e-PK aktuální stav služeb DDS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolektivní správa práva nakladatele na odměnu podle § 87 AZ
Advertisements

OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
Průzkum stavu služby DODO Stav roku 2006 Odpovědělo 31 knihoven Mgr. Jindřiška Pospíšilová.
Elektronický podpis.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Aktuality. Novela knihovního zákona  Staré:  d) umožnění přístupu k vnějším informačním zdrojům, ke kterým má knihovna bezplatný přístup, pomocí telekomunikačního.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
AUTORSKÝ ZÁKON A ZPŘÍSTUPŇOVÁNÍ DIGITÁLNÍCH DOKUMENTŮ
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Politika výběru elektronických zdrojů publikovaných v prostředí Internetu Mgr. Ludmila Celbová
E-PK aktuální stav služeb DDS Markéta Hlasivcová Zuzana Švastová ÚIV - NPKK.
Tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Přístup k národnímu webovému archivu Tomáš Síbek a Lukáš Gruber.
Virtuální polytechnická knihovna - současnost a budoucnost
PRÁVA VÝKONNÝCH UMĚLCŮ
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Metody zpracování informací - 2 Základní vymezení témat přednášek: Informační služby Informační střediska Knihovny Uživatelé a čtenáři Informace.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Nepřizpůsobiví uživatelé knihoven. Seminář pro pracovníky služeb knihoven. Středočeská vědecká knihovna v Kladně Metodické vyjádření Ministerstva.
Legislativní otázky týkající se problematiky online elektronických zdrojů Mgr. Iva Celbová
Archiv českého webu (Webarchiv) a CC Lukáš Gruber.
Principy SPIS pro legislativu eGovernmentu Aleš Kučera – NOVELL eGovernment Expert Forum , ISSS, Hradec Králové.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Příprava novely autorského zákona Celostátní porada vysokoškolských knihoven Hradec Králové Vít Richter Národní knihovna ČR
Příprava novely knihovního zákona, novela autorského zákona Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna ČR Tel.
Přístup k národnímu webovému archivu Tomáš Síbek a Lukáš Gruber.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
, ISSS, Hradec Králové Právo na informace a autorská práva – hledání rovnováhy Martin Svoboda Státní technická knihovna, Praha
PRÁVO VÝROBCE ZVUKOVÉHO ZÁZNAMU K JEHO ZÁZNAMU §§
Informace o propojení služeb Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení služeb Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Knihovní řády a vymáhání pohledávek Seminář Závazky čtenářů vůči knihovnám Městská knihovna v Praze: 6. dubna 2011 Hanuš Hemola.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Práce s datovými úložiště Jan Málek. Cíl studia Získat přehled o základních životních fázích dokumentu, povinnostech původce při jeho uchování a typech.
Schválením žádosti projekt nekončí
Účinnosti nabyl ke dni 1. srpna 2016
Služby elektronického dodávání dokumentů (EDD) v ČR
Pracovně právní vztahy
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Copy on demand Martin Krčál (ÚK FSS MU) Zdeněk Kadlec (ÚK FF MU)
Souborný katalog ČR - včera, dnes a zítra
Elektronické prezenční zpřístupňování dokumentů a jejich tisk Věra Jurmanová Volemanová Dr. Ing. Zdeněk Kadlec Martin Krčál E-prezenční výpůjčka / M.Krčál.
Komise pro služby Hradec Králové,
PRÁVA VÝKONNÝCH UMĚLCŮ
CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Systém správy dokumentů
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název vzdělávacího materiálu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
Zpřístupnění děl nedostupných na trhu
Transkript prezentace:

e-PK aktuální stav služeb DDS Miloslav Brada, Zuzana Švastová ÚIV - NPKK

Stav od 1.3.2009 V období 1.2.-10.3.2009 e-PK neposkytovala elektronické kopie Důvodem bylo doladění legislativních dokumentů: Knihovní řád e-PK Ceník služeb e-PK Smlouva s fyzickou osobou Smlouva s právnickou osobou vč. Objednávky elektronických kopií fyzickou osobou prostřednictvím právnické osoby (pro koncové uživatele knihoven) Dokumenty odsouhlaseny právním zástupcem DILIA. Od 11.3.2009 e-PK v plném provozu

Knihovní řád e-PK (1) Aktualizace: 5.1.1 Elektronické kopie zpřístupňované přes uživatelské konto Na základě e-PK poskytnuté elektronické rozmnoženiny si uživatel (vyjma uživatele – právnické osoby) zhotoví finální uživatelskou rozmnoženinu, a to dle jeho volby v elektronické podobě ve formátu grafického souboru nebo v tištěné podobě. Dosud uživatel směl pouze kopii vytisknout, nesměl používat elektronickou podobu - na tom byl postaven původní základní princip těchto služeb.

Knihovní řád e-PK (2) Bod 7.6 KŘ Uživatel souhlasí s tím, že z důvodů vyšší ochrany autorů či jiných držitelů autorských práv k dokumentu bude na zpřístupněné rozmnoženině připojena informace: „EDD – tato rozmnoženina zhotovená v e-PK slouží výhradně pro účely výzkumu a soukromého studia majitele uživatelského konta (jméno a příjmení)“. Je výslovně zakázáno takové označení na elektronické, resp. následné tištěné rozmnoženině jakkoli měnit nebo odstraňovat, jakož i měnit formát elektronické podoby dodaného dokumentu.

Ukázka povinného označení

Knihovní řád e-PK (3) Bod 7.10 KŘ Uživatel výslovně souhlasí s tím, že v případě, že z jeho strany dojde k doloženému porušení podmínek této Smlouvy v oblasti autorských práv a práv souvisejících s právy autorskými, SC e-PK předá jeho osobní údaje a údaje o rozsahu porušení povinností instituci, zajišťující kolektivní správu autorských práv a práv souvisejících s právy autorskými, za účelem řešení vzniklé situace.

Ceník služeb e-PK

Smlouva s fyzickou osobou Smlouva o užívání služby elektronického dodávání dokumentů a dalších služeb kooperačního systému e-PK Nově: Uživatel smí uložit elektronickou kopii na svůj PC, není povinen pouze vytisknout Výslovně souhlasí s předáním osobních údajů v případě doloženého porušení práv souvisejících s AZ

Smlouva s právnickou osobou (1) Smlouva o užívání služby elektronického dodávání dokumentů a dalších služeb kooperačního systému e-PK Nově: E-PK je budována jako otevřený systém, umožňující vstup dalším knihovnám, které se rozhodly zapojit do e-PK za účelem zprostředkovávání služeb e-PK svým koncovým uživatelům formou meziknihovních služeb. Koncovým uživatelem se rozumí fyzická osoba, která je v okamžiku objednání služby aktivním (registrovaným) čtenářem uživatele.

Objednávka koncového uživatele právnické osoby

Smlouva s právnickou osobou (2) Objednávka koncového uživatele právnické osoby Na základě této objednávky knihovna (právnická osoba) objedná přes své uživatelské konto u e-PK elektronické kopie pro svého koncového uživatele. Koncovému uživateli bude automaticky zřízeno dočasné uživatelské konto, na kterém mu budou kopie zpřístupněny. Knihovna pouze objednává a platí za službu, kterou si poté u koncového uživatele vyúčtuje (to by měla mít stanoveno svým právním předpisem – knihovním řádem). Knihovna nemá přístup ke kopiím !

www.epk.cz

Vývoj počtu kopií za posledních 6 měsíců

… a ještě jeden graf

Kontakt Ing. Miloslav Brada Správce sítě NPKK, vývoj e-PK Tel.: + 420 221 966 403 E-mail: brada@npkk.cz Mgr. Zuzana Švastová Vývoj e-PK, ved. odd. rozvoje knihovnicko-informačních procesů Tel.: + 420 221 966 404 E-mail: svastova@npkk.cz