Interreg V-A Česká republika – Polsko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Informační a poradenské centrum ZČU
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Projektová žádost a přílohy
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Systémy/Systemy – € Jednotky/Jednostki €
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Náměty pro činnost Národního fóra
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Nadnárodní/meziregionální spolupráce (TNC/IRC) vs
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Ing. Alena Opletalová, Ph. D. , 9. 6
Transkript prezentace:

Prioritní osa 3 Vzdělání a kvalifikace Program Interreg V-A Česká republika – Polsko Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

Prioritní osa 3 Název 3 Prioritní osy– Vzdělání a kvalifikace Specifický cíl–Zlepšení úrovně zaměstnanosti absolventů Vhodní příjemci: orgány veřejné správy, jejich svazky a sdružení, organizace zřizované a zakládané orgány veřejné správy, vzdělávací instituce včetně vysokých škol, hospodářské a profesní komory, svazy a sdružení, nestátní neziskové organizace, Evropské seskupení pro územní spolupráci Alokace z EFRR:– 10 179 978 € euro Minimální výše podpory z EFRR - 40 000 EUR za projekt Cílové skupiny: žáci a studenti primárního, sekundárního (a postsekundárního) a terciárního vzdělávání, pedagogičtí pracovníci, zaměstnavatelé a jejich organizace, instituce trhu práce Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

Obecné zásady způsobilosti aktivit v PO3 Prioritní osa 3 Obecné zásady způsobilosti aktivit v PO3 V rámci aktivit 1 a 2 nejsou způsobilými příjemci školy primárního vzdělávání (v ČR: základní školy, v Polské republice: základní a gymnázia). Podpořena bude příprava pouze takových studií, strategií, plánů a podobných koncepčních materiálů a řešení, u nichž existuje jasný doklad či podložený předpoklad o jejich reálném uplatnění v udržitelném rozvoji společného území. Hodnocen bude (v případech, kdy to bude relevantní) soulad cílů projektu s objektivními potřebami regionu, jeho ekonomických odvětví a společného trhu práce, zjištěnými na základě analýzy společného trhu práce zpracované na programové úrovni. Investiční opatření (pořízení vybavení, adaptace prostor apod.) budou financována jako způsobilé výdaje projektu pouze za současného splnění následujících podmínek: - jsou bezprostředně spojené se vzdělávacími aktivitami, jež jsou předmětem projektu,, - jsou jednoznačně nezbytné pro dosažení cílů projektu, - netvoří majoritní část aktivit projektu nebo výdajů v rámci rozpočtu projektu V rámci PO nebudou podpořeny aktivity školských institucí směřující k poznání, porozumění, navázání kontaktů apod. (vč. například krátkodobých pobytů, návštěv apod.). Ty budou realizovány v rámci PO 4; kurzy mající charakter celoživotního učení. Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

Opatření, která mají být podpořena v rámci PO 1. Příprava a realizace společného vzdělávání Aktivita: příprava (či úprava), koordinace a realizace společných kurzů, praktické výuky, vzdělávacích programů a dalších forem společného vzdělávání. (Jedná se o realizace krátkodobých i dlouhodobých vzdělávacích cyklů, jichž se budou účastnit jak učni a studenti, tak pedagogičtí pracovníci.) Realizace přeshraničních výměn učňů a studentů a pedagogických pracovníků mezi školskými zařízeními. Výměny umožňující pobyt učňů, studentů a pedagogických pracovníků v sousední zemi realizované školskými institucemi, vč. zapojení ostatních partnerů. Systémová opatření v oblastí vzdělávání - studie, strategie, výměna informací a zkušeností, vzájemné uznávání profesní kvalifikace (především té, která vyžaduje speciální oprávnění nebo certifikaci k jejímu výkonu) apod., směřující ke zvýšení pracovní mobility zejména osob vstupujících na trh práce ve společném pohraničí a zvýšení jejich šancí na uplatnění na trzích práce v obou zemích. Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

Opatření, která mají být podpořena v rámci PO 2. Spolupráce mezi vzdělávacími institucemi a institucemi na trhu práce Aktivita: iniciace a propagace nových a rozvoj (adaptace) stávajících vzdělávacích nabídek a programů, včetně realizace pilotních kursů/vzdělávacích cyklů, vznikající zejména ve spolupráci vzdělávacích zařízení a institucí trhu práce realizace pracovních stáží a praxí u ekonomických subjektů, orgánů správy a dalších organizací, u nichž si mohou učni a studenti zvýšit kvalifikaci a ověřit teoretické znalosti v praxi Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

Opatření, která mají být podpořena v rámci PO 3.Rozvoj jazykového vzdělávání v rámci školského systému Aktivita: výuka jazyka zahraničního partnera (češtiny nebo polštiny) Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

Příloha č. 19a Příručky pro žadatele Indikátory výstupu Příloha č. 19a Příručky pro žadatele Počet účastníků společných programů vzdělávání a odborné přípravy na přeshraniční podporu zaměstnanosti mládeže, vzdělávacích příležitostí, vysokoškolského vzdělání a odborné přípravy (osoby) Počet realizovaných společných mechanismů v oblasti vzdělávání (mechanismy) Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

Příloha č. 19b Příručky pro žadatele Indikátorů výsledku Příloha č. 19b Příručky pro žadatele Podíl zaregistrovaných nezaměstnaných absolventů na celkovém počtu nezaměstnaných(osoby) PROJEKT: Na úrovni projektu bude popsáno, jak projekt bude přispívat k plnění specifického cíle a výsledkového indikátoru, tj. jaký bude jeho přínos z hlediska snižování počtu nezaměstnaných absolventů. Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

Příloha č. 42, 43, 44 k PO 2, 3 a 4 Příloha č. 42, 43, 44 k PO 2, 3 a 4: způsob zajištění praktického využití studie, strategie, evaluace, plánu, případně podobného koncepčního materiálu: Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

ČASTÉ DOTAZY Jak počítat počet účastníků kurzů v prioritní ose 3 (ukazatel počet účastníků) v případě, kdy se jeden účastník zúčastní dvou a více seminářů nebo kurzů v rámci jednoho projektu? Účastník školení v rámci projektu může být počítán pouze jednou, bez ohledu na to, zda tím získává nové znalosti. Je možné z programu zajistit jazykové vzdělávání pedagogických pracovníků? Ano, ale pouze za předpokladu, že má takové vzdělávání pedagogických pracovníků přímou vazbu na uplatnitelnost absolventů (jejich žáků/studentů) na přeshraničním trhu práce. Rozumí se ve specifickém cíli 3.1. Zlepšení úrovně zaměstnanosti absolventů pojmem "absolventi" stávající studenti (budoucí absolventi) nebo stávající absolventi (kteří již ukončili své studium)? Projekty v prioritní ose 3 by měly být zaměřeny na stávající studenty - budoucí absolventy. Je možné z programu zajistit jazykové vzdělávání zaměstnanců firem? Ne, cílem programu je připravovat budoucí absolventy pro lepší uplatnění na trhu práce. Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

Harmonogram výzvy PO3 Alokace 5 700 000 EFRR EUR Projektový záměr 1.4.2017 Datum ukončení příjmu žádostí o podporu 15.6.2017 Plánované datum zasedaní Monitorovacího výboru 25.11.2017 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz

DZIĘKUJEMY ZA UWAGĘ DĚKUJEME ZA POZORNOST Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc www.cz-pl.eu email: js.olomouc@crr.cz