HISTORIE A SOUČASNOST DOSTIHOVÉHO SPORTU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPEED DOWN Mladá Boleslav
Advertisements

Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Dostihová stáj Aleny a Milana Brynychových. D ovolte, abychom Vám představili dostihovou stáj klusáckých koní manželů Aleny a Milana Brynychových z dostihového.
X-Cup 2006 ČESKÝ POHÁR FREESTYLE BMX. Co to je : X-cup je série závodů tykající se sportu na kolech tzv. Freestyle BMX.
Michaela Sedláčková Anna Hrčková
Pardubický kraj Lenka Lebdušková.
HHistorie SSoučasnost OOpakované vítězství.
Vytvořila Nikola Bajerová. První závod se uskutečnil v roce 1836 Na Chlumeckém panství Oktaviána Kinského. Díky aktivitě knížete Františka Lichtenštejského.
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
Velká pardubická. HistorieJosef Váňa ŽelezníkSoučasnost Závěr KONEC.
JÍZDA V BOULÍCH.
Velká Pardubická Matějková Adéla.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_D_I Ročník: I. Vzdělávací oblast: Dějepis Vzdělávací obor:
Velká Pardubická: tradice 140ti let!
VELKÁ PARDUBICKÁ PŘED 140 LETY A DNES.
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
HOSPODÁŘSTVÍ Mgr. Lenka Venclová 7.ročník
Konec římské republiky
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 7. ročník Předmět: dějepis Autor: Jakub Komrska Základní škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Nejkrásnější kraslice z celé České republiky je možné vidět v Kulturním domě v Libotenicích, kde každoročně probíhá výstava.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 7. ročník Předmět: dějepis Autor: Jakub Komrska Základní škola.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Děti Karla IV. Karel IV byl celkem 4x ženatý 1.Blanka z Valois
Letní olympijské hry v Číně
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Děti a koncepce : Program, Aktivity, Metodika :
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivityInovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Jan Žižka Z Trocnova.
VZNIK VELKÉ PARDUBICKÉ. ZDROJE
Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého.
Čísla kolem nás (MĚNA).
124.ro č ník.  Kapitoly O co jde ? historie první místa.
Velká pardubická Obsah.  Historie Historie  Současnost Současnost  Závěr Závěr.
Český stát za vlády Lucemburků
Oblast střední Čechy Vysočina Kutná Hora Oblast střední Čechy Vysočina Horní Krupá.
CURLING.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o původu názvu města Tišnova.
BOBY.
Velká Pardubická. OBSAH  HISTORIE HISTORIE  SOU Č ASNOST SOU Č ASNOST  TABULKA TABULKA.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
1. SVĚTOVÁ VÁLKA
Jan Lucemburský.
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Iveta Kohoutová Název: VY_32_INOVACE_2A_12_Druhá světová válka Téma: Vlastivěda Datum tvorby:
Máme rádi Pardubice. Velká pardubická Denisa Kadaňková, Aneta Komersová.
Osobnosti divadla Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
RISKUJ! KAREL IV..
Jezdecké potřeby Bolero. Historie naší firmy ● Naše firma vznikla v roce Cílem založení této firmy je zpříjemnění životů jak Vašich, tak životů.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr. Kateřina SÁLOVÁ ZŠ a MŠ MALÝ ÚJEZD VY_32_INOVACE_17_VL_PRAHA 1. část.
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004 Jméno: Karin Šubrtová.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Přemyslovci – knížata Jaromír a Oldřich
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
DĚTI KARLA IV. ODKAZ OTCE VLASTI Mgr. Pavel Vaníček
MANŽELKY KARLA IV. ODKAZ OTCE VLASTI Mgr. Pavel Vaníček
Česká republika - Pardubice
VĚDĚL JSI
AUTOR: Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_167_ Knížata a králové
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Karel IV *14.května listopadu Karel IV *14.května listopadu 1378.
Rožmberkové.
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

HISTORIE A SOUČASNOST DOSTIHOVÉHO SPORTU Chlumec nad Cidlinou 2016 Jaroslav Myška, Jan Krátký

JAROSLAV MYŠKA ROČNÍK 1979 TITUL ŽOKEJ (CELKEM 267 VÍTĚZSTVÍ) MINIMÁLNÍ VÁHA 66,0 KG ŽENATÝ SYN JAKUB MANŽELKA ŠTĚPÁNKA SPOLUPRÁCE SE STÁJÍ JERIE A SYN CO SE ŘÍKÁ? „KRÁL TANEČNÍHO PARKETU“ – ZDROJ: www.dostihovy-svet.cz/cs/node/123 povolání žokeje – jak jste se k tomu dostal,? prostředí, kamarádství kolegialita

OKTAVIÁN KINSKÝ ROČNÍK 1813 (†1896) TITUL HRABĚ KINSKÝ Z VCHYNIC A TETOVA ŽENATÝ (2X) BEZDĚTNÝ ZAKLADATEL DOSTIHOVÉHO SPORTU V ČECHÁCH CO SE ŘÍKÁ? „DĚTI NEMĚL A MANŽELKA NEMĚLA V KONKURENCI KONÍ A PSŮ MNOHO NADĚJÍ NA ÚSPĚCH V BOJI O JEHO PŘÍZEŇ.“

CO PŘEDCHÁZELO DOSTIHŮM PARFORSNÍ HON 1836 PARFORSNÍ HONY V ČECHÁCH ZAKLADATEL OKTAVIÁN, KONĚ A SMEČKA PSŮ IMPORT Z ANGLIE

PŘÍPRAVA ŽOKOJE NA DOSTIH příprava - váha, bezpečnost, výbava

OKTAVIÁN A JEHO KONĚ EQUUS KINSKY

JAROSLAV A JEHO KONĚ , koně - výběr povahy, zvláštnosti

PRVNÍ DOSTIHY V ČECHÁCH 30. ČERVNA 1846 LUKA U CHLUMCE Z ŠESTI JEZDCŮ DOJELI TŘI ŘÍJEN 1854 CVRČKOV U PARDUBIC POUZE PRO VOJÁKY 6. ŘÍJNA 1861 CHLUMEC NAD CIDLINOU POPRVÉ PODLE ANGLICKÝCH PRAVIDEL 4. ŘÍJNA 1863 CHLUMEC NAD CIDLINOU, PRVNÍ STÁLÝ KURZ DOSTIHU

DOSTIHY JAROSLAVA MYŠKY kurz dostihu, překážky - zapamatování si, obtížnost specifika

VSÁZKY A VÝHRY OKTAVIÁNA „ZA NÁDRAŽÍM BYLO VIDĚT VŠECHNY PŘEKÁŽKY NA DOSTIHOVÉ DRÁZE, CELÁ TA MINIATURNÍ DRÁHA Z VELKÉ PARDUBICKÉ, PROTOŽE KNÍŽE KINSKÝ PĚSTOVAL POLOKREVNÉ ZÁVODNÍ KONĚ, SE KTERÝMI VYHRÁL NEJEN VELKOU PARDUBICKOU, ALE I VELKOU LIVERPOOLSKOU, SKORO MILIÓN LIBER ŠTERLINKŮ, BYLO TO TENKRÁT TOLIK PENĚZ, ŽE KNÍŽE ZAČAL ZA NAŠÍ MALIČKOU STANICÍ STAVĚT OBROVSKÝ BIOGRAF A DIVADLO A KONCERTNÍ SÁL PRO NAŠÍ VESNICI, ALE NEDOSTAVĚL TO, TAK SE Z TOHO UDĚLAL MAGACÍN NA OBILÍ, NEJKRÁSNĚJŠÍ OBILNÍ SKLADIŠTĚ NA SVĚTĚ, DO KTERÉHO SE VYCHÁZELO ŘÍMSKÝMI A ŘECKÝMI SLOUPY. A TOMU SKLADIŠTI SE ŘÍKALO PO ANGLICKU LIVERPŮL…“ kurz dostihu, překážky - zapamatování si, obtížnost specifika

ŽENY V HISTORII DOSTIHŮ LATA BRANDISOVÁ (1895 - 1981) Doposud jediná žena, která zvítězila ve Velké Pardubické

ŽENY V SOUČASNOSTI DOSTIHŮ ŠTĚPÁNKA MYŠKOVÁ

DĚKUJEME ZA POZORNOST