Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby"— Transkript prezentace:

1 Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby
ZPŮSOB LOVU RYB Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby

2 PLAVANÁ Při lovu na plavanou použijeme nejvýše 2 udice. Na každé udici jsou nejvýše dva návazce s jednoduchými háčky nebo jeden návazec s dvojháčkem nebo trojháčkem. Při lovu zachovávají lovící mezi sebou vzdálenost nejméně 3 m, pokud se nedohodnou na menší. Pohyb nástrahy může lovící aktivně ovlivnit.

3 Sestava udice s pevným splávkem:
PLAVANÁ Rozlišujeme dva základní způsoby plavané a to lov s pevným splávkem a lov s průběžným splávkem. Sestava udice s pevným splávkem: Sestavíme prut, nasadíme naviják a očky protáhneme vlasec. Dále pak nasadíme pevný splávek, který připevníme na vlasec bužírkou. Pod splávek upevníme návazec s háčkem a olověné broky. Vyhledáváme ryby v celém vodním sloupci. Místo lovu si prohazujeme návnadou v podobě buď koupených, nebo doma vyrobených směsí.

4 Sestava s pevným splávkem

5 Sestava udice s klouzavým splávkem:
PLAVANÁ Sestava udice s klouzavým splávkem: Sestavíme prut, nasadíme naviják a očky protáhneme vlasec. Dále pokračujeme : Zarážka, karabinka pro upevnění háčku, malinký broček jako zarážka, aby splávek neklouzal dolů k háčku, olůvka na vyvážení, návazec s háčkem. S tímto typem splávku nejvíce chytáme v místech, která jsou hlubší, než je délka našeho prutu. Vyhledáváme ryby v celém vodním sloupci. Místo lovu si prohazujeme návnadou v podobě buď koupených, nebo doma vyrobených směsí.

6 Sestava s klouzavým splávkem

7 POLOŽENÁ Při lovu na položenou použijeme nejvýše 2 udice. Na každé udici jsou nejvýše dva návazce s jednoduchými háčky nebo jeden návazec s dvojháčkem nebo trojháčkem. Při lovu zachovávají lovící mezi sebou vzdálenost nejméně 3 m, pokud se nedohodnou na menší. Pohyb nástrahy lovící aktivně neovlivňuje.

8 Sestava na položenou

9 PŘÍVLAČ Při lovu přívlačí se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce, jiná udice není nastražena. Lov spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím. Jako nástraha se použije jedna umělá nebo přirozená nástraha. Při lovu nechávají chytající mezi sebou mezeru nejméně 20 m.

10 HLUBINNÁ PŘÍVLAČ Jedná se o lov z pohybujícího se plavidla s použitím 1 udice, přičemž je 1 udice tažená v jakékoliv hloubce vody. Jiná udice není nastražena.

11 UMĚLÁ MUŠKA Při lovu na umělou mušku se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce. Jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 3 návazce s jednoduchými háčky. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Mezi rybáři ponecháváme nejmenší vzdálenost 20m, pokud se nedohodneme na menší.

12 MUŠKAŘENÍ Při lovu muškařením se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce. Jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 2 návazce s jednoduchými háčky nebo 1 návazec s dvojháčkem nebo trojháčkem. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za nástrahu se považuje živý nebo mrtvý hmyz. Při lovu dodržujeme vzdálenost mezi rybáři nejméně 20m, pokud se nedohodneme na menší.

13 ČEŘÍNKOVÁNÍ Při lovu čeřínkem se použije 1 vodorovná síť jejíž plocha nepřevyšuje výměru 1m2. Lov čeřínkováním se nekombinuje s ostatními druhy lovu ryb. Při lovu zachovávají osoby mezi sebou vzdálenost nejméně 3m pokud se nedohodnou na menší.


Stáhnout ppt "Jakými způsoby chytá sportovní rybář ryby"

Podobné prezentace


Reklamy Google