné ekologické nehody Žádné etické prohřešky Žádné reklamace Skanska

Proč to děláme? Věříme, že každému úrazu můžeme předejít Věříme, že řízení výroby a řízení bezpečnosti jsou shodné disciplíny Chceme změnit náš pohled/postoj - od počítaní úrazů k inspirativnímu jednání Bezpečnost je o vedení, ne o diktování Bezpečnost je osobní věcí každého z nás

Současný stav bezpečnosti práce Nevěrohodné zpožďující ukazatele Málo reportovaných úrazů, úrazy s vysokým počtem dnů pracovní neschopnosti V rozporu s Heinrichovým trojúhelníkem úrazů Nedostatečné zapojení a zájem managementu Nesoulad mezi senior managementem a středním managementem Nedostatečné porozumění (kompetence)

Současný stav bezpečnosti práce Bezpečnost není vnímána jako společenská odpovědnost Vina na straně pracovníka Součást odvětví Nemožnost pracovat bezpečně a zároveň být konkurenceschopný

Globální a lokální aspekty Spojení mezi společenskou odpovědností a bezpečností Prohlášení o společenské odpovědnosti a udržitelném rozvoji jsou zpochybňována v důsledku smrtelných úrazů Je to správná věc, kterou můžeme udělat!

Shrnutí a závěry Bezpečnost práce je klíčovou součástí společenské odpovědnosti Firemní image je ovlivněna úrovní bezpečnosti práce Výstavba se může obejít bez zranění Každému úrazu se dá předcházet!