VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Výroční konference OP VK Dorint Hotel Don Giovanni, Vinohradská 157a,
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
1 Koordinátor S 1 Příprava vedoucích pracovníků a koordinátorů středních odborných škol na tvorbu a realizaci ŠVP.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Zkušenosti z inspekční činnosti ve školách s prvním stupněm Mgr. Miroslav Pospíšil, ČŠI Jihlava, leden 2011  hodnocení ŠVP  poznatky z inspekční činnosti.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Informační a poradenské centrum ZČU
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Tematicky zaměřený kulatý stůl
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Interreg V-A Česká republika – Polsko
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Závěrečná konference Zlín,
Společenská odpovědnost ve školství
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Základní informace o poskytovateli
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Výzkum v malých a středních firmách
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Reforma terciárního vzdělávání
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Transkript prezentace:

VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV Univerzitní institut SEMINÁŘ K OP VK VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV Zlín, budova VTP, 1. července 2009

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zdroj financování: Evropský sociální fond (ESF) Hlavním posláním ESF je: zvyšování zaměstnanosti a zaměstnatelnosti; podpora tvorby nových pracovních míst nebo nových forem zaměstnávání; snižování nezaměstnanosti pomocí školení, rekvalifikací, vzdělávání zaměstnanců, motivačních aktivit; poradenství v oblasti pracovního uplatnění; vytváření podmínek pro uplatnění žen a mladých lidí na trhu práce; podpora celoživotního učení.

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost GLOBÁLNÍ CÍL Rozvoj vzdělanostní společnosti za účelem posílení konkurenceschopnosti ČR prostřednictvím modernizace systémů počátečního, terciárního a dalšího vzdělávání, jejich propojení do komplexního systému celoživotního učení a zlepšení podmínek ve VaV. Specifický cíl 1 Rozvoj a zkvalitňování systému počátečního vzdělávání Specifický cíl 2 Inovace systému terciárního vzdělávání směrem k propojení s VaV činností Specifický cíl 3 Posílení adaptability a flexibility lidských zdrojů jako základního faktoru konkurenceschopnosti ekonomiky a udržitelného rozvoje ČR Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, VaV Specifický cíl 4 Vytvoření moderního, kvalitního a efektivního systému celoživotního učení Prioritní osa 3 Další vzdělávání Prioritní osa 4 Systémový rámec celoživotního učení

Členění a pojmy Prioritní osa 2: Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblasti podpory (nasměrování finančních toků): 2.1 Vyšší odborné vzdělávání 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 2.4 Partnerství a sítě Cílové skupiny (komu je projekt užitečný): studenti akademičtí a vědečtí pracovníci VŠ ostatní zaměstnanci VŠ Vždy je třeba respektovat specifika konkrétní výzvy!

Předchozí výzvy OP VK Ukončené výzvy OP VK, Prioritní osa 2: Terciární vzdělávání, VaV Oblast podpory Ukončení výzvy Počet podaných projektů Počet získaných projektů z toho UTB jako partner 2.2 VŠ vzdělávání 19. září 2008 22 9 2 2.3 LZ ve VaV 12. prosince 2008 7 1 2.4 Partnerství a sítě 3. dubna 2009 11 nevyhodnoceno V rámci doposud přidělených dotací UTB získá cca 75 mil. Kč. Úspěšnost UTB v ose 2.2 byla cca 40 %, což je velmi dobrý výsledek.

Dosavadní zkušenosti „negativní“ Z pohledu projektových manažerů ÚPČ: Neznalost neomlouvá – zákony a interní směrnice jsou platné pro všechny (viz Směrnice kvestora 6/2008). Základem úspěchu je porozumění tomu, co se vyžaduje (pravidla MŠMT, Příručka pro žadatele a příjemce). Projekt nesmí být koncentrován sám na sebe (užitečnost pro druhé). Zodpovědnost je vždy na straně předkladatele/řešitele (nelze se vymlouvat na druhé). Korektní přístup a otevřená komunikace je nezbytná (pravidlo „dobrých mravů“). Nelze vyhovět každému (spolupráce vers. spolupráce). Dobrá myšlenka ≠ kvalitní projekt! Z „negativních“ minulých zkušeností mohou vyplynout pozitivní budoucí zkušenosti.

Dosavadní zkušenosti pozitivní Z pohledu projektových manažerů ÚPČ: Na UTB existují kreativní lidé s dobrými nápady. Nadšení a zápal pro věc pomáhá při překonávání obtíží. Začít včas je třetina úspěchu. Kvalitní tým je druhá třetina úspěchu. Nemyslet jen na sebe je zbývající třetina úspěchu. Společná práce stmeluje (důvěra a komunikace). Detailně promyšlené projekty mají větší šanci na úspěch. UTB jako celek je schopna připravit kvalitní projekty a konkurovat jiným univerzitám.

Shrnutí dosavadních zkušeností Formulace pravidel je nutná (odpovědnost UTB ve Zlíně). Důsledné dodržování existujících pravidel je nezbytností (SK/6/2008). Vymezení a aplikace nových pravidel sníží riziko budoucích finančních ztrát. Nové postupy přípravy, podávání a řešení projektů – viz samostatná prezentace.

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Ing. Martina Manová ředitelka Ústavu projektových činností manova@uni.utb.cz Tel.: 57 603 8029