ZÁZRAČNÝ ROZMARÝN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracoval: Pavel Krajčovič Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Advertisements

Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Číslo projektu CZ.1.07/ / Název školy SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Matematické vzdělávání Předmět Matematika Tematický.
LIPIDY (lipos = tuk) Charakteristika  látky rostlinného i živočišného původu  deriváty vyšších mastných kyselin a alkoholu  hydrofobní charakter ( odpuzují.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
- Šťáva aloe vera - 98,5% - Olivový olej - 0,42% - Želírovací činidlo carbomer - 1% - Potravinářský konzervant - kyselina sorbová (z lat. „ sorbus “- jeřáb)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_03 Název materiáluKalkulačka.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Autor: Mgr. Tomáš SládekGVH HořoviceVY_52_INOVACE_ZSV1_21 POZORNOST.
ČISTÉ BOTY NA KAŽDÉM KROKU HEUTE CZ, s.r.o.. O nás Co nabízíme Program SHINE & GO Naše zařízení.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Stříhání malých a velkých dětí. Technika stříhání dětských vlasů. Bezpečnost práce a ochrana zdraví. EU-3-3.
Počitačová bezpečnost - je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených s používáním počítače).
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Databáze © Mgr. Petr Loskot
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
Má smysl procvičovat kognitivní funkce?
Název školy: MŠ a ZŠ , Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Šťáva aloe vera - 98,5% Olivový olej - 0,42%
Téměř za každou lékovou interakcí lze nalézt (zajímavý) příběh
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Speciální metody fyziologie živočichů Bi 5611c
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
Hodnocení efektivnosti řízení zásob
VY_32_INOVACE_04-16 Ročník: VIII. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lumír.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Uhřice, okres Hodonín
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Poměr v základním tvaru.
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
Procenta v „autařské“ praxi
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Léčivé rostliny Michaela Housková 3.A.
VY_32_INOVACE_VJ36.
Bylinky Šťovík kyselý Hana a Petr Ulrychovi Užívá se převážně zevně
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
9. Rozlišování v modlitbě
Návykové látky v silničním provozu ( novela zákona 361/2000 Sb. ,) plk
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Jméno autora: PaedDr. Hana Jurásková
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
Poměr v základním tvaru.
Lineární funkce a její vlastnosti
Život bez střeva , Praha.
Každý den jsme trochu starší…
VZDĚLÁVÁNÍ VE SVĚTLE DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE
Transkript prezentace:

ZÁZRAČNÝ ROZMARÝN

Přivoňováním k této bylince si můžete zlepšit paměť až o 75%

Jak funguje rozmarýn? Kyselina karnosolová z ostatních látek nacházejících se v rozmarýnu, dokáže v mozku zastavovat poškození buněk. Kromě toho zabraňuje degradaci i ostatních buněk v těle. Týká se to hlavně DNA v důsledku vlivu volných radikálů, které jej poškozují. Tato látka má ochranný účinek zvláště na acetylcholin, který je známý tím, že povzbuzuje činnost mozkových buněk, si zapamatuje věci a komunikovat mezi sebou navzájem.

Na projevení se uvedeného účinku stačí i velmi malé množství kyseliny karnosolové. Dokonce tak málo, že její aktivní hladiny je dosaženo již samotným přivoněním k rozmarýnu. Odhaduje se, že takovým pravidelným každodenním přičicháváním si dokážete zvýšit kapacitu paměti o 60 až 75 % ve srovnání s ostatními lidmi.

Studie zkoumající vliv rozmarýnu na paměť Cineol 1,8 je další látkou v rozmarýnu s účinkem na paměť. Nedávno vědci v jedné studii publikované v deníku Terapeutické pokroky v psychofarmakologii zjistili, že cineol 1,8 má blahodárné účinky na mozek a na zlepšení paměťových schopností.

Vědci vystavili 20 účastníků studie různým hladinám následně jim vzali vzorky krve na rozbor, aby zjistili, kolik absorbovali cileolu 1,8. Následně jim dali udělat několik druhů testů na rychlost, přesnost a náladu s cílem zjistit, zda rozmarýn měl na ně nějaký vliv. Výsledkem bylo, že čím je jeho hladina v krvi vyšší, tím byly jeho pozitivní účinky zřetelnější. Konkrétně naměřili vyšší rychlost a dokonalejší přesnost. Vliv na náladu byl o něco menší.

Rozmarýn v antickém Řecku a jeho další účinky Studenti v antickém Řecku si do okolí hlavy navykli umisťovat výhonky rozmarýnu během doby, kdy studovali, nebo když se připravovali na zkoušky. Jak je tedy vidět, historie rozmarýnu na podporu mozku sahá přes 2500 let do minulosti.

Dokonce i v současné medicíně je tato rostlinka velmi populární Dokonce i v současné medicíně je tato rostlinka velmi populární. Používá se často pro následující účely: na potlačení bolesti hlavy při migrénách na trávicí problémy na svědění pokožky pro uklidnění svalů

Rozmarýn má vskutku široké možnosti využití. Používat se dají buď jeho čerstvé výhonky, nebo pokud je neseženete, náhradou může být rozmarýnový esenciální olej.

Účinky a použití 100% esenciálního oleje Rozmarýna: antiseptické účinky, zapálená pleť, mastná pleť, zanícená pleť, ošetření po holení, dezinfekce revma, revmatismus, svalové bolesti, fyzická slabost, křeče - nervová podrážděnost, vyčerpanost, psychická únava - celulitida - hojení ran - lupy, silná produkce mazu ve vlasové pokožce - repelent - klíště, veš apod.

Přivoňte, prosím…, hepčík! Na zdraví! 