Vyhlášené oblasti/podoblasti podpory výzva č. 02/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
pro integrovaný projekt
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 58/ Fyzická revitalizace území 2. února 2015 Olomouc.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů výzva č. 06/ května 2008 Olomouc.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Informace o výzvě pro školy
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Besip Zlínského kraje Zlín,
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Aktuální dotační příležitosti IROP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Informace o vyhlášených výzvách
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Vyhlášené oblasti/podoblasti podpory výzva č. 02/2007 10. 1 Vyhlášené oblasti/podoblasti podpory výzva č. 02/2007 10. 1. 2008 Olomouc 11. 1. 2008 Zlín 15. 1. 2008 Uherské Hradiště 18. 1. 2008 Velké Losiny

Výzva č. 02/2007 Vyhlášené oblasti/podoblasti podpory: 1.3 Bezmotorová doprava 2.2.1 Fyzická revitalizace území (obce nad 5 000 obyvatel) 2.3.1 Fyzická revitalizace území (obce 500 - 5 000 obyvatel) 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu 4.2 Podpora zvyšování absorpční kapacity regionu Datum vyhlášení výzvy: 17. 12. 2007 Datum ukončení výzvy: 28. 2. 2008 (16:00 hod.) vyjma oblastí podpory 3.1 a 4.2

Oblast podpory 1.3 Bezmotorová doprava předpokládaná finanční alokace na výzvu: 140 mil. Kč

Strategie pro dosažení cílů Podporovány budou především projekty na výstavbu regionálně významných stezek anebo projekty zajišťující propojení na již existující páteřní síť. Účelem je nejen využití v rámci produktivních činností, ale i trávení volného času. Podmínkou je soulad s krajskými koncepcemi. V městských oblastech je hlavním cílem výstavba segregovaných cyklostezek s důrazem na zajištění bezpečnosti. Ve venkovských oblastech bude podporováno propojování stávajících cyklostezek a cyklotras rozšiřováním jejich stávající sítě.

Podporované aktivity v rámci výzvy Výstavba regionálně významných stezek pro bezmotorovou dopravu Realizace opatření pro zvýšení bezpečnosti bezmotorové dopravy Realizace opatření pro preferenci bezmotorové (zejm. cyklistické) dopravy

Podmínky pro realizaci projektů Doplňkově lze podpořit i značení, drobnou infrastrukturu (např. odpočívadla, stojany, přístřešky). Aktivity „Realizace opatření pro zvýšení bezpečnosti bezmotorové dopravy“ a „Realizace opatření pro preferenci bezmotorové dopravy“ mohou být realizovány pouze jako součást projektu na výstavbu regionálně významných stezek pro bezmotorovou dopravu.

Oprávnění žadatelé / příjemci kraje dobrovolné svazky obcí obce organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi podnikatelské subjekty (právnické a fyzické osoby)

Struktura financování Projekty nezakládající veřejnou podporu Projekty zakládající veřejnou podporu

Typ operace Cílové skupiny Individuální projekt Minimální výše dotace – 2 mil. Kč Maximální výše dotace – 50 mil. Kč Integrovaný projekt Jedná se o nástroj, kterým budou řešeny vzájemně navazující a souvislé úseky stezek pro bezmotorovou dopravu, které budou předkládány jako individuální projekty. Cílové skupiny Obyvatelé regionu Domácí i zahraniční návštěvníci regionu a turisté

Monitorovací indikátory - hlavní Počet podpořených projektů na rozvoj dopravy (dopravní dostupnost) Délka nových cyklostezek Délka rekonstruovaných cyklostezek Snížení počtu dopravních nehod na úsecích dotčených intervencí Počet uživatelů cyklostezek po 1. roce provozu

Doporučení pro zpracování projektů Vazba projektu na monitorovací indikátory Integrovanost přístupu (souvislé a navazující úseky) Soulad se strategií rozvoje bezmotorové dopravy Důraz bude kladen na přiměřenost investice Důraz bude kladen na indikátor Délka nových cyklostezek

Podoblasti podpory 2.2.1 Fyzická revitalizace území (obce nad 5 000 obyvatel) předpokládaná finanční alokace na výzvu: 180 mil. Kč 2.3.1 Fyzická revitalizace území (obce 500 - 5 000 obyvatel) předpokládaná finanční alokace na výzvu: 140 mil. Kč

Strategie pro dosažení cílů 2.2.1 – Revitalizace a zvýšení atraktivnosti měst nad 5 000 obyvatel pro práci a investice a na zvyšování kvality života ve městech 2.3.1 – Zvýšení kvality života na venkově (500 – 5 000 obyvatel) 2.2.1 – Atraktivnost měst a kvalita života bude zvyšována investicemi do: Fyzické revitalizace území – obnova a výstavba infrastruktury a místních komunikací, a to pouze ve vazbě na občanské vybavení a veřejná prostranství, odstranění nevyužívaných staveb a ekologických zátěží a obnova a stavební úpravy, efektivnější využití veřejných prostranství a urbanizovaných ploch. Cílem je komplexní řešení veřejných ploch v příslušné lokalitě, vyvolávající investice dalších subjektů, především podnikatelských. 2.3.1 – Kvalita života na venkově bude zvyšována investicemi do: Fyzické revitalizace území – obnova a výstavba infrastruktury a místních komunikací… (dále jako u 2.2.1). Záměrem je revitalizace a komplexní řešení ucelených veřejných prostranství.

Podporované aktivity v rámci výzvy Přeložky a výstavba technického a dalšího vybavení území, obnova a výstavba infrastruktury a místních a účelových obslužných komunikací Odstranění nevyužitelných staveb a ekologických zátěží Hrubé terénní úpravy a úpravy veřejných prostranství, včetně výsadby okrasné zeleně Transformace neefektivně využívaných urbanizovaných ploch na nové využití

Podmínky pro realizaci projektů Podoblasti podpory 2.2.1 a 2.3.1 neřeší stavební úpravy, ani výstavbu silnic II. a III. třídy, ani na ně navazujících úseků místních komunikací. Náklady na aktivity projektu, které se neváží přímo k těmto podoblastem podpory, jsou neuznatelné. Nevhodné jsou aktivity zaměřené pouze na opravy a údržbu.

Oprávnění žadatelé / příjemci kraje dobrovolné svazky obcí obce s více než 5 000 obyvateli (pro 2.2.1) obce s více než 500 a méně než 5 000 obyvateli (pro 2.3.1) organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi s výjimkou organizací zřizovaných nebo zakládaných městy Olomoucí a Zlínem nestátní neziskové organizace - občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, církevní právnické osoby, nadace

Struktura financování Projekty nezakládající veřejnou podporu – 2.2.1 Projekty nezakládající veřejnou podporu – 2.3.1 Projekty zakládající veřejnou podporu

Typ operace Cílové skupiny Individuální projekt 2.2.1 Minimální výše dotace – 2 mil. Kč Maximální výše dotace – 150 mil. Kč 2.3.1 Minimální výše dotace – 1 mil. Kč Maximální výše dotace – 80 mil. Kč Cílové skupiny Obyvatelé, lidé žijící, pracující a podnikající v obcích s minimálním počtem 5 000 obyvatel (2.2.1) / v obcích s více než 500 a méně než 5 000 obyvateli (2.3.1) Místní podnikatelé a subjekty zajišťující služby v komerčním i neziskovém sektoru Správci a provozovatelé veřejné infrastruktury

Monitorovací indikátory - hlavní Počet projektů zvyšující atraktivitu (2.2.1) Počet podpořených projektů na rozvoj venkovských oblastí (obcí) (2.3.1) Délka nových a rekonstruovaných místních komunikací Plocha regenerovaného a revitalizovaného území v podpořených městech a obcích Plocha nově založené nebo rekonstruované veřejné zeleně Počet podniků / organizací služeb založených nebo udržených v revitalizované části města (2.2.1) / venkovské oblasti (2.3.1) Počet uživatelů majících prospěch z regenerovaných a revitalizovaných území Plocha revitalizovaných nevyužívaných nebo zanedbaných areálů (brownfield) Počet nově vytvořených pracovních míst (muži/ženy) Zvýšení atraktivity podpořených měst a obcí

Doporučení pro zpracování projektů Vazba projektu na monitorovací indikátory Jedná se o veřejná prostranství (ucelená řešení na venkově) – 2.3.1 Vazba na budoucí investice (vyvolané investice ve městech) – 2.2.1 Důraz bude kladen na přiměřenost investice Nezpůsobilým výdajem je výměna oken, oprava a vnitřní úprava budov Podstatné je zajištění udržitelnosti

Hodnocení projektů oblast podpory 1.3 a podoblasti podpory 2.2.1 a 2.3.1

Hodnocení projektů Posouzení přijatelnosti projektu Kontrola formálních náležitostí Věcné hodnocení Hodnocení žadatele - ekonomika žadatele, - partnerství pro projekt, - personální a organizační zajištění projektu, atd.

Hodnocení projektů Hodnocení kvality a proveditelnosti projektu - potřebnost projektu, - jasnost, podrobnost, provázanost a logika popisu aktivit, - majetkové vztahy vč. připravenosti projektu, - výdaje projektu v investiční (rozpočet) a provozní fázi vč. popisu účetních metod, - časový harmonogram, - udržitelnost, - technické řešení, atd.

Hodnocení projektů oblast podpory 1.3: Hodnocení významu projektu oblast podpory 1.3: - soulad se strategií rozvoje bezmotorové dopravy, - kontinuita s dalšími aktivitami kraje, města či regionu, - zlepšení dostupnosti a motivace k užití bezmotorové dopravy, - integrovanost, - vazba na indikátory, atd. podoblasti podpory 2.2.1 a 2.3.1: - soulad s cíli ROP Střední Morava, strategií a koncepcí města a generely území, - kontinuita s dalšími aktivitami města, - atraktivnost řešení, - vazba na indikátory.

Hodnocení projektů Horizontální témata - udržitelný rozvoj, - rovné příležitosti.

Povinné přílohy předkládané spolu s projektovou žádostí oblast podpory 1.3 a podoblasti podpory 2.2.1 a 2.3.1

Povinné přílohy předkládané spolu s projektovou žádostí Doklady o právní subjektivitě Podklady pro posouzení finančního zdraví Podklady pro hodnocení proveditelnosti projektu Čestná prohlášení

1. Doklady o právní subjektivitě žadatele Obce Usnesení zastupitelstva obce, města / statutárního města o volbě starosty / primátora Dobrovolné svazky obcí Smlouva o vytvoření DSO Stanovy Doklad o registraci DSO od příslušného KÚ Kraje Usnesení zastupitelstva kraje o volbě hejtmana Organizace zřizované nebo zakládané obcemi a kraji Zřizovací / zakládací listina Výpis z OR nebo doklad o jmenování statutárního zástupce Podnikatelské subjekty (FO, PO) – pouze 1.3 Výpis z OR / ŽL Osvědčení

1. Doklady o právní subjektivitě žadatele Občanská sdružení – pouze 2.2.1 a 2.3.1 Stanovy s označením dne registrace na MV ČR Doklad o volbě statutárních zástupců Obecně prospěšné společnosti – pouze 2.2.1 a 2.3.1 Výpis z rejstříku o.p.s. Nadace – pouze 2.2.1 a 2.3.1 Nadační listina Výpis z nadačního rejstříku Církevní právnické osoby – pouze 2.2.1 a 2.3.1 Zakladatelská smlouva nebo zakládací listina Výpis z rejstříku registrovaných církví a náboženských společností / rejstříku evidovaných právnických osob, příp. Rejstříku svazů církví a náboženských společností vedených MK ČR

2. Podklady pro posouzení finančního zdraví Obce Doklad o dluhové službě za poslední uzavřený rok Dobrovolné svazky obcí Nepředkládají tuto přílohu Kraje Organizace zřizované nebo zakládané obcemi a kraji Daňová přiznání za poslední dvě uzavřená zdaňovací období Rozvaha, výkaz zisků a ztrát, příloha k účetní závěrce (u žadatelé s UCE dle zák. 563/1991 Sb.) Podnikatelské subjekty (FO, PO) – pouze 1.3

2. Podklady pro posouzení finančního zdraví Nestátní neziskové organizace – pouze 2.2.1 a 2.3.1 Daňová přiznání za poslední dvě uzavřená zdaňovací období Rozvaha, výkaz zisků a ztrát, příloha k účetní závěrce (u žadatelé s UCE dle zák. 563/1991 Sb.)

3. Podklady pro hodnocení proveditelnosti projektu Studie proveditelnosti včetně příloh dle metodického pokynu 4. Čestná prohlášení Čestná prohlášení tvoří součást webové žádosti Benefit7+ v tištěné podobě

Děkujeme za pozornost Ing. Hana Linhartová Ing. Lenka Hnilová odbor územního pracoviště Olomouc Úřad Regionální rady Tel: 587 333 311 E-mail: hana.linhartova@rr-strednimorava.cz www.rr-strednimorava.cz Ing. Lenka Hnilová Mgr. Petra Šilcová odbor územního pracoviště Zlín J. A. Bati 5520 760 01  Zlín lenka.hnilova@rr-strednimorava.cz, petra.silcova@rr-strednimorava.cz