Síť sociálních služeb Ústeckého kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
Advertisements

Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Vymezení služeb pro stanovení vyrovnávací platby
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Semináře pro poskytovatele sociálních služeb v rámci projektu „Podpora procesu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Karlovarském kraji“
Prohlášení o dráze Jiří Černý 11. setkání s dopravci, Praha,
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
P r o č to všechno děláme? Chceme:
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
odbor politiky bydlení
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
Katalog sociálních služeb Ústeckého kraje
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
IS SS ve vztahu ke Krajské síti sociálních služeb v MSK
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v JMK pro rok 2020
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Síť sociálních služeb Ústeckého kraje 4. setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji

Metodika zajištění sítě Na základě skutečností z 2. kola aktualizace základní sítě kraje v roce 2016 bylo přistoupeno k revizi Metodiky zajištění sítě sociálních služeb Ústeckého kraje, která bude předložena Zastupitelstvu Ústeckého kraje dne 20. 2. 2017. Navržené změny v Metodice zajištění sítě: Zapracovány nové části: Definice pojmů – nová sociální služba, stávající sociální služba, přepočtený úvazek, průměrný přepočtený úvazek Úprava rozsahu sociální služby ve vazbě na Pověření – přílohou Metodiky zajištění sítě je vzor žádosti. Žádost se nově bude zasílat na dotační pracovnice poskytovatele. Vyjádření kraje k žádostem o stanovisko subjektu k podávaným projektům poskytovatelů sociálních služeb v rámci ESF

Metodika zajištění sítě 2. Poskytovatelé sociálních služeb domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem mají možnost „přeregistrovat“ lůžka sociální služby domovy pro seniory na lůžka sociální služby domovy se zvláštním režimem z důvodu změny nepříznivé sociální situace klienta bez předešlého schválení navýšení kapacity v Akčním plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji. Poskytovatel musí podat Žádost o zařazení sociální služby do Základní sítě kraje – navýšení kapacity.

Metodika zajištění sítě 3. Ve výjimečných odůvodněných případech je přípustné převedení kapacity zrušené sociální služby na stávající či nově vzniklou sociální službu obdobného druhu jiného poskytovatele za předpokladu potřebnosti (prokazatelné, ověřitelné a dlouhodobé), a to pouze v návaznosti na proces aktualizace Základní sítě kraje.

Metodika zajištění sítě 4. U sociálních služeb žádajících o zařazení do Základní sítě kraje opakovaně není podmínkou vykonat monitoring, pokud poskytovatel žádal o zařazení do Základní sítě kraje již v předchozím kole aktualizace Základní sítě kraje. Údaje pro hodnocení sociální služby budou čerpány ze Žádosti o zařazení do základní sítě kraje a dalších doložených a dostupných podkladů. Poskytovatel sociální služby může být písemně vyzván k doplnění údajů Žádosti o zařazení do základní sítě kraje.

Metodika zajištění sítě 5. V případě zařazení nové sociální služby do Základní sítě kraje je v místě poskytování sociální služby proveden monitoring pracovníky KÚÚK zpravidla do šesti měsíců od zahájení poskytování sociální služby. Pokud bude při tomto monitoringu zjištěna nízká vytíženost, může odborná pracovní skupina SV doporučit monitoring i v dalším kole aktualizace Základní sítě kraje. Vykonání monitoringu však není podmínkou, dostačující je hodnocení sociální služby na základě dostupných podkladů. Poskytovatel sociální služby bude poté vyzván k doložení požadovaných dat o sociální službě.

Metodika zajištění sítě 6. Sociální služby nezařazené v Základní síti kraje jsou evidovány v seznamu s názvem „Služby nezařazené do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého kraje na období 2016–2018“. Tento seznam je neveřejný a slouží pouze pro tvorbu AP na daný rok. Kapacity těchto sociálních služeb jsou zapracovány v AP na daný rok.

Aktualizace základní sítě kraje 1. kolo aktualizace základní sítě kraje – březen 2017 Pokud sociální služba nemění údaje uvedené v aktuálně platné základní síti kraje, poskytovatel nepodává žádnou žádost. Hlášení změn sociálních služeb zařazených v základní síti kraje: údaje o sociální službě uvedené v rozhodnutí o registraci jsou přebírány a poskytovatel je nemusí hlásit. Výjimkou je navýšení kapacity sociální služby nebo zřízení nového místa poskytování. Prostřednictvím Formuláře hlášení změn se budou hlásit pouze ekonomické změny. Sociální služby registrované v jiném kraji mají povinnost nadále hlásit všechny změny týkající se změny rozhodnutí o registraci volnou formou Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Podávání žádosti o zařazení sociální služby do základní sítě kraje Druhy žádostí: nová sociální služba, stávající sociální služba, sociální služba, která je již zařazena v základní síti kraje, ale navyšuje kapacitu nebo zřizuje nové místo poskytování. Žádosti se musí podávat elektronicky (přes e-podatelnu, datovou schránkou), osobně na podatelnu nebo poštou, přičemž rozhodující je datum přijetí podatelnou KÚÚK. Žádosti musí být podepsány statutárním zástupcem.

Vyjádření obce k potřebnosti sociální služby K žádosti o zařazení sociální služby do základní sítě kraje se dokládá Vyjádření obce k potřebnosti sociální služby v regionu. vyjádření obce s rozšířenou působností k potřebnosti sociální služby v regionu vyjádření obce s pověřeným obecním úřadem, pokud na území obce poskytuje sociální službu Vyjádření obce k potřebnosti sociální služby v regionu je možné doložit později, pokud např. vyjádření obce podléhá schválení orgány obce. Žádost o zařazení sociální služby však musí být doručena v požadovaném termínu.

Aktualizace základní sítě kraje Při 1. kole aktualizace základní sítě kraje (termín podání žádostí v březnu) se akceptuje rozhodnutí o registraci s účinností poskytování sociální služby maximálně od 1. července daného roku, tj. sociální služba zahájí poskytování sociální služby nejpozději do 1. července včetně.

Žádost o změnu průměrných přepočtených úvazků Poskytovatel je povinen podat tuto žádost v případě, kdy mění průměrný přepočtený úvazek na další období aktualizace, a to v termínu vyhlášení výzvy pro podávání žádosti. Změnu personálního zajištění posuzuje odborná pracovní skupina odboru a předkládá návrh o schválení či neschválení orgánům kraje. Posuzuje se, zda je personální zajištění v souladu se SPRSS a zda je přiměřené v návaznosti na okamžitou kapacitu služby a její časovou dostupnost.

Bc. Veronika Marková Tel: 475 657 923 E-mail: markova.v@kr-ustecky.cz Děkuji za pozornost Bc. Veronika Marková Tel: 475 657 923 E-mail: markova.v@kr-ustecky.cz