ZŠ Malá Losenice dne Mgr. Marie Linhartová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Příprava na svaté přijímání Falešné představy. Příprava na svaté přijímání Falešné představy • Protože se to tak dělá chybí odpověď na „proč“ chybí živý.
EFT – na emoce zaměřená terapie
Co může být tohle? Dá se to nějak popsat? Co k tomu říct?
DUCHOVNÍ POTŘEBY (NEJEN) UMÍRAJÍCÍCH PACIENTŮ A JAK SE K NIM STAVĚT
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
ASERTIVITA Společenská kultura Asertivita ; VY_32_INOVACE_D3_03
Role asistenta v Montessori pedagogice
DÍTĚ V OBTÍŽNÉ ŽIVOTNÍ SITUACI MOŽNOSTI ÚČINNÉ SPOLUPRÁCE
Etika „Žít spolu a žít jeden pro druhého je vztah, ve kterém se zúčastnění mohou plně rozvinout svou osobnost.“ E. H. Erikson.
Duchovní potřeby na konci života Doc. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK Praha.
ZÁKLADY OŠETŘOVÁNÍ Potřeby člověka.
Konference Jihlava mluví o vzd ě lávání a Montessori pedagogice 2014 Montessori na 1. stupni ZŠ – zkušenosti z praxe.
2. neděle adventní/část 2: Modlitba proroků a obrácení srdce.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Erich Fromm ( ) Erik Erikson ( )
Lidská důstojnost a pozitivní hodnocení sebe Všichni lidé se rodí svobodni a jsou si rovni. (Listina základních práv a svobod)
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
VYSNILA JSEM SI TĚ DREAMED YOU ANASTACIA.
Psychologie štíhlé postavy
E TIKA „Žít spolu a žít jeden pro druhého je vztah, ve kterém se zúčastnění mohou plně rozvinout svou osobnost.“ E. H. Erikson.
Škola: Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Označení: CZ.1.07/1.5.00/ , VY_32_INOVACE_nov41 Autor Mgr. et Mgr. Jitka.
Sdělování nepříznivých informací.
Na čem stavět vztah.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Komunikace ve styku s veřejností , v řízení a vedení lidí
Centrum pro katechezi Olomouc, = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti.
PSYCHOLOGIE LIDSKÉHO VÝVOJE
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
PROČ DĚTI ZLOBÍ A NEUČÍ SE?
Jak vést děti ke Kristu?  Přijmout takové jaké jsou  (LÁSKA)  Hrát si s nimi  (PŘÁTELSTVÍ)  Vést ke službě  (DŮVĚRA a ZODPOVĚDNOST)
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Abraham Harold Maslow „To, co člověk může být, to musí být.”
PERSEFONA, o.s.  Komplexní služby obětem domácího násilí sexuálního zneužívání znásilnění  Vzdělávání laické i odborné veřejnosti  Analytická a publikační.
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Tréning do předmětu SPR149 Využití filmu v sociální práci
1 Životní scénář aneb Naučte se žít v přítomném okamžiku.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY Mgr.Irena Kudláčková.
Rodičovství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Rodičovství.
CESTA PŘES ALTERNATIVY TRADIČNÍHO MODELU K OSVOBOZUJÍCÍMU POJETÍ DÍTĚTE Karel Rýdl Fakulta filozofická Univerzity Pardubice
Děti se učí tím, v čem žijí Žije-li dítě v ovzduší kritizování, učí se odsuzovat. Žije-li dítě v ovzduší nepřátelství, učí se útočit. Žije-li dítě v ovzduší.
 situace, kdy rodina v různé míře neplní základní požadavky a úkoly dané společenskou normou  selhání některého člena nebo členů rodiny, toto selhání.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Asertivita ve sportu doc.PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
psychologie osobnosti – vztahově-postojové složky
Byl jednou jeden svět… Luk. 17
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Plánované rodičovství
MOTIVACE Zora Syslová.
Asertivita.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Metodika Adopčního centra Průvodce pro práci s osvojitelskou rodinou
Specifické metody SP LS 16
Metodika podpory sociálního a emočního vývoje dětí předškolního věku
Emoce souvislost s ot.č.2 (emoční deprivace)
Interkulturní adaptace
Transkript prezentace:

ZŠ Malá Losenice dne 14.2.2017 Mgr. Marie Linhartová ZDRAVÁ VÝCHOVA ZŠ Malá Losenice dne 14.2.2017 Mgr. Marie Linhartová

CHCEME BÝT MILOVÁNI (PŘIJÍMÁNI) NEUSPĚJEME- LI, CHCEME BÝT OBDIVOVÁNI NEUSPĚJEME- LI, CHCEME BÝT OBÁVÁNI NEUSPĚJEME- LI, CHCEME BÝT NENÁVIDĚNI A ZAVRŽENI

ZÁKLADNÍ LIDSKÉ POTŘEBY Potřeba místa Potřeba péče Potřeba podpory Potřeba jistoty a bezpečí Potřeba hranic Potřeba uznání Potřeba smysluplnosti Potřeba seberealizace

ZÁKLADNÍ EMOCIONÁLNÍ POTŘEBY Potřeba lásky Svoboda sebevyjádření Samostatnost a mocnost Emocionální bezpečí Sebevědomí

VÝVOJOVÁ STÁDIA Důvěra versus nedůvěra Autonomie versus stud (já sám) Iniciativa versus vina (záměr a nutnost přijetí) Snaživost versus méněcennost (poměřování, důležitost neztratit vítr z plachet, zjišťovat v čem jsem dobrý)

EMOCE A JEJICH ZVLÁDÁNÍ - SALVE S – stop, zpracovat vlastní emoce, klid A – pozornost situaci, dítěti, okolí L – naslouchání V – potvrď, uznej, nedramatizuj E – umožni, dovol dítěti vypořádat se s emocí

PÁR SLOV K ZAMÝŠLENÍ Naomi Aldortová Umění tvořit dohody a vést své děti Buď připraven říkat ANO Slova jsou symboly – porozumění Než vydám pokyn, dvakrát zapřemýšlím Hněv versus laskavost Stres, strach versus klid Děláme-li z věcí drama, situaci komplikujeme. Děti nechtějí zůstávat v nepříjemných emocích.

PROGRESIVNÍ RODIČOVSTVÍ Přináší mír a jasno do těžkých situací, děti mají právo na emoční vyjádření Otvírá srdce – láska, respekt, laskavost, čitelnost, opravdovost Děti potřebují dělat to, co dělají Děti vstupují do světa, který má svá pravidla a laskavost neznamená, že dítě může mít vše, co chce Z lidí se stávají šílenci díky vlastním myšlenkám – prozkoumat pravdivost svých myšlenek, zbavte se své závislosti na myšlenkách

PROGRESIVNÍ RODIČOVSTVÍ – pokrač. Děti jsou naším zrcadlem Podmínky se musí slučovat s potřebami dětí, nestrkejte děti do podmínek, které nemohou zvládnout nebo jim předem vysvětleme, jak to bude vypadat Děti milují pravidla!!! Když jde dítě proti vám, uvědomte si, kde či kdy jdete proti němu