Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV6 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV6 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV6 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola – inovace výuky na SŠSI Tábor

2 Konfigurace AP

3 Úvod  V následujících odstavcích se dozvíme jak nakonfigurovat AirCA8-PRO jako AP (přístupový bod), který nám bude propouštět adresy z DHCP serveru a přidělovat počítačům na LAN portech i na Wi-Fi.

4 Konfigurace  IP adresa do zařízení, kde je nahraný firmware na AP je 192.168.1.1. Po zadání této IP do prohlížeče se zobrazí základní obrazovka. Zatím nebudete vyzváni k zadání hesla. Důležitý je nápis Access Point. Pokud byste se do zařízení dostali přes adresu 192.168.1.2, tak zde bude místo Access point napsáno Ethernet Adapter. V tomto zařízení je pak nahraný firmware jako Client.

5 Po kliknutí na Setup Wizard nebo jinou položku základní nabídky budete vyzvání na zadání hesla,které je v defaultním nastavení password.

6 Po zadání hesla se zobrazí okno s dalším podmenu. V time settings není nutno nic nastavovat. Pak stiskneme Device IP Settings.

7 V Device IP Settings nastavíme IP adresu, přes kterou se v budoucnu budeme připojovat do zařízení, Brána bude IP adresa zařízení, které přijímá internet, např. UBNT 192.168.1.1. DNS server např. 8.8.8.8

8 Dále zvolíme Wireless Settings, kde zvolíme SSID (pod jakým názvem bude bezdrátové AP vysílat). Dále zvolíme typ zabezpečení a zadáme síťový klíč.

9 Dále zvolíme v hlavním menu Advanced Settings a v podmenu Password Setting. Zde zadáme původní heslo password a nové heslo pro přístup do zařízení.

10  Nyní je zařízení připraveno na vysílání. Spojíme jej přes některý port s routerem, který přiděluje IP adresy DHCP serverem a z dalších portů připojíme PC kabelem. Zdroj obrázku: obrázek vytvořen v programu Dia, který je volně dostupný na internetu


Stáhnout ppt "Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV6 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google