Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko. Proč Venédsko? Staří Římané označovali za Venédy obyvatele centrální Evropy, a to bez ohledu na jejich.
Advertisements

Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko. Proč Venédsko? Staří Římané označovali za Venédy obyvatele centrální Evropy, a to bez ohledu na jejich.
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Družstvo, státní podnik, konsorcium. Obsah výkladu 1.Družstvo 2.Státní podnik 3.Otázky a úkoly.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Česká asociace organizátorů veřejné dopravy - ČAOVD. S cílem koordinovat úsilí vedoucí ke zlepšení podmínek pro rozvoj integrované dopravy v České republice.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Naplněnost Centrálního registru administrativních budov (CRAB) ÚŘAD PRO ZASTUPOVÁNÍ STÁTU VE VĚCECH MAJETKOVÝCH.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Dokument KAP MSK - obsah
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Česko-čínské obchodní a ekonomické vztahy
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Specifické otázky společenské podpory početných rodin (Josef Zeman, Národní centrum pro rodinu) Cílem systému podpory rodin je udržení a postupný nárůst.
Úřad práce České republiky
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název vzdělávacího materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Hlavní město praha a integrace cizinců
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Základní informace o poskytovateli
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
Univerzitní město Olomouc
2. ČNB a její role v platebním styku.
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Principy fungování spolku BISON
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Komora sociálních podniků
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
Úvodní informace o Fondu malých projektů
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko

Proč Venédsko? Staří Římané označovali za Venédy obyvatele centrální Evropy, a to bez ohledu na jejich národnost. Jsme ze střední Evropy a chceme pomáhat bez ohledu na národnost, rasu a původ, proto jsme zvolili název Venédsko.

Záměry a cíle Venédska: 1. koordinační a informační činnost směřující k založení a provozování center podporujících charitu, mezigenerační soužití, soužití hendikepovaných a zdravých, soužití různých etnik... 2. provozování takových center mimo území Evropy 3. spolupráce s jinými organizacemi provozujícími takové aktivity (viz bod 1).

4. přímá účast na zakládání a činnosti škol a vzdělávacích center s plným respektem k místní kultuře 5. podpora projektů směřujících ke zlepšení zdravotní péče v oblasti humánní i veterinární medicíny 6. přímá spolupráce s místním obyvatelstvem na realizaci těchto projektů 7. spolupráce s orgány státní správy a místní samosprávy

Představený Mgr. Jan Linhart zakladatel spolku ředitel koordinátor činnosti spolku

Tajemník rady spolku Bc. Marie Lencová zakladatel spolku výkonný ředitel koordinátor projektů spolku

Předseda výboru pro zahraniční vztahy Bc. Justýna Wimmerová zakladatel spolku zástupce spolku v Itálii koordinátor italských projektů spolku

Předseda sněmu spolku Štěpán Sýkora administrativní ředitel spolku koordinátor spolupráce spolku s jinými organizacemi

QIIQ Clinic MgA. Danica Samuhelová - ředitelka QIIQ Clinic - koordinátorka vzájemné spolupráce - koordinátorka zdravotnických projektů

Mgr. Ivana Impassa Ifoli koordinátorka spolupráce s o.s. Mama Mudele

Mama Mundele „Velkých cílů je možné dosáhnout jedině, když se spojí mnoho lidí dohromady“. John. E. Maxwell

Občanské sdružení Mama Mundele vzniklo v dubnu 2012. O. s Občanské sdružení Mama Mundele vzniklo v dubnu 2012. O.s. sdružuje lidi, kterým není lhostejná situace v jiných oblastech světa a kteří chtějí pomoci měnit tento svět k lepšímu. Hlavním cílem do budoucna je vytvořit projekty na podporu konžských dětí a nejchudších obyvatel tak, aby se stali soběstačnými. Chceme společně s místními lidmi najít cestu k jejich lepší budoucnosti díky vzdělání, poskytnutí know how, prostředků pro vybudování zázemí malých podniků.

Cíle sdružení: a) podpora mezirasové tolerance a vzájemného lidského a kulturního poznání b) podpora a zakládání humanitárních a rozvojových projektů c) aktivní zapojení obyvatel rozvojových zemí do projektů, zvyšování jejich kvalifikace d) zajištění soběstačnosti a udržitelnosti jednotlivých projektů e) zapojení obyvatel České republiky do projektů v Africe  

f) zlepšování podmínek obyvatel v afrických zemích (především  demokratické republice Kongo ) a to s ohledem na místní tradice a kulturu. g) průhledné financování veškerých aktivit sdružení h) zastřešování aktivit, které přibližují kulturu a umění České republiky obyvatelům Afriky a prohlubování jejich znalostí o České republice. http://www.mamamundele.cz/

O Kongu Demokratická republika Kongo má rozlohu více než 2 300 000 km2. Je 14. největší stát světa (plochou srovnatelný s Indií) a žije tam cca 69 mil. obyvatel. Sousedy jsou: Angola, Burundi, Středoafrická republika, Konžská republika, Rwanda, Jižní Súdán, Tanzanie, Uganda a Zambie.

Demokratická republika Kongo

Státní symboly Demokratické republiky Kongo

V Demokratické republice Kongo žije přibližně 250 etnických skupin V Demokratické republice Kongo žije přibližně 250 etnických skupin. Většinu obyvatel tvoří příslušníci bantuských národů. Nejpočetnější národy jsou Luba (18%), Kongo (16%) a Mongo (13%). Jazyky většiny obyvatel se řadí do nigero-konžské jazykové rodiny, převážně benue-konžské větve, avšak oficiálním jazykem je francouzština, významně rozšířená je i svahilština, čilubština, konžština a lingalština. Nejrozšířenějším vírovyznáním je křesťanství.

Negramotných obyvatel je kolem 42%, středoškolské vzdělání má 15% a vysokoškolské pouze 1%. Průměrná délka života se pohybuje v rozmezí 43 – 49 let. Dlouhodobou podvýživou trpí přes 40% obyvatelstva, přestože DRK má potenciál uživit 1/3 populace celé planety.

Hospodářský potenciál Konga je obrovský: 1. turistika – pobytová i poznávací (přírodní rezervace, parky, národní parky z nichž pět je zapsáno v UNESCO včetně parku Virunga – horské gorily) 2. nejzalesněnější země Afriky, hojně se vyskytuje i mahagon a teak 3. největší zdrojem elektrické energie jsou hydroelektrárny, téměř nevyužité jsou ostatní zdroje (solární, větrné, přílivové…) 4. většina příjmu je z exportu surovin – zlato, diamanty, bauxit, ropa... 5. chybí zpracovatelský průmysl

Naše plány: 1. zřízení základní školy poskytující vzdělání v plném rozsahu, a to podle norem platných pro členské státy EU 2. zřízení dalších vzdělávacích institucí zaměřených na zvyšování kvalifikace místního obyvatelstva 3. projekty směřující ke zlepšení zásobovací situace obyvatelstva (např. pitná voda) 4. podpora medicínských projektů

5. podpora veterinárních projektů 6. projekty alternativní, přírodní a asijské medicíny 7. projekty spolupráce a využívání místních tradičních léčebných metod a léčebných zdrojů (byliny, mineraloterapie, balneoterapie…) 8. podpora rozvojových projektů zaměřených na spolupráci s místním obyvatelstvem a podnikatelskými subjekty

9. zřízení stálé základny (na základě smlouvy s DRK) pro poskytování servisu a podpory členům spolku a spolupracujícím organizacím při jejich aktivitách v centrální Africe 10. otevřít bránu do Afriky pro malé a střední podnikatele i pro ostatní zájemce

Kontakty www.venedsko.cz Email: spolek@venedsko.cz Telefony: +420 605 449 443 – čj, rj, francouzština +420 602 651 985 – čj, rj + 420 736 658 684 – čj, aj, italština