Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální stálá konference v Libereckém kraji Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje Liberec Regionální stálá.
Advertisements

1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
II. Strategická práce. Evropská komise  velký důraz na posílení strategického přístupu a plánování při přípravě programového období  vyžaduje.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
IROP předpokládaná podoba implementace.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
3. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán pro ORP Jablunkov reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ září 2016 od 14:00.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Členská schůze MAS Nepomuk,
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Řídicí a koordinační výbor
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Regionální environmentální centrum ČR
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Regionální akční plán ÚK – pracovní verze k
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
hejtman Pardubického kraje
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Regionální akční plán / ITI
Projekt „Vazby národní politiky ČR a EU se zaměřením na politiku HSÚS“
Příprava programového období 2014–2020
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Pozemkové úpravy.
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
kam vlastně směřujeme ??? 
Informace z MMR Liberec, 26. června 2017.
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Odbor regionální politiky
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing. Dagmar Holčáková 12. 4. 2016, Zlín

Obsah: 1. K čemu slouží Regionální akční plán. 2 Obsah: 1. K čemu slouží Regionální akční plán? 2. Jaký je cíl jeho aktualizace? 3. Jaká jsou východiska, dílčí kroky a harmonogram aktualizace Regionálního akčního plánu? 4. Jaké bude zapojení členů RSK? 5. Diskuse…..

Smysl a využití Regionálního akčního plánu Využití dokumentu v r. 2016-17 z pohledu MMR: informace o absorpční kapacitě v území a podklad pro nastavení výzev pro rok 2017 Využití dokumentu v r. 2016-17 z pohledu územních partnerů v Regionální stálé konferenci: nástroj k vyjednávání s řídícími orgány o nastavení podmínek budoucích výzev lze využít pro strategické projekty i pro „společné“ problémy dílčích projektů měst a obcí co se již podařilo….. Využití dokumentu v dlouhodobém horizontu do r. 2020: podklad pro vyhlašování výzev po r. 2017 „znalostní základna“ bude využita při přípravě 2021+

Cíl aktualizace Regionálního akčního plánu Cílem je ověřit nastavení podmínek podpory a výzev po prvním roce čerpání RAP byl zpracován v době, kdy jsme ještě neznali finální podobu a zaměření operačních programů Od té doby došlo ke spoustě změn a zpřesnění do detailu výzev Od července 2015 jsou předkládány 1. projekty Proto nejen aktualizujeme „čísla“, ale hlavně sbíráme v území informace o problémech při čerpání

Východiska aktualizace Regionálního akčního plánu Metodika MMR „Postup zpracování Regionálních akčních plánů Strategie regionálního rozvoje ČR 2014-2020“ Doporučení z koordinačních schůzek zástupců MMR se zástupci Regionálních stálých konferencí z jednotlivých krajů Stanovisko Regionální stálé konference č. 30/RSKZK07/16, které ukládá sekretariátu RSK provést průzkum absorpční kapacity v rámci aktualizace Regionálního akčního plánu k 31. 7. 2016

Dílčí kroky aktualizace Regionálního akčního plánu Aktivace území a sběr informací z území: realizace šetření a analýz za účelem získání informací potřebných k naplnění obsahu RAP Projednání a schválení Regionálního akčního plánu na úrovni RSK Vlastní zpracování / aktualizace RAP: sumarizace získaných informací o absorpční kapacitě a rozvojových prioritách i překážkách rozvoje Předložení Regionálního akčního plánu na zasedání Národní stálé konference 05/2016 06/2016 07/2016 09/2016

Krok č. 1 Sběr dat pro aktualizaci RAP 1. Šetření na úrovni ORP a MAS šetření absorpční kapacity prostřednictvím dotazníkového šetření jednání nově ustavené Pracovní skupiny pro Absorpční kapacity v území 2. Šetření v rámci Krajského úřadu osobní jednání se zástupci odborů KÚ a organizací zřizovaných ZK využití elektronického systému evidence projektů ESEP 3. Šetření mezi ostatními územními partnery RSK UTB, Krajská hospodářská komora, Úřad práce ad. 4. Databáze projektových záměrů Sekretariátu RSK databáze projektových záměrů, identifikovaných potřeb a bariér

Pracovní skupina pro Absorpční kapacitu v území Předmětem činnosti je: Aktualizace RAP, identifikace bariér při čerpání, identifikace „bílých míst“, přenos informací z NSK a RSK. Navržení zástupci: zástupci strategického odboru Zlínského kraje, zástupci velkých a středních měst - zastoupení 13 ORP a zástupci malých obcí - navrhováno jejich zastoupení prostřednictvím 4 zástupců MAS – dle 4 okresů. Navazuje na pravidelná setkání regionalistů ZK. Přímým napojením na RSK mají členové možnost formulovat stanoviska a doporučení. První jednání plánováno na květen 2016.

Krok č. 2 Aktualizace RAP 1. Aktualizace tabulkové části RAP revize předpokládané absorpční kapacity – odhad čerpání dotačních prostředků v území ZK do r. 2020 2. Vytipování strategických rozvojových projektů RAP iniciace významných projektových záměrů s potenciálem pro rozvoj kraje 3. Dopracování textové části RAP s důrazem na: popis okruhů aktivit RAP s vazbou na plnění akčního plánu SRR popis prioritních strategických projektových záměrů identifikace bariér pro čerpání zdrojů z evropských a dotačních titulů identifikace „bílých míst“ a požadavků na financování těchto témat

Krok č. 3-4 - Projednání a schválení aktualizace RAP Projednání dokumentu Členové RSK – projednání v rámci dočasných pracovních skupin pro aktualizaci RAP: Vedení Zlínského kraje Zaměstnanost a podnikatelský sektor Města Venkov Odbor regionální politiky MMR Příp. i v rámci pracovní skupiny pro Absorpční kapacitu v území Schválení Dokument bude po projednání a zapracování připomínek předložen na jednání RSK 26.9.2016

Harmonogram aktualizace RAP Základní kroky Dílčí kroky Termín Šetření absorpční kapacity 1. jednání PS pro Absorpční kapacitu v území 1/2 květen Dotazníkové šetření na úrovni ORP a MAS Šetření v rámci krajského úřadu a organizací ZK 2/2 květen Šetření mezi ostatními územními partnery RSK Zpracování dat z databáze projektových záměrů Aktualizace RAP Aktualizace tabulkové části RAP 1/2 červen Vytipování strategických rozvojových projektů RAP 2/2 červen Dopracování textové části RAP Projednání návrhu aktualizace RAP Členové RSK - dočasné PS pro aktualizaci RAP 1/2 červenec Zapracování připomínek 2/2 červenec Zaslání pracovní verze MMR 31. 7. 2016 Schválení aktualizace RAP Schválení aktualizace RAP na RSK 26. 9. 2016 Zaslání Národní stálé konferenci a zveřejnění na webu 30. 9. 2016

Další aktivity RSK s vazbou na realizaci RAP V rámci realizace Regionálního akčního plánu jsou aktivně řešeny zejména ty aktivity RAP, kde: je prostor pro koordinaci přípravy záměrů ze strany RSK, je zjištěna nízká absorpční kapacita projektových záměrů. Již uchopená témata: problematika přípravy dopravních terminálů v území Zlínského kraje – komunikace s obcemi, formulace požadavků na MMR motivační semináře v oblasti sociálního podnikání (7.6.) Plánujeme: seminář pro ORP a MAS na téma projektového řízení Další témata dle potřeb území – uvítáme Vaše náměty

Zapojení členů Regionální stálé konference Navrhované zapojení členů RSK do aktualizace RAP nad rámec „formálního projednání“: Připomínky k navrhovanému postupu Podněty pro strategické projekty Podněty pro další aktivity (realizace seminářů, zpracování dílčích analýz…) … vždy z pohledu všech subjektů, které v RSK zastupujete… Kontaktní osoba: Ing. Dagmar Holčáková dagmar.holcakova@kr-zlinsky.cz 577 043 428

Odbor strategického rozvoje kraje Zlínského kraje DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Dagmar Holčáková Odbor strategického rozvoje kraje Zlínského kraje dagmar.holcakova@kr-zlinsky.cz