Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ÚVOD RYBOLOV OBSAH RYBAŘENÍ HISTORIE DRUHY RYB VYBAVENÍ KAPR RECEPT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ÚVOD RYBOLOV OBSAH RYBAŘENÍ HISTORIE DRUHY RYB VYBAVENÍ KAPR RECEPT."— Transkript prezentace:

1

2 ÚVOD RYBOLOV OBSAH RYBAŘENÍ HISTORIE DRUHY RYB VYBAVENÍ KAPR RECEPT

3

4

5 Ryby pomocí udic s háčky chytali již starověcí Číňané, Egypťané, Řekové a Římané, ale také američtí indiáni, kteří jako nástrahu používali umělé dřevěné rybky. V Evropě byly používány umělé mušky již od 2. století. Dávnou tradici mají i kovové třpytky, nejstarší doklady jsou datovány do 11. století. HISTORIE Až do konce 17. století se ryby chytaly pouze na bič, tj. s prutem bez navijáku. Již v alžbětinské Anglii však byly známy různé tvary splávků a dokonce i teleskopický rybářský prut. Naviják byl vynalezen rovněž v Anglii a jeho vzorem byl rumpál. Vynález navijáku předznamenal velký rozvoj sportovního rybaření.

6 Ve sportovním rybářství se uplatňuje většina druhů sladkovodních i mořských ryb. Sladkovodní ryby se tradičně rozdělují podle druhu přijímané potravy na dravé, všežravé a býložravé. Dravé ryby se chytají na malé zvířátka. Všežravé ryby tvoří nejpočetnější skupinu. Živí se bezobratlými živočichy i rostlinami. Chytají se na i rostlinné nástrahy. Býložravých ryb je poměrně málo druhů, chytají se hlavně na vodní rostliny. Zvláštní skupinu tvoří ryby, které se živí planktonem, jejichž lov na udici je problematický. DRUHY RYB

7 Rybářský prut Teleskopický prut Rybářský vlasec Rybářský naviják Rybářské háčky Rybářský podběrák Rybářské splávky Rybářská olůvka Rybářské vidličky Rybářský vezírek Rybářský peán Rybářská skládací stolička ZÁKLADNÍ RYBÁŘSKÁ VÝBAVA :

8

9 Kapr na talíři

10 DĚKUJI ZA POZORNOST A PŘEJÍ HEZKÝ ZBYTEK DNE SEZNAM O RYBÁCH


Stáhnout ppt "ÚVOD RYBOLOV OBSAH RYBAŘENÍ HISTORIE DRUHY RYB VYBAVENÍ KAPR RECEPT."

Podobné prezentace


Reklamy Google