TLAKOVÁ KANALIZACE KLY – TUHAŇ HOŘENÍ VINICE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Specifika výstavby optických síti na území HM Prahy květen 2010 Svatopluk Fröhlich S com s.r.o.
Advertisements

KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
DOSTAVBA KANALIZAČNÍ SÍTĚ A KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
TZ přednáška Otopné soustavy
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Vybrané základní pojmy stavebního zákona.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
Přednáška 11 Otopné soustavy Doc.Ing.Karel Kabele,CSc.
Dešťové kanalizace a využití § 1 odst. 4 Za jakých podmínek může vodoprávní úřad stanovit, že se zákon o vodovodech a kanalizacích vztahuje i na kanalizace.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Cyklostezka Kotvrdovice - Jedovnice
STAVEBNÍ POZEMKY Jiří Matějíček. Definování stavebního pozemku Stavebním pozemkem se rozumí: pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený.
Zadávání studií odtokových poměrů a geologických průzkumů při komplexních pozemkových úpravách (činnosti pobočky krajského pozemkového úřadu jako investora)
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Stav realizace a přípravy dálnice D11 na území České republiky Ing. Jan Kroupa Generální ředitel ŘSD ČR.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Zkušenosti se zaváděním vyhlášky MV č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb do praxe plk.Ing. Rudolf Kaiser plk.Ing. Rudolf Kaiser.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Poskytování technické pomoci městům a obcím při provozování vodohospodářských zařízení – ČOV Ing. Zbyněk Skyba, Ing. Gabriela Pallová Severomoravské vodovody.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích, právní předpisy, doporučené postupy Praha Ing. Jan Goldbach Povodí.
Hydraulické posouzení vodovodní sítě obce Ing. Rostislav Kasal Ph.D.
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
Kanalizační Přípojky F-M
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Staveniště a zařízení staveniště
územního plánování na obcích v roce 2007
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
VLIV KANALIZACE NA ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD
Připojení nemovitostí Dolina a Svaté
Revitalizace území mokřadu v Klecanech
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
BERNARDOV - ČOV A TLAKOVÁ KANALIZACE
INFORMACE OBČANŮM O GRAVITAČNÍ A TLAKOVÉ KANALIZACI
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Informace stavebníkům před proJEKTOVÁNÍM kanalizačních přípojek
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Transkript prezentace:

TLAKOVÁ KANALIZACE KLY – TUHAŇ HOŘENÍ VINICE Zpracovatelský tým: Ing. Martin Jakoubek Ing. Mikuláš Exner

DOSAVADNÍ ČINNOST PRO OBCE KLY A TUHAŇ VHS PROJEKT, s.r.o. ve spolupráci se současným provozovatelem kanalizace – Středočeské vodárny, a. s. zpracoval: Generel kanalizace Kly – Tuhaň ČOV II. Tuhaň (DUR/DSP) Propojení řadu A-12B a ČOV II. Tuhaň (DUR) Tlaková kanalizace – Hoření Vinice (DUR – rozpracováno)

GENEREL KANALIZACE KLY - TUHAŇ Koncepční dokument pro rozvoj obcí Kly a Tuhaň Rozvojové plochy (cca 1600 => 3400 EO) Posouzení kapacity kanalizace a ČOV Návrh opatření

GENEREL KANALIZACE KLY - TUHAŇ Hlavní problémy Nekapacitní ČOV Nekapacitní potrubí kanalizace (návrh po roce 2002 nepočítal s rozvojem obce) Problémy s provozem čerpacích stanic Některá navrhovaná opatření Realizace ČOV II. Tuhaň (2000 EO) Propojení ČS03 A ČOV II. Oprava vystrojení ČS (výhledově výměna čerpadel, příp. realizace další ČS) Úprava ČS03

ČOV II. TUHAŇ NOVÁ ČOV ČOV Mechanicko-biologická s nízkozatěžovanou aktivací; kapacita 2000 EO Probíhá územní řízení

Propojení řadu A-12B a ČOV II. Tuhaň Hydraulické odlehčení ČS 03 a tlakové kanalizaci v Tuhani Probíhá inženýrská činnost pro podání žádosti o ÚR

TLAKOVÁ KANALIZACE – HOŘENÍ VINICE Funkce tlakové kanalizace Napojené objekty mají domovní čerpací jímku (DČJ) s čerpadlem Odpadní vody jsou odváděny souběhem čerpadel Menší profily potrubí než u gravitační kanalizace

TLAKOVÁ KANALIZACE – HOŘENÍ VINICE Funkce tlakové kanalizace Napojené objekty mají domovní čerpací jímku (DČJ) s čerpadlem Odpadní vody jsou odváděny souběhem čerpadel Menší profily potrubí než u gravitační kanalizace

TLAKOVÁ KANALIZACE – HOŘENÍ VINICE Umístění DČJ Zajistit gravitační přítok DČJ lze umístit do vjezdu (pojízdný poklop D400) Umožnit napojení na domovní rozvaděč (přímo nebo skříňka ovládací automatiky) Stávající jímky nebo DČOV nelze využít Provozně je výhodné jednotné řešení Stavba jímky je prováděna za sucha V PD umístěna DČJ vedle stávající jímky.

TLAKOVÁ KANALIZACE – HOŘENÍ VINICE Trasa řadů tlakové kanalizace Dle dochované předchozí dokumentace Dle generelu kanalizace a hydraulického posouzení Majetkoprávní poměry S ohledem na stávající inženýrské sítě a ČSN 736005 (Prostorové uspořádání sítí technického vybavení) Materiál PE HD 63 – 90 V místech s obavou o statiku domu Použití bezvýkopové technologie ukládání potrubí (řízený protlak) Geofyzikální radarový průzkum a podchycení základů objektu

TLAKOVÁ KANALIZACE – HOŘENÍ VINICE Hoření Vinice – V. etapa Povolováno současně pro všechny etapy kanalizace Kly – Tuhaň Územní rozhodnutí (04/2004, č. j. Výst. 69-40088/03-So) Stavební povolení (09/2004, č. j. 441/ZP/04/PAHR) Poslední dostupné materiály z roku 2011

TLAKOVÁ KANALIZACE – HOŘENÍ VINICE Evidenční listy (podklad pro PD DUR) Evidence nových objektů, zájmu o napojení a požadavků vlastníků na umístění DČJ Změny v majetkoprávních poměrech (změna vlastníka, dělení a scelování pozemků, digitalizace katastru atd.) Žádost o ÚR pouze pro pozemky, které nebyly již povoleny

VZOR TLAKOVÁ KANALIZACE – HOŘENÍ VINICE Souhlas vlastníka se stavbou (pro žádost o územní rozhodnutí) Pouze pro doposud nepovolené pozemky Bude distribuováno obcí VZOR

DĚKUJI ZA POZORNOST