Balená voda – potřebujeme ji?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BALENÁ VODA – potřebujeme ji? Balená voda stojí více než $1,50 za láhev. To je x cena vody z vodovodu!
Advertisements

REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/ / ČERPADLA Autor: Vojtěch Rozsíval.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Přes evropu k polis Evropský rok občanů Petr Lebeda Evropský dům, 16. ledna 2013.
Kalkulace S tudent. Osnova výkladu 1.Kalkulace nákladů a způsoby jejího rozlišení 2.Kalkulační vzorec nákladů 3.Stanovení nákladů na kalkulační jednici.
Bezpečnost práce První pomoc Přírodovědný seminář – chemie 9. ročník ZŠ Benešov, Jiráskova 888 Ing. Bc. Jitka Moosová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III / 2 Sada : 4 Ověření ve výuce: (nutno poznamenat v TK) Třída:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
2013 Evropský rok občanů: Co nám přinese? Andrea Matušáková Zastoupení Evropské komise v ČR.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 15. Odpady, třídění a recyklace Název sady: Základy ekologie pro střední.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Vypracoval Daniel Beneš, Hana Lollková a Becca Křístková.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z piva. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
OXIDY. OXID SIŘIČITÝ ● Bezbarvý, jedovatý plyn ● Štiplavě zapáchá ● Vzniká při hoření síry ve vzduchu ● Vykytuje se v sopečných plynech ● Základní surovina.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví Ústí nad Labem 2/2008 Ing. Jaromír Vachta.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Life cycle assessment LCA Hodnocení životního cyklu.
Netradiční zdroje elektrické energie
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Č í n a Velmoc 22. století. Č í n a Velmoc 22. století.
Recyklace Vypracoval: Michal Brzobohatý Třída: 2L
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
NEVIDITELNÝ ŠKRTIČ Jh*.
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Slohový literární útvar 8.ročník Eva Andrýsková, ZŠ Polešovice
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti.
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Seminář 1. Předmět ekonomie
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Rybolov od udice na talíř
Makroekonomie E 7 - otázky.
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Poměr v základním tvaru.
Věcné učení Ochrana přírody
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Měrná tepelná kapacita látky
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Balená voda – potřebujeme ji?
Oběhové hospodářství v praxi
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Digitální učební materiál
Soutěž Bohatství Země 2018 Geologická část Vojtěch Wertich
VY_32_ INOVACE_ 20_ PŘÍRODOVĚDA 5
Poměr v základním tvaru.
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
KOMBINACE BEZ OPAKOVÁNÍ
Primární produkce metodou světlých a tmavých lahví
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
M-Ji-CU055-Slovni_ulohy_na_smesi
Diferencované stravování
Změna rozsahu definice elektrozařízení
Poměr a trojčlenka - opakování
V lékárnách od BŘEZNA V lékárnách od BŘEZNA 2018.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Balená voda – potřebujeme ji?

To je 1 900 x cena vody z vodovodu! Balená voda stojí více než $1,50 za láhev. To je 1 900 x cena vody z vodovodu!

Peněženku Zdraví Životní prostředí To znamená špatnou zprávu pro vaše: Protože průměrný občan USA utratí přes $400 každý rok za balené vody. Zdraví Které může být poškozeno toxickými chemikáliemi jako Bisphenol-A (BPA) vyloučený z plastových lahví. **BPA příjem může také způsobit rakovinové buňky ve vašem těle. Životní prostředí Které je nakaženo produkcí, přepravou, balením a likvidací plastových balených vod.

V roce 2004 byla spotřeba balené vody udána na (litrů)

litrů je téměr plastových lahví za rok z čehož 86% končí nakonec jako odpad

*1 500 plastových lahví končí jako odpad každou sekundu!

Tato nafta by mohla stačit litrů znamená barelů nafty, která byla použita na výrobu těchto plastových lahví. Tato nafta by mohla stačit jako palivo pro 100 000 aut po jeden rok.

litrů také přispívá na přírůstek 2 500 000 tun oxidu uhličitého, který byl vyprodukován vyráběním plastových lahví.

a...

sto bilionů dolarů Množství jako toto činí federální finanční výpomoc které jsou utraceny každý rok spotřebiteli balených vod. Množství jako toto činí federální finanční výpomoc docela malou

Myslíte, že můžete pomoci? Výzkumy ukazují, že za zlomek této částky by mohl každý na této planetě mít zabezpečenou pitnou vodu a řádnou hygienu Myslíte, že můžete pomoci?

Že balenou vodu jen pijete ? Jste si jisti, že znáte všechna fakta o balené vodě? Utrácíte peníze ... Znečišťujete zemi ... Riskujete znečištění akviferu* a dalších vodních útvarů Všechno kvůli balené vodě!? Průzkumy ukazují, že 35% spotřebitelů balených vod si myslí, že je bezpečnější než voda z vodovodu *Akvifer (z angl. (groundwater) aquifer) neboli vodonosný horizont nebo (zvodněný) kolektor je podzemní vrstva (horizont) nasáknutá čerstvou vodou, často obrovský podzemní prostor nasycený vodou. Na světě existují stovky takových rezervoárů (podzemních zásobníků) a mnohých z nich se lidé ještě nedotkli.

Mysleli jste, že je to praktické, že? Necháváte balené vody ve vašem autě? Mysleli jste, že je to praktické, že? Ale věděli jste ... že teplo v autě a plast láhve může vylučovat chemikálie, které mohou vést k rakovinám prsů a dalším typům?

A i když si myslíte, že nenecháváte láhve v autě, víte jakými extrémními teplotami musely projít, dříve než jste si je koupili? Uskladnění ve skladech teplota od -3 do 29 stupňů konečně u vás transport v nákladních autech teplota od 37 do 65 stupňů vzetí do místních obchodů teplota od 12 do 37 stupňů nakládání a vykládání teplota od 7 do 37 stupňů

Toto je bezpapírová zpráva...Šíření je umožněno. A jestli jen 1 osoba přestane užívat balenou vodu, skončí o 200 plastových lahví méně v odpadu tento rok.