Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hazardní hra VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_HAZARDNÍ HRA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hazardní hra VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_HAZARDNÍ HRA"— Transkript prezentace:

1 Hazardní hra VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_HAZARDNÍ HRA
Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní družina, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo: cz.1.07/1.4.00/ Ladislava Hofmanová

2 Co je to hazardní hra? Hra, při níž si hrající kupuje možnost hmotné výhry.

3 Jaká jsou rizika hry? velké prohry
výhra může stát na počátku patologického hráčství sebevražedné jednání dluhy, trestná činnost u dětí zanedbávání školy zaostávání v sociálních dovednostech

4 Hazardní hra může člověka připravit o svobodu.
U alkoholu mluvíme o závislosti , u hazardní hry o patologickém hráčství. Pro nebezpečnost návykovosti je hra povolena od 18 let (u mladých lidí se hráčství rozvíjí rychleji).

5 Co je to patologické hráčství?
Porucha spočívající v častých opakovaných epizodách hráčství, které v životě závislého člověka dominují na úkor osobního života.

6 Jak poznám, že má kamarád problém?
Hraje často a hazardní hra mu zabírá čas, který by mohl trávit daleko zajímavěji. Zanedbává školu, kamarády a své zájmy. I přesto, že byl doposud bezúhonný, začne lhát, podvádět, někdy i krást. Při hře se špatně ovládá.

7 Jak můžeme kamarádům pomoci, aby se hazardním hrám vyhýbali?
Být druhým dobrým příkladem (sami hazardně nehrát). Varovat kamarády před hraním. Těm, co již hrají, nabídnout místa, kde jim je možné pomoci.

8 Jak vzniká patologické hráčství?
Začátkem je výhra. Myslí si, že má od přírody štěstí. Hraje i přesto, že později prohrává – jednou vyhraji.

9 Jak kamaráda odradíte od hazardní hry?
Jaké použijete argumenty, proč nehrát? Cílem hazardní hry je především zisk, proto musí zákonitě více lidí prohrávat, než vyhrávat. Prohra je nepříjemná, ale výhra velmi nebezpečná, protože zvyšuje touhu vyhrát. Vymyslíš ještě další argumenty proč nehrát?

10 Jak pomoc kamarádovi, který hraje?
Vyhýbej se veškerým formám hazardních her! Nos u sebe co nejméně peněz! Poraď se na lince důvěry! Rozvrhni si den tak, aby si neměl čas na hraní! (věnuj se koníčkům, sportu, škole…)

11 V počátku patologického hráčství může být i nadměrné hraní videoher a počítačových her.

12 Kdo je to hazardní hráč? Hráč, který svou hru ovládá a jeho hlavním motivem je vyhrát. Kdo je to gambler? Hráč, který pociťuje silné puzení ke hře, kterou lze těžko ovládat vůlí. Převládá chuť si zahrát, ne vyhrát.

13 U jaké skupiny lidí se nejčastěji s gamblerstvím setkáme?
Mladí lidé, hlavně muži. Profesionální hráči. Lidé s nebezpečným povoláním. Hyperaktivní lidé. Nezaměstnaní. Ti, kteří selhali ve škole, práci. Proč si myslíte, že tomu tak je?

14 Jaké znáte nebezpečné hry?
Black Jack Poker Ruleta….. Kde všude se s hazardní hrou setkáme? Kasína, hrací automaty v hospodách, herny.

15 Kuriozita 14. dubna 1997 se Suzanne Henleyové podařilo v kasinu New York Hotel obehrát automat o 12,51 milionů dolarů.

16 Máte někdo zkušenosti s hraním?
Máš kamaráda, který hraje?

17 Zahrajte si scénku 1. Jednou odpoledne vyrazíte s kamarády do parku zahrát si fotbal. Cestou potkáte Honzu jak směřuje k automatům. Jak kamarádovi vysvětlíš, že hrání je špatné? 2. Rodiče Honzy posledních pár týdnu pozorují, že se doma ztrácejí peníze a šperky. Navíc si všimli, že Honza, chodí poslední dobou čím dál tím později ze školy a je neustále podrážděný. Co jako rodič uděláš?

18 Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vegas_slots.JPG
Dostupné pod licencí: Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License. Dostupné pod licencí: Creative Commons


Stáhnout ppt "Hazardní hra VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_HAZARDNÍ HRA"

Podobné prezentace


Reklamy Google