Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV13 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola – inovace výuky na SŠSI Tábor

2 Konfigurace - client engenius

3 Úvod V této prezentaci popisuji jak nastavit zařízení EnGenius tak, aby přijímalo přes anténu signál a dále ho posílalo pomocí datového kabelu do počítače.

4 Konfigurace Jako první je zapotřebí změnit v Systém Properties Country region na Czech republic a nastavit zde client router. Device name bude pak vidět na vysílači.

5

6 Dále je zapotřebí naskenovat a connectnout zařízení na některý z vysílačů. Zvolíme tedy Wireless Network a zde dáme Site Survey.

7 Dále je zapotřebí změnit Data Rate, které se nastavuji stejné jako na vysílací straně. Toto nalezneme ve Wireless Advanced Settings.

8 Nyní přejdeme k nastavení IP adres
Nyní přejdeme k nastavení IP adres. Zvolíme WAN Settings a vybereme Static IP. Dále vepíšeme IP adresu z rozsahu daného vysílače, na který jsme zařízení připojili. Ještě je zapotřebí vypsat masku, bránu a DNS server. V případě, že na vysílací straně je nastaven DHCP server, můžeme ponechat dynamickou (automatickou) konfiguraci

9

10 Poslední krok je LAN Settings, kde nastavíme IP adresu, přes kterou budeme do zařízení přistupovat, a rozsah DHCP Serveru.


Stáhnout ppt "Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google