Patologické hráčství Bc. Balonová Soňa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fenomén závislosti na PC
Advertisements

Gamblering Biologické a sociální příčiny vzniku, důsledky pro společnost a rodinu. Možnosti léčby.
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
Psychologie sportu stolního tenisu a tenisu obzvlášť Vojtěch Kaplan O4A.
NETOLISMUS V ČR se hovoří o 10% hráčů.
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
PROBLÉMY ZÁVISLOSTI NA HAZARDNÍCH HRÁCH.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Výchova ke zdraví Vztahy ve skupině.
Gambling - patologické hráčství
Sociální patologie SCPT SCPA
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Drogy Výchova ke zdraví.
Starší dospělost SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent, druhý ročník
PRÁCE Maslowova teorie potřeb – motivace pracovat
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
HOSPODAŘENÍ RodinY 6. ročník.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_419.
Vypracoval: Jiří Novák 9.Třída
RINGO 1.
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
VY_32_INOVACE_12 - Závislosti
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Návykové a impulzivní poruchy
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Psychologie zdraví Stres.
Gamblerství aneb Láska k hazardu
závislost na internetu
NETHOLISMU Závislost na počítačových hrách, sociálních sítích a internetu Eva Maksová Ludvík Panny.
PATOLOGICKÉ HRÁČSTVÍ Bc. Tereza Guldová.
Patologické hráčství David Kadlec , SOVČ 2011.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluPatologické.
ZÁVISLOSTI SEXUÁLNÍ DEVIACE SBEVRAŽDY Brno, 2014.
Hazardní hraní v České republice v roce 2014 MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D. 15. června 2015| Praha.
Rodina se závislým partnerem Vypracovala: Barbora Šindelková Kamila Vébrová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ZÁVISLOST A DROGY Drogy se vyrábějí i z léků. Nitrožilní aplikace drog.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Chmatákov Je nejlepší hra Autor :Gyzmo Tým : Sam #12, bigdragon,DJ Miky, BaRs, Spid3r.
Vliv podpory na uživatele Bc. Zuzana Thürlová Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. Prosince 2012, Brno.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ZÁVISLOST TEMA:
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Barbora Pekařová, C3A.  bipolární porucha  závažné duševní onemocnění  porucha mozku (vrozené odchylky fungování mozku)  výrazné výkyvy nálad  povznesená.
Klára Fidriková, Radim Slaný. tch?v=fIPqvmpPhQ8.
Závislosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Závislí jako cílová skupina sociálních služeb. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí.
Zvířecí motivace ke hře Dagmar Stromšíková, 1. ročník, 2016.
Co to vlastně je ?  Způsobuje nevratné změny v mozkových buňkách a úbytek mozkové hmoty.  Varovným signálem bývá, že člověk začne trpět neobvyklou ztrátou.
Zdroj obrázků: Sociálně patologické jevy společensky nežádoucí jevy.
Závislosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Problémové, patologické hráčství
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jana Novotná Název materiálu:
HAZARD V ČÍSLECH.
Hazardní hra VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_HAZARDNÍ HRA
Nešťastných 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Stres a jeho zvládání.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Občanská nauka Sociálně patologické jevy V. ; VY_32_INOVACE_D2_19
Hazard Alkohol a Děti 2018.
Gambling a ČR jako ráj hazardu
X. Adiktologická konference Středočeského kraje
Drogy – nebezpečí návykových látek
Transkript prezentace:

Patologické hráčství Bc. Balonová Soňa

Vysvětli, co je to patologické hráčství? Závislost Chorobné hraní hazardních her

Jakým jiným slovem můžeme hráčství nahradit? G A M B L E R S T V Í _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Gambler??? patologický hráč, musí hrát, prosází spoustu peněz, často se zadluží, zpočátku si peníze půjčuje, později si je opatřuje třeba kriminální činností

Základní znaky patologického hráčství Neschopnost odolat touze, pokušení hrát. Dotyčný ví, že je jeho jednání špatné, ale nedokáže odolat , nedokáže ani přestat hrát. Napětí, které člověk–hráč nedokáže snížit jinak, než tím, že začne hrát. Hra – přináší pocit uspokojení, hráč prožívá pocity příjemné, které jsou odpovídající hazardu, či riziku ztráty.

Jak poznáme, že se člověk stává závislým??? Varovné signály: Člověk hraje častěji, nevyužívá volný čas, jako dříve k příjemnějším a užitečnějším věcem Zanedbává své povinnosti, školu, rodinu, přátele, koníčky Začíná lhát, podvádět, mnohdy i krást

Závislost na hře vzniká ve třech fázích. Fáze výher Občasné hraní, představy velké výhry, zvyšování sázek, častější hraní, chlubení se neskutečnými výhrami Fáze prohrávání Neschopnost přestat hrát, utajení her před rodinou, půjčování peněz, nesplácení půjček…. Fáze zoufalství Odcizení rodiny a přátel, popření zodpovědnosti, obviňování druhých, trestná činnost, rozpad rodiny ….

Jak se podle tebe chová člověk závislý na herních automatech? Hráčství je spojeno se změnou chování člověka. Jak se podle tebe chová člověk závislý na herních automatech? Špatná nálada Vztek, podrážděnost, neklid Časté hádky Zanedbávání svého zdraví, svých koníčků

Jakékoli hazardní hry jsou vždy spojeny se ztrátou velkého množství peněz.

Často to dopadá takto !!!! rozvod dluhy sliby zoufalství krádeže drogy ztráta zaměstnání ztráta přátel

Hazardním hrám propadají lidé různého věku a pohlaví

Použité zdroje: http://www.gify.nou.cz http://www.obrazky.cz Microsoft PowerPoint – klipart http://www.regionpress.cz/UploadedPhotos/10024/vyherni_automat.jpg http://www.oskole.sk/userfiles/image/2011/august/automaty.jpg http://wjcpublicidad.com/wp-content/uploads/2011/10/gambling3-300x234.jpg http://g.denik.cz/17/0d/kasino_hraci_automaty_jj_2_denik-380.jpg http://media.novinky.cz/400/24004-top_foto2-gfwsp.jpg http://mm.denik.cz/65/70/gambler_hrac_automat160210_denik_clanek_solo.jpg http://www.stresstherapist.net/image-files/worried-man.jpg http://images.pitchero.com/ui/238959/1315579415_0.jpg http://i.idnes.cz/08/111/gal/JBA26db23_ALAMY_AM9R62.jpg http://img2.ct24.cz/cache/616x347/article/15/1446/144504.jpg http://img.aktualne.centrum.cz/188/83/1888317-poker-svetova-serie.jpg http://image.24ur.com/media/images/normal/Aug2011/60734623.jpg http://www.pozary.cz/storage/obrazek/uzel/2012/03/uz4f67668576162/obr4f6767dccf4c2/590_400_crop.jpg http://test.visitbohemia.cz/img/16b.jpg http://i.data.bg/08/06/03/985867_orig.jpg http://1001tours.info/news_pict/0a280a5a09dcde2c.jpg http://4.bp.blogspot.com/-0IjqCWqN548/Tc6MmlxCeOI/AAAAAAAAGpU/EfEBz4V1n_w/s1600/5000+01.jpg http://nd05.jxs.cz/838/768/19d05690a1_81383463_o2.jpg