Rybolov Aneb od udice na talíř Jirout Jakub.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se stát rybářem Rybářský team Dolnobřežanská Bělice
Advertisements

H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Syn muzikanta Karla Vágnera
Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby
Projektový den - vaření
STAŇ SE RYBÁŘEM.
Vybrané druhy ryb pro mimopstruhové revíry
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Bůček pečený s nádivkou
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Pokrmy z těstovin.
Pokrmy z brambor.
je ve své podstatě zdravý a móc dobrý
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
STRATEGIE LOVU VELKÝCH KAPRŮ
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Výlov ryb Sebastian Macura. Výlov ryb Sebastian Macura.
RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Bramboráky.
Kristýna Huspeková VII.A
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Guláše z jatečného masa
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Rybaření.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Lasaně zapečené se zeleninou
!Ahoj! Vítej v mém testu Vypracovala: Ester Glocarová.
LEKCE 2: vanilkové rohlí č ky Vánoční cukroví. INGREDIENCE: 28 dkg hladké mouky 21 dkg tuku (18 dkg smetolu a 3 dkg sádla) 14 dkg o ř ech ů nebo 10 dkg.
Charakteristika pokrmů
ÚVOD RYBOLOV OBSAH RYBAŘENÍ HISTORIE DRUHY RYB VYBAVENÍ KAPR RECEPT.
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
Aneb od udice na talíř Vytvořila: Kateřina Křivková.
Matějková Adéla Rybolov » Od udice na talíř pro malé rybáře «
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Rybolov Petra Suchá. Rybolov Aneb od udice na talíř Rybaření Druhy ryb Jak se stát rybářem Jak se stát rybářem Kapr obecný.
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
Rybolov od udice na talíř Kadidlová Zdeňka. OBSAH Co je rybolov? Rybaření Základní rybářská výbava Rybářské návnady Povolení k rybaření ? Co to vlastně.
Bůček pečený s nádivkou
Rybolov Petra Suchá.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
DUM - Digitální Učební Materiál
Rybolov Tereza žáková.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Veronika Březková Masarykův onkologický ústav Poradna pro výživu
Recept – Hororové cupcakes
Rybolov Aneb od udice na talíř.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Rybolov pro mladé i staré
» Od udice na talíř pro malé rybáře «
Přílohy z rýže a dalších obilovin
Rybolov od udice na talíř
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Rybolov Vytvořila Natálie Téglová - aneb od ulice na talíř
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
BRAMBORÁK Tradiční český recept
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Rybářský klub České republiky, z.s.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Rybolov Aneb od udice na talíř Jirout Jakub

Obsah Rybolov Povolenka Rybářský spolek Výbava Návnady Kapr Recept

Obsah Co je to rybolov? … Rybolov je odchyt ryb z tekoucích vod, jezer, rybníků, přehrad a moří. Pojem zahrnuje dvě odlišné činnosti: hospodářské výlovy – při nich se odchyt provádí pomocí sítí sportovní aktivity – rybaření – používají se udice s nástrahou

Povolení k lovu ryb Obsah Státní rybářský lístek - poplatek ve výši 100 Kč. Členský příspěvek u místní organizace rybářského svazu - poplatek ve výši 100 - 200 Kč. Povolenka - cena ve výši 650 až 900 Kč.

Jak se stát členem rybářského spolku?.. Obsah Jak se stát členem rybářského spolku?.. Pro členství v rybářském spolku musíte: Navštívit nejbližší rybářský spolek, který je nejblíže Vašemu trvalému bydlišti. Podat přihlášku. Absolvovat test ze základních znalostí rybářství, biologie ryb a právních předpisů o lovu ryb.

Základní výbava Rybářský prut – Cena se odvíjí od materiálu blanku, gramáži, použitých oček, délce. Cena je cca od 300 Kč. Rybářský vlasec - na dva navijáky Vám bude stačit zhruba 300 m vlasce. Vlasec můžete pořídit již od cca 70 Kč. Rybářský naviják - naviják pro začátečníky pořídíte v ceně již od 1000 Kč. Rybářské háčky - Nejlevnější háčky si pořídíte již od cca 30 Kč. Je dobré mít v zásobě více nakoupených háčků. Rybářský podběrák – vyrábí se z nejrůznějšího materiálu. Pořídíte od cca 200 Kč. Rybářské splávky - pro začátek si pořiďte dva, tři splávky. Můžete je pořídit již za cca 50 Kč. Rybářská olůvka - jedná se o tzv. zátěže, mějte jich raději více. Seženete je za pár korun. Obsah

Rybářské návnady Ryby můžete chytit na: Obsah Pečivo - vanilkový rohlík, dortový oplatek, křupky Červi Žížaly Těsto – perníkové, vaječné, chlebové,.. Návnady živočišného původu – játra, slanina, slimáci,.. Návnady rostlinného původu – burisony, bramborový knedlík, ovesné vločky,.. Obsah

Kapr Obsah je bezesporu nejvyhledávanější rybou k rybolovu největší / nejtěžší dosažený úlovek: Světový rekord: --- cm /42,30 kg / r. 2008 Česká republika: 108 cm / 29,20 kg / r.1978 Údaje o kaprovi věk 1 3 5 7 10 15 20 30 váha 0,1 kg 0,9 kg 2,8 kg 4,5 kg 7,5 kg 11 kg 16 kg 24 kg délka 15 cm 35 cm 50 cm 60 cm 70 cm 80 cm 90 cm 10 cm

Na závěr - Recept na pečeného kapra Obsah POSTUP PŘÍPRAVY Kapra naporcujeme, osolíme, zalijeme vínem, olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Když je kapr měkký, posypeme porce strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. Ingredience Kapr 1 ks Sůl 1 lžička Bíle víno 1 dl Česnek 1 stroužek Drcený kmín Tvrdý sýr 100 g Slunečnicový olej 2 dl