Filipíny Vytvořila: Natálie Schulzová 6.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vánoce v Řecku.
Advertisements

Aneb Šťastné a Veselé Vít Jaška 6.C
Vánoční zvyky u nás a ve světě
Vánoční zvyky a tradice
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Vypracoval: Michal Klaus
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
Vytvořeno: Michalem Málkem
Štědrý den 24. prosince Štěpán 26. prosince Silvestr 31. prosince
Robin Drahoš Martin Fousek
Vánoce v Rusku.
Oprava chybné prezentace
Ruské Vánoce.
Anglie Maturitní předmět: angličtina Brázdilová Eliška 6. A.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství
Vánoce v Japonsku.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011.
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Svátky a tradice v Kanadě
Vypracoval Matěj Leher
Vánoce ve Velké Británii.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
Vánoční zvyky v Maďarsku
 Vánoční dny- jsou 6. prosince, 20. prosince, 24. prosince  Před Vánocemi- děti si vyleští boty, dají je poblíž okna a očekávají příchod Mikuláše. 20.prosince.
 Většina Kanaďanů si na Štědrý večer (24.12) otevře jen jeden dárek a zbytek si otevřou až na Štědrý den ráno (25.12).  Někteří Kanaďané si na Štědrý.
INDONÉSIE Natálie Vašková.
Vánoce v Africe Vypracoval David Šereda 9.A.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Roční období Název školy:
Anotace Cyklus přírody a kalendáře Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí postup, jakým vznikaly kalendáře na základě sledování.
Za dveřmi je … ZIMA.
Vsetín Město ve kterém žiji
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_M Téma:Vánoce, vánoční přání Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Vánoce v Japonsku. Historie… Vánoce(křesťanský svátek) se do Japonska dostaly v 16. století spolu s křesťanskými misionáři, ale až v 19. století se staly.
VÁNOCE - RUSKO.
Rok v jeho proměnách a slavnostech Vánoce – zvyky a tradice.
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
VÁNOCE- FRANCIE.  Vánoční čas nastává ve Francie během adventu. Jedná se o 4 neděle, které předcházejí Vánocům. Jak praví tradice, každou neděli se na.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Vánoce kolem světa Veronika Lehotová 9.B 2017.
Vytvořila: Libuše Langmayerová IX. ročník
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vánoce na Maltě Terynková Natálie 8.A.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_III.Vu_VÁNOČNÍ.
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Autor : Pavel Pechr Třída : 6.A
Napsal: Filip Smolík Třída:6.A
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Vánoce v Australii By Eliška Benhartová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
VÁNOCE V BRAZÍLII Adéla Pertlová, 6.B.
Christmas calendar English VY_32_INOVACE_09.3/05
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Písmeno v TÉMATICKÝ.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Transkript prezentace:

Filipíny Vytvořila: Natálie Schulzová 6.A

Vánoce na Filipínách . Poprvé vánoce na Filipínách zaklepou na dveře již někdy v září. Série devíti mší, trvajících od 16. do 24. prosince, začínají již od třetí hodiny ráno 16-24.12

Mají Filipínci stromeček? Symbolem filipínských Vánoc je hvězda, parol, původně vyráběná z bambusu, ale ani na Filipínách nechybí Vánoční stromek.V ánoční stromeček se zdobí už od podzimu, prodávají se vánoční stromečky všech barev a velikostí .

Vánoční tradice a zvyky Mezi vánoční zvyky patří například Filipínci tolik oblíbená soutěž o nejlepší vánoční výzdobu.Děti si před spaním zavěsí doma punčochu se svým jménem a druhý den v ní pak najdou dárky.Filipínci o Vánocích navštěvují své příbuzné,vaří nebo chodí s přáteli do restaurací.

Typické filipínské Vánoční jídlo Tradiční Vánoční jídlo puto bumbong - barevné rýže, ochucené kokosem a třtinovým cukrem, vařené a servírované v bambusu. Hlavní oslavy Vánoc začínají na Štědrý den až po Půlnoční mši. Servíruje se především vývar z hovězí oháňky a jako hlavní chod šunka pečená v medu nebo sele na rožni. Nejvíce oblíbený dezert je lepivá rýže s kokosem, burákovým máslem, cukrem a kokosovým mlékem, která zde říkají kalamay.

Počasí o Vánocích Filipínské počasí je typicky tropické: horké a vlhké po celý rok. V období od září do května panuje sušší počasí než po zbytek roku. Počasí se ovšem lokálně mění – v údolích a níže položených oblastech vládnou vyšší teploty. Prudší srážky vznikají v pobřežních oblastech

Něco navíc Vánoce provázejí celý křesťanský svět. Filipíny, společně s Východním Timorem jediná země v Asii s dominantně křesťanskou vírou, se však chlubí tím, že ty jejich svátky trvají vůbec nejdéle. Poprvé vánoce na Filipínách zaklepou na dveře již někdy v září, kdy se začnou připomínat výzdobou, která se objeví v nákupních centrech a obchodních střediscích. Než však nejhezčí svátky roku dorazí ke svému cíli, uběhne ještě hodně času. Na Filipínách totiž končí až na Tři krále a na ostrově Cebu dokonce až třetí lednovou neděli, kdy je zde uctívána soška božího Jezulátka, Santo Nino, kterou mořeplavec Ferdinand Magellan v roce 1521 věnoval místnímu vládci a zahájil tak éru christianizace a zároveň španělské kolonizace filipínského soustroví. Sečteno, vydají filipínské vánoce na dobrých pět měsíců.