„Cesta za snem“ Prázdniny u moře

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Mateřská a rodičovská dovolená
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
DŮSLEDKY SOCIÁLNÍCH UDÁLOSTÍ V RODINĚ Šimon Plecháček.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_10.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
MOJE FIRMA JENOM KVETE, PROTO MOHU DÁVAT DĚTEM. Cílem zařízení Klokánek je : Cílem je prosazovat formu institucionální péče, která je pro zařízení Klokánek.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
 Školní prázdniny trvají osm týdnů (dva měsíce).  Jezdí se na dovolené k moři, na tábory, na rekreace a další místa k prožití zážitků.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Výzvy a další cesta pro dětské služby v Maďarsku Rodičovská péče o děti a politika zaměstnanosti „Kolize nebo komplementarita?" Praha, 5. -
Vyhledete Pu a určete jejich druhy:  Velmi se mi u vás líbilo.  Dveře byly zavřeny na klíč.  Šli jsme hledat lepší místo.  Slabostí se mu podlamovaly.
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Státní sociální podpora
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Prázdniny a co dál … Nejdříve se mi nebude chtít odejít od mojí třídy (ze školy) bude se mi po nich stýskat nevím s kým zažiju ještě takovou srandu nikdo.
Projekt dětská skupina MOTÝL
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Výchova k občanství NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k tématu náhradní rodinné péče. Obsahuje důvody vedoucí k náhradní.
Ústavní péče o děti. pokud se rodiče neumí, nechtějí či nemohou postarat z důvodů na straně dítěte (postižení, chování) dnes je snaha nechat dítě v rodině,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Rodinné právo Otázky manželství Vztahy mezi rodiči a dětmi Vztahy vznikající při NRP Zákon o rodině Zákon č. 94/1963 Sb. v platném znění.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Šárka Šustová, ČSÚ Kulatý stůl Praha, Příjmy a životní podmínky domácností s dětmi a bez dětí.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Šluknovsko – dopady migrace na život v obcích 09/2011 Volfová Hana, Kafková Jiřina.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Zákon o rodině Vztahy mezi rodiči a dětmi Rodičovská zodpovědnost = souhrn práv a povinností: při péči o nezletilé dítě při zastupování nezletilého dítěte.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
Pečovatelská služba.
Rodina, náhradní rodinná péče
Otien o Huru.
Otien o Huru.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Život karla IV..
Státní občanství Zákon č. 186/2013 Sb. - Zákon o státním občanství ČR.
Plánované rodičovství
Rodina dříve a dnes Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Pedie Co mají společné?.
hospodaření domácnosti.
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Welfare state Sociální zabezpečení Zabezpečení rodin s dětmi
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

„Cesta za snem“ Prázdniny u moře

Sbírka „Cesta za snem“ Kiwanis klub Golden Prague by rád v roce 2016 díky vaší pomoci zajistil dětem z Klokánku Chabařovická prázdninový pobyt u moře.

Klokánek Chabařovická Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Vznik v roce 2000 17 dětí ve věku 2 – 18 let 4 byty 9 tet (střídání ve dvou směnách)

Domácnost

Finanční situace Zajištění běžného provozu Opožděné příspěvky Žádný nadstandard Děti téměř bez ničeho Sídlo ve škole - nevyhovující

Sbírka potravin

Bojovník Davídek 11 let V Klokánku půl roku „Přeji si zdraví...“ 11 let V Klokánku půl roku Jeho matka se psychicky zhroutila a péče o syna není schopná Onemocnění ledvin 3x týdně dialýza Chybí personál a finance na jeho péči

Statečná Eliška „Přeji si velkou rodinu...“ 17 let V Klokánku již 4 roky Zemřela ji maminka, otec měl novou rodinu a odmítl se o ni starat Eliška studuje střední pedagogicko-sociální školu a těší se na vlastní bydlení

Smutná Maruška „Přeji si maminku...“ 5 let V Klokánku necelý 1 rok Do zařízení ji přivedla matka, protože už se o dítě nechtěla starat – podepsala prohlášení a zřekla se veškerých rodičovských práv a povinností Maruška byla bitá a zavíraná ve tmě Přesto se Marušce po mamince velmi stýská, stále čeká, že se pro ni vrátí a dětským telefonem ji neustále volá, aby si pro ni už přišla

Splníme jejich dětský sen! PROČ K MOŘI? Většina dětí nikdy nebyla na žádné „dovolené s rodiči“ Děti mají často různá alergická a astmatická onemocnění Nedostatečné prázdninové zážitky je vyčleňují ze školního kolektivu Získají tak zážitek na celý život Splníme jejich dětský sen!

JAK VYPADAJÍ PŘÁNÍ DĚTÍ NA PRÁZDNINY? „Přeji si postavit hrad z písku...“ „Přeji si ochutnat slané moře...“ JAK VYPADAJÍ PŘÁNÍ DĚTÍ NA PRÁZDNINY? „Chci umět plavat...“ „Přeji si plavat na vlnách...“ „Přeji si vidět západ slunce...“ „Chci to vidět na vlastní oči...“

Valinka, 4 roky „Přeji si koupat se v bazénu...“

„Přeji si zábavu a nějaké dobrodružství...“ Kája, 9 let

„Přeji si vidět moře a koupat se v něm...“ Petruška, 6 let

„Přeji si koupat se v bazénu v chaloupce u lesa...“ Románek, 7 let

„Přeji si koupat se v moři a jíst zmrzlinu...“ Eliška, 5 let

Neštěstí už měly tyto děti dost Neštěstí už měly tyto děti dost... Pojďme jim společně ukázat, že SNY A PŘÁNÍ SE MOHOU PLNIT! DĚKUJEME!

na prázdniny pro děti z Klokánku Chabařovická Sbírka „Cesta za snem“ Přispějte, prosím, na prázdniny pro děti z Klokánku Chabařovická Číslo účtu: 1149738016/3030