Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Advertisements

Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
UŽITEČNÉ PROGRAMY – MŮJ PRVNÍ SKRIPT Spustíme více prográmků najednou. SPŠ Teplice - 3.V.
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Vytvoření řadiče Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
Operační systémy.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 3 Configuring a Router.
Bakaláři - žákovská knížka
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Ovládací panely obecně.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
1 Seminář 9 MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu na spoji. MAC adresu v paketu čte switch.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Management zařízení (Mikrotik, UBNT, CMTS modemů)‏ Monitoring sítě / zobrazení na mapě Statistiky sítě Fakturace Plánování Uživatelské rozhraní Evidence.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
© Aastra Integrovaný DHCP server. © Aastra DHCP server DHCP server je určen pro distribuci IP adres a konfiguračních parametrů pro telefony.
ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV15 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV16 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Synchronizace dat na iPadu Co se všechno naučíme??? iFiles.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV6 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Jaroslav Kudr pro OATGM
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Malování - uložení a otevření obrázku
Transkript prezentace:

Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV17 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola – inovace výuky na SŠSI Tábor

Správa pomocí android aplikace Mikrotik RB433

Úvod V této prezentaci popisuji, jak lze snadno a rychle spravovat základní funkce mikrotiku přes aplikaci vyvinutou pro zařízení s operačním systémem android.

Povolení API Jako první krok musíme udělat to, že povolíme službu API s portem 8728. Zvolíme z hlavní nabídky IP - > Services a zde klikneme na API a na tlačítko Enable

Google play Nyní je zapotřebí na telefonu/tabletu s androidem spustit aplikaci google play a zde zadat do vyhledávače řetězec winbox (viz obrázky)

Zadání hledané aplikace

Zvolíme Winbox for android Free

Nyní stiskneme tlačítko instalovat

A zde přijmeme oprávnění aplikace

Aplikace se začne instalovat

Nyní v aplikacích spustíme tuto ikonu

Pro přidání routeru stiskneme tlačítko Add RB

Vyplníme IP adresu, uživ Vyplníme IP adresu, uživ. jméno a heslo a stiskneme tlačítko pro uložení

Nyní prstem stiskneme router, ke kterému se chceme připojit

Takto vypadá úvodní obrazovka po přihlášení

Obrazovka s přehledem rozhraní (interfaces)

Možnosti firewallu

Správa IP adres

Jednoduché systémové menu

Nástroj pro diagnostiku

Ukázka výpisu traceroute

Závěr Tato aplikace pro android má oproti winboxu dosti omezené možnosti, proto většinou nejspíš budete z mobilních zařízení častěji používat webové rozhraní. Výhodou je například rychlý přístup pro restart routeru atd….