Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„EU peníze středním školám“
Advertisements

Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_01 Název materiálu:Poživatiny a potraviny. Tematická oblast:Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace.
„EU peníze středním školám“
„EU peníze středním školám“
„EU peníze středním školám“
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, Cheb Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Potraviny rostlinného původu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Poživatiny, potraviny, pochutiny a nápoje
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: Moderní škola
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Druh učebního materiálu Pro koho je materiál určen
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, 350 11 Cheb Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0290 Číslo a název klíčové aktivity: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_01Kra_1 Název DUM: Poživatiny Jméno autora: Mgr. Marta Králová Ročník: 1. Vzdělávací oblast: Potraviny a výživa Vzdělávací obor: Kuchař - číšník Klíčová slova: poživatiny, potraviny, pochutiny, výživa, živiny Anotace: Prezentace je zaměřená na seznámení se základními pojmy ve výživě. Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list, test Očekávaný výstup: Žák vysvětlí základní pojmy, popíše rozdíl mezi potravinami a pochutinami, charakterizuje jednotlivé živiny. Své znalosti ověří pomocí testu. Metodika učebního materiálu: prezentace - projekce

POŽIVATINY

Základní pojmy: Poživatiny Dělení poživatin Výživa Živiny Dělení živin

jsou všechny poživatelné látky, které člověk přijímá ústy Poživatiny: jsou všechny poživatelné látky, které člověk přijímá ústy

Dělení poživatin: potraviny pochutiny nápoje

Potraviny: obsahují živiny potraviny rostlinného původu (obiloviny, luštěniny, ovoce, zelenina…) živočišného původu (maso, mléko, vejce….)

Potraviny:

Pochutiny: neobsahují živiny mají povzbuzující účinky, příznivý vliv na trávení,… (káva, čaj, koření)

Pochutiny

Nápoje: jsou to tekutiny, které obsahují vodu nealkoholické nápoje (voda, minerální voda,džusy, limonády…) alkoholické nápoje (pivo, víno, lihoviny)

Nápoje:

Výživa: zásobování živinami proces zásobování organismu živinami

Živiny: Bílkoviny Tuky základní (hlavní) živiny Sacharidy Minerální látky Vitamíny ostatní (nutné) živiny Voda

Kontrolní otázky: Jak dělíme poživatiny? Definujte potraviny a pochutiny. Co je to výživa? Dělení živin.

Použitá literatura: Šebelová,M. Potraviny a výživa, učebnice pro odborná učiliště. Praha:PARTA, 2004. ISBN 80-7320-054-6 Autorem prezentace včetně obrázků: Mgr. Marta Králová