Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV7 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola – inovace výuky na SŠSI Tábor

2 Konfigurace AP se zabezpecením
Mikrotik RB433

3 Úvod V této prezentaci si ukážeme jak nakonfigurovat Mikrotik RB433 jako AP, tzn. zařízení bude kabelem připojeno do sítě a dále bude vysílat signál Wi-Fi kartou, bude překládat adresy a přidělovat adresy DHCP serverem.

4 Zabezpečení Nejprve je zapotřebí vytvořit profil zabezpečení WPA2. Profil vytvoříme v nabídce Wireless, dále klikneme na poslední záložku Security Profiles a pak + pro přidání. Pak vyplníme dle obrázku.

5

6 Nastavení bezdrátové časti
Dále je nutné nastavit bezdrátovou kartu. Otevřeme nabídku wireless, záložku Interfaces. Nejprve kartu musíme povolit a to uděláme tak, že na kartu klikneme a dále klikneme na tlačítko enable.

7

8 Dále dvojklikem otevřeme kartu a zvolíme záložku Wireless
Dále dvojklikem otevřeme kartu a zvolíme záložku Wireless. Abychom mohli nastavit všechny možnosti, přepenu kartu do Advanced modu.

9 Dále kartu nastavíme dle obrázku

10 DHCP Client Pokud v síti máme DHCP server jako v mém případě, použijeme na zařízení funkci DHCP Client, který nám přiřadí IP adresu Ethernet rozhraní. Stiskneme IP -> DHCP Client -> přidat přes tlačítko + - > vybere rozhraní na které je připojený kabel a stiskneme OK Přiřazené hodnoty si pak můžeme zobrazit v záložce status

11

12 Přidání IP adresy IP adresu přidáme v nabídce IP -> Addresses -> stiskneme tlačítko + pro přidání. Vypíšeme IP adresu a rozhraní wlan1

13 Firewalĺ Dále v nastavení IP -> Firewall stiskneme tlačítko + v okně které se nám otevře záložku action a vybereme možnost masquerade.

14

15 Dále nastavíme DHCP server
Dále nastavíme DHCP server. IP - > DHCP Server -> tlačítko DHCP Setup. Dále postupujme dle obrázku

16

17 Gratuluji, nyní je zařízení nakonfigurováno, Počítače připojené na Wifi získávají IP adresy z DHCP serveru Mikrotik RB433 a toto zařízení je připojeno kabelem do sítě. Mezi sítí a bezdrátovou sítí probíhá překlad adres (NAT). Zdroj obrázku: obrázek vytvořen v programu Dia, který je volně dostupný na internetu


Stáhnout ppt "Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google