PORADA OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
Advertisements

REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Grantový fond Libereckého kraje schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 24/04/ZK - Základní dokumenty : - Statut Grantového.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ A HV 2011 FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ ZA ROK 2011 A VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ Datum: únor 2012.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Čerpání rozpočtu přímých nákladů za rok 2012 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Financování regionálního školství
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Ing. Michaela Stříbrná.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2011 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
1 Chystaná novela školského zákona Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Asociace středních průmyslových škol ČR Špindlerův Mlýn,
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Porada ředitelů.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2012 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Stav svazkového školství k červnu Fyzické stavy dětí ve věku od 1 roku do 14 let v jednotlivých obcích Vernířovice, Rapotín, Sobotín, Petrov nad.
PORADA S ŘEDITELI ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných obcemi
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. – 22. září 2017 Doksy Ing. Michaela.
Ústav pro informace ve vzdělávání bude sloučen s Českou školní inspekcí Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje, 21. říjen.
Novinky z IROP.
místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje
Základní vzdělávání a další …
Bc. Magdalena Zábranská
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
Kulatý stůl Asistent pedagoga, úskalí integrace žáků s různými znevýhodněními Liberec, 7. září 2015.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 20. – 21. září 2018 Hejnice Ing.
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Rozpis rozpočtu a normativy
s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných obcemi
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

PORADA OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ 25. 8. 2010

Červeně – obce zasažené povodněmi – více jak polovina kraje

Školy postižené povodněmi Hlavní oblasti Frýdlantsko – řeka Smědá Chrastavsko – říčka Jeřice Hrádecko – řeka Nisa Českolipsko – povodí řeky Ploučnice

Frýdlantsko Postižené obce Hejnice – Raspenava – Frýdlant - Višňová

Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant Dětský domov Frýdlant Frýdlantsko Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant Dětský domov Frýdlant Základní škola, ZUŠ a MŠ Frýdlant Základní škola a mateřská škola, Bulovka, Dolní Řasnice, Dětřichov, Raspenava a Višňová ... Základní škola Lázně Libverda Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant - zatopeno patro DM, 2 objekty odborného výcviku, promáčena budova školy, kotelny, zatopeno pracoviště a DM v Hejnicích, Dětský domov, Frýdlant, Větrov 3005 – zatopená kotelna Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola, Frýdlant – zasažena ZUŠ a MŠ Jiráskova, mzdy 100 000,- Kč ZŠ a MŠ Bulovka, Dolní Řasnice, Dětřichov, Raspenava a Višňová .. – nejvíce MŠ Raspenava – budova již neexistuje, v ostatních místech zatopené sklepy, kotelny; ve Višňové celá škola – zničena učebna výpočetní techniky …

Chrastavsko a Hrádecko

Mateřská škola Chrastava Základní škola Chrastava (náměstí) Základní škola a Mateřská škola, Chrastava - Vítkov Školní jídelna Chrastava školka v Nádražní ulici zcela zatopená Základní škola Chrastava na náměstí – zcela zatopené sklepy Základní škola a Mateřská škola v Chrastavě Vítkově – zaplavené sklepy Školní jídelna zatopeno celé přízemí

Mateřská škola, Základní škola Hrádek nad Nisou - Donín Hrádecko Mateřská škola, Základní škola Hrádek nad Nisou - Donín Základní škola praktická a Mateřská škola, Hrádek nad Nisou – Loučná Základní škola a Mateřská škola, Chotyně školka v Nádražní ulici zcela zatopená Základní škola Chrastava na náměstí – zcela zatopené sklepy Základní škola a Mateřská škola v Chrastavě Vítkově – zaplavené sklepy Školní jídelna zatopeno celé přízemí

Českolipsko

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov Českolipsko Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, 28. října, Česká Lípa Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov Základní škola Mánesova v České Lípě Mateřská škola Sovička v České Lípě Základní škola a Mateřská škola v Polevsku Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa, 28. října - zatopeno pracoviště OV Doubická ulice, poškozeny stroje a zařízení Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Kamenický Šenov - poškození šaten, podchodu školy Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova – zatopené sklepy Mateřská škola Sovička, Česká Lípa, Antonína Sovy - zatopené sklepy pracoviště MŠ Eliášova Základní škola a Mateřská škola Polevsko - zatopené sklepy - poškozené kotle

Souhrn Zasaženo: 19 obecních škol 5 krajských škol Předpokládané škody: krajský majetek 10 mil. Kč obecní majetek 30 mil. Kč + náklady na obnovu mateřské školky v Raspenavě školka v Nádražní ulici zcela zatopená Základní škola Chrastava na náměstí – zcela zatopené sklepy Základní škola a Mateřská škola v Chrastavě Vítkově – zaplavené sklepy Školní jídelna zatopeno celé přízemí

ROZVOJOVÉ PROGRAMY MŠMT Program na zmírnění škod způsobených povodněmi v srpnu 2010 - program je již vyhlášen a zveřejněn na stránkách www.skolstvi.kraj-lbc.cz, www.msmt.cz - finanční prostředky jsou určeny na učební pomůcky a učebnice, které nebyly pojištěny, a na odměny zaměstnancům školy, kteří se podíleli na likvidaci povodňových škod ve škole termín pro zaslání žádosti školami na MŠMT: do 15. září 2010 Program obnovy majetku škol a školských zařízení způsobených povodněmi v srpnu 2010 - program zatím není vyhlášen, připravuje se, o jeho vyhlášení bude OŠMTS informovat na své webové stránce - finanční prostředky budou určeny na sanaci zasažených prostor - termín pro zaslání žádosti školami na MŠMT: do 15. září 2010

ODKLAD ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2010/2011 V pravomoci ředitele školy je v období školního vyučování vyhlásit 5 volných dnů pro žáky (viz § 24 odst. 2 ŠZ) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy je zmocněno stanovit odlišnosti v organizaci školního roku (viz § 24 odst. 3 ŠZ) Postup pro každou školu: 1) Požádat o písemné stanovisko k odkladu zahájení školního roku 2010/2011 svého zřizovatele. 2) Spolu se stanoviskem od zřizovatele zašlete svou žádost sepsanou v souladu s § 24 odst. 3 školského zákona na adresu MŠMT školka v Nádražní ulici zcela zatopená Základní škola Chrastava na náměstí – zcela zatopené sklepy Základní škola a Mateřská škola v Chrastavě Vítkově – zaplavené sklepy Školní jídelna zatopeno celé přízemí

POBYTY PRO DĚTI ZE ZAPLAVENÝCH OBLASTÍ Na webové stránce Libereckého kraje www.kraj-lbc.cz je k dispozici průběžně aktualizovaná nabídka pobytů pro děti případně pro rodiny z povodněmi postižených oblastí. Poslední aktualizace proběhla dne 16. srpna 2010. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa, 28. října - zatopeno pracoviště OV Doubická ulice, poškozeny stroje a zařízení Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Kamenický Šenov - poškození šaten, podchodu školy Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova – zatopené sklepy Mateřská škola Sovička, Česká Lípa, Antonína Sovy - zatopené sklepy pracoviště MŠ Eliášova Základní škola a Mateřská škola Polevsko - zatopené sklepy - poškozené kotle

kontakt: jirina.princova@kraj-lbc.cz Děkuji za pozornost kontakt: jirina.princova@kraj-lbc.cz