Co jsme dokázali a co nás ještě čeká

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Komise pro podmíněné propuštění (KPP) Společný projekt PMS CR, VS ČR a Českého helsinského výboru.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Projekt „Systém podpory prevence vybraných nádorových onemocnění v ČR - Screeningové programy“ Financováno z Integračního operačního programu (IOP) ( )
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Příspěvek pro seminář Zvláštní dětská zařízení na rozcestí – jak dál?
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Úřad práce České republiky
Revma VÝZVA 2016.
Josef Středula, předseda ČMKOS
Neformální řešení konfliktů prostřednictvím dialogu v oblasti ŽP
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Správa sociálního zabezpečení
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Hlavní město praha a integrace cizinců
Společenská odpovědnost ve školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Základní informace o poskytovateli
Služby následné péče.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Právo sociálního zabezpečení
Mezigenerační s dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.
2. ČNB a její role v platebním styku.
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Ing. Stanislava Správková
Poslanecká sněmovna ČR
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
Profesionalizace sociální práce v ČR
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Podpora samostatného bydlení
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

Co jsme dokázali a co nás ještě čeká 25 let existence Co jsme dokázali a co nás ještě čeká

Jsme pacientská organizace, která sdružuje lidi s revmatismem, jejich rodinné příslušníky a přátele. Cílem společnosti je již 25 let, zvyšování povědomí o revmatických chorobách, spolupráce s lékaři a nelékařským personálem v revmatologii. Společně se snažíme zlepšit život lidí s revmatismem.

Dopady onemocnění Zdravotní – kromě postižení pohybového ústrojí, také další zdravotní problémy a komorbidity, častá nemocnost, opakované hospitalizace Sociální – vyplývající ze snížené kvality života, invalidita, závislost na sociálních dávkách Profesní - snížená výkonnost, ztráta produktivity/zaměstnání Rodinné, psychologické - snížená sebedůvěra, nepochopení vnějšího světa Ekonomické – snížení příjmů, snižování životního standardu, ohrožení chudobou (zejména ženy), a to nejen samotného pacienta, ale celé rodiny

Chceme lepší život pro pacienty Spolupracujeme s odborníky, orgány státní správy a samosprávy za účelem zajištění komplexní péče o postižené revmatickým onemocněním Zprostředkováváme informace o nemoci a možnostech léčby Provozujeme webové stránky a diskusní skupiny na facebooku, vydáváme informační bulletin Organizujeme společenská setkání, cvičení, rekondiční pobyty, odborné přednášky Hájíme oprávněné zájmy nemocných revmatickým onemocněním Vedeme informační kampaně Kultivujeme prostředí Revmatické choroby jsou závažným sociálně-ekonomickým problémem. V příčinách pracovní neschopnosti a invalidity zaujímají jedno z předních míst! Tyto skutečnosti vyžadují komplexní péči o nemocné v oblasti léčebně preventivní, rehabilitační, sociální a ekonomické a je nutné o všech těchto skutečnostech informovat

Úspěchy Osm klubů po celé České republice České Budějovice, Česká Lípa, Brno, Domažlice, Ostrava, Pardubice, Praha, Tábor Skvělá spolupráce s odbornou společností a regionálními revmatology v klubech Podpora našich projektů z grantů ministerstva zdravotnictví a firemních zdrojů Vzdělávací semináře pro vedoucí klubů a aktivní členy Aktivní účast na domácích i zahraničních odborných pacientských a lékařských konferencích (ČRS, EULAR, PARE) Spolupráce s pacientskými organizacemi v ČR a zahraničí (NRZP, Slovenská liga proti reumatizmu, PARE) Účast na informačně propagační akci Revmaden Kampaň Revmatváře Kampaň Revma výzva

Revma výzva – cíle Upozornit laickou i odbornou veřejnost (včetně státní správy a regulačních orgánů) na nemoc jako takovou, její dopady na pacienta i společnost, aktuální výzvy v léčbě RA, význam dostupnosti a včasného zahájení léčby pro jejich další kvalitu života Vytvořit neformální platformu partnerů pro změnu v náhledu na moment zahájení léčby Vypracování „White paper“ - pohledu pacientů na léčbu RA a jeho rozšíření mezi veřejnost Provedení průzkumu mezi pacienty na téma Sdílené rozhodování a léčba k cíli Vypracování Desatera pro pacienty se zánětlivým revmatickým onemocněním

Revma výzva - výsledky Přes 27 tisíc shlédnutí videí, 4300 + návštěvníků webu, 60 + mediálních výstupů, 1700 + to se mi líbí na fb, benefiční představení v roce 2015 Brožura Pohled pacienta na léčbu RA v České republice Obsahuje white paper - Pohled pacientů na léčbu revmatoidní artritidy v ČR, Desatero, výsledky průzkumu

Co nás čeká Udržet pozice! Volba cílů do budoucnosti Být partnery není snadné a je nutné provést alespoň částečnou profesionalizaci Volba cílů do budoucnosti Kluby a klubová činnost Vedení informačních kampaní Dostupnost efektivní léčby Psychologická podpora pacientům a jejich blízkým Spolupráce s lékaři a nelékařským personálem v revmatologii Pokud chceme udržet krok se všemi partnery bude nutné provést alespoň částečnou profesionalizace, což vzhledem k tomu, že většina z nás pracuje pro organizaci ve svém volném čase, nebude jednoduché… Pokud ale budeme mít nastavené cíle, kterých chceme v dalších letech dosáhnout a zvolíme správnou strategii, tak není pochyb, že se nám to podaří  Je důležité

Děkujeme za pozornost a podporu!