Odbor životního prostředí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Advertisements

Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Státní správa myslivosti
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Právní úprava ochrany vod
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Hospodářská úprava lesa Legislativa Správní právo.
 Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR.  - Kolektivizace venkova v padesátých letech  - Industrializace zemědělství v době normalizace  - Odtržení sedláků.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Ochrana ovzduší Povinnost pravidelně měřit imise mají ze zákona městské aglomerace o počtu obyvatel více než 350 tis. a dále OZKO, které stanovuje každý.
Hospodářská úprava lesa Obnova lesních porostů Vlastník lesa je povinen obnovovat lesní porosty stanovištně vhodnými dřevinami a vychovávat je včas a soustavně.
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ, ÚČAST VEŘEJNOSTI PŘI OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
Pravomoc obecních (městských) úřadů při ochraně a povolování kácení dřevin rostoucích mimo les A. Co je lesní zeleň? B.Lesní porosty C.Ovocné dřeviny.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Ochrana zemědělského půdního fondu
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
PRÁVNÍ ÚPRAVA OCHRANY VOD Filip Dienstbier, 2006.
Právní úprava ochrany lesa
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Ing. Marcela Strakošová
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Vybrané otázky práva životního prostředí
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Ochrana půdy a lesa.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Odbor životního prostředí, oddělení školství a památkové péče.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY Ing. Daniel Pokorný ředitel odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstvo zemědělství ČR 21. – 22.
Novela zákona o myslivosti Ministerstvo zemědělství r.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
TRESTNÉ ČINY PROTI ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ §§ 293 – 308 TZ.
TRESTNÉ ČINY PROTI ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Vodohospodářské aktuality
Protipovodňová opatření na Frýdlantsku -
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
o ochraně přírody a krajiny
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Novela veterinárního zákona
Odbor životního prostředí MHMP
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Ochrana vody, půdy a lesa
Ochrana lesa.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Stavební právo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
EKOLOGICKÉ REKULTIVACE
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Odbor životního prostředí Rybářství Ochrana zemědělského půdního fondu Vodoprávní úřad Evidence zem. podnikatele Ochrana přírody a krajiny Odpadové hospodářství Ochrana ovzduší Les a myslivost

Vodoprávní úřad

Provádí vodoprávní řízení

Řeší povodňové situace

Řídí odstraňování havárií

Dozírá na čistotu vypouštěných vod

Povoluje a kolauduje stavby vodních děl

Povoluje odběr a vypouštění vod

Ochrana přírody a krajiny chráníme:

stromy

rostliny a živočichy

významné krajinné prvky

krajinný ráz

Čím rozmanitější je přírodní prostředí, tím kvalitnější je také život lidí.

Ochrana ovzduší

Dohlíží nad dodržováním zákona č. 86/02 sb.

Zajišťuje technikou pomoc při zpracování „Územního programu snižování emisí a imisí pro města Chomutov a Jirkov“

Sleduje dodržování povinností provozovatelů malých zdrojů znečišťování

Vede agendu středních zdrojů a rozhoduje o výši jejich poplatků

Informace o znečištění : 14 110 803 19 53 42 Další informace : www.chmi.cz

Státní správa lesů a myslivosti

-povoluje výjimky ze zákonných lhůt pro zalesnění a zajištění kultur Rozhoduje - o pochybnostech zda jde o pozemky určené k plnění funkcí lesa - o dělení a odnětí lesních pozemků, nebo o omezení využívání pro plnění jejich funkcí - o umístění stavby nebo využití území do 50 m od okraje lesa - o povolení výjimky ze zakázaných činností v lese - o stanovení podmínek pro konání sportovních akcí v lese - o výjimkách ze zákazu provádět mýtní těžbu v porostech mladších než 80 let - o udělení nebo odnětí licence pro výkon funkce odborného lesního hospodáře -povoluje výjimky ze zákonných lhůt pro zalesnění a zajištění kultur - ustanovuje lesní stráž - vystavuje potvrzení o původu reprodukčního materiálu -povoluje výjimky ze stanovené velikosti nebo šířky holé seče

Rozhoduje - o uznání honiteb - o určení normovaných a minimálních stavů zvěře v honitbě - o souhlasu k vypouštění zvěře do honitby - o povolení lovu mimo dobu lovu a na nehonebních pozemcích - o krmení zvěře v době nouze - vede rejstřík honebních společenstev - pořádá chovatelské přehlídky trofejí - eviduje plány mysliveckého hospodaření - ustanovuje a odvolává mysliveckého hospodáře a mysliveckou stráž - zpracovává statistická hlášení myslivosti - vydává a eviduje lístky o původu zvěře a plomby

Správní poplatky - vydání vodoprávních povolení:  ke stavbě ČOV a studny Kč 300 k ostatním stavbám vodních děl Kč 3 000 ke změně stavby před dokončením Kč 300 ke změně užívání stavby Kč 500 k odstranění stavby Kč 100 Správní poplatky – zemědělští podnikatelé zápis zemědělského podnikatele do evidence Kč 1 000 změna zápisu zemědělského podnikatele v evidenci Kč 500  

Správní poplatky – rybářské lístky   vydání nebo prodloužení platnosti rybářského lístku s dobou platnosti kratší než 1 rok Kč 60 1 rok Kč 100 - 1 rok pro osoby studující a pro osoby, které zajišťují rybářství v rámci svého povolání nebo funkce Kč 50 - 3 roky Kč 200 - 3 rok pro osoby studující a pro osoby, které zajišťují rybářství v rámci svého povolání nebo funkce Kč 100 - 10 let Kč 500   Vydání rybářského lístku s dobou platnosti 10 let pro osoby studující rybářství a pro osoby, které zajišťují rybářství v rámci svého povolání nebo funkce Kč 250

Správní poplatky – lovecké lístky   vydání loveckého lístku s platností nejdéle na 1 den Kč 30     na 5 dní Kč 50     na 30 dní Kč 70     na 6 měsíců Kč 100     na 12 měsíců Kč 150 na 12 měsíců pro osoby studující myslivost a pro osoby, které zajišťují myslivost v rámci svého povolání nebo funkce Kč 75   vydání loveckého lístku na dobu neurčitou Kč 1 000  Vydání loveckého lístku na dobu neurčitou pro osobu studující myslivost a pro osoby, které zajišťují myslivost v rámci svého povolání nebo funkce Kč 500