ODBORNÝ WORKSHOP EXOTICKÉ OVOCE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Melien Tehi Ghana Čaj v Anglii Tereza Vodičková 6. B.
Advertisements

Káva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
DĚLENÍ ZELENINY Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Šárka Vašinová Datum:
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Ovoce Vypracoval: Lukáš Karlík.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DATLE_FIKY_KIWANO_CHERIMOA_KA RAMBOLA_OPUNCIE__PREZENTACE_17 Název školyStřední.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu nealkoholických nápojů Ročník /
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Jitka Hrdličková Název materiálu: VY_32_INOVACE_07_21_Prvouka_Ovoce Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_CHARAKTERISTIKA_SLOZENI_A_PUVOD_ OVOCE_PREZENTACE_01 Název školyStřední.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Cizokrajné jednoděložné rostliny Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_57_Co se p ě stuje v jiných zemích Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“.
INDICKÝ OCEÁN. Mezi oceány je na …….. místě. Rozloha: 74 mil km 2 3. Rozkládá se mezi 4 kontinenty: Afrika, Asie, A……………… a A………………… ustrálie ntarktida.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková HLEDEJ TÉMA!!! VYLUŠTI ČTYŘSMĚRKU A ZJIŠTÍŠ „OČ TU JDE“! X O.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_21_01_složky potravy.
P ŘÍPRAVA POKRMŮ Hlavní živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída.
Energeticky bohatá poživatina,
Využití ovoce v kuchyni
Energetická hodnota potravin (EH)
Rožnovské jídelny vaří podle stejného jídelníčku
Potraviny rostlinného původu VY_32_INOVACE_Kaluzova_
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
LAHŮDKOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: lahůdková, zelenina, mangold, kopr, artyčok, bambusové.
VY_32_INOVACE_O3_20_Výpočet hmotnostního zlomku
Technika obsluhy – Pěstování kávy
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
OVOCE a jeho plody.
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA_OVOCE
Rostliny z našeho okolí
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
POUŠTĚ A POLOPOUŠTĚ.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Věnováno Kateřině Slámové 
Další jižní ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zásady zdravé výživy VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_2_ZÁSADY ZDRAVÉ VÝŽIVY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, příspěvková organizace.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
JÁDROVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jádrové, ovoce, hrušky, jablka, mišpule, kdoule, jeřabiny.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Citrusové plody Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Autor: Stejskalová Hana
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Zemědělství.
OVOCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
AROMATICKÉ KOŘENÍ.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Sada číslo 15 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Bc. Anna Hana Kučeráková
Suroviny pro výrobu piva
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Tuzemské ovoce Méně známé druhy Petr Hrubý Jan Kostlán
ZOOPARK GLOWACKÉHO Klára Kovaříková, Alžběta Mikulíková, Eliška Havelková, Tereza Bláhová.
Petr Hrubý Jan Kostlán Kateřina Váchalová Tereza Vedrová
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Aromatické koření Lucie Machovská 3.C.
Transkript prezentace:

ODBORNÝ WORKSHOP EXOTICKÉ OVOCE SOŠ a SOU Horky Nad Jizerou Třída 2.E Kuchař-Číšník Ing. Romana Niklová - garant Dne 16.1.2017

Longan (pochází z názvu vietnamského města Long-An – Jihovýchodní Asie) Longan je sladký, nakyslý, aromatický, chuťově podobný Liči (ale ne stejný). Konzumuje se nedozrálá dužina, která je velice šťavnatá, kompaktní a dá se dobře vyloupnout i vypeckovat. Slupku lze otevřít stlačením plodu mezi prsty. Sladká jídla – v Číně sušený Longan

•Z Indie •„Kyselé či indické datle“ •Uvnitř tmavá a tvrdá semena •Vysoký obsah vitamínu „C“ •Příprava do nápojů a asijských jídel. • Chuť jako směs povidel TAMARING SWEET

•Původ-Mexiko, Dominikánská republika, Kuba •Tropická zelenina zajímavého členitého tvaru, chutí nejvíce připomínající kedluben, nebo okurku •Vysoký obsah vitaminu C, vody a aminokyselin •Dužina se používá v mexické a arabské kuchyni ČAJOK

•Mango je tropické ovoce, plod mangovníku •Mango pochází z jižní a jihovýchodní Asie •Je výtečným zdrojem vitaminů A, C, beta karotenu, draslíku a vlákniny. •Pomáhá při zrakové únavě a šerosleposti •V Asii se využívá i zelených mang k různým kulinářským účelům MANGO

•Původ: Jižní Amerika a Austrálie •Charakteristika: kulatá oválná bobule, vnitřek šťavnatý s mnoho semínky •Zvláštnost: měkká kůra •Použití : multivitaminový džus (aroma džusu) •Český název: Maracuja PASSION FRUIT

•Zeleninový banán •Tepelná úprava přemění velké množství škrobu na cukr a změní chuť •Připravuje se z něj kaše zvaná fufu •populární především v Africe a Karibiku. •Může se smažit, vařit, péct, restovat sušit, mlít na mouku BANÁN NA VAŘENÍ

•Původ: Středozemí •Charakteristika: jablko je až 12 cm velká bobule se zvláštní vnitřní stavbou a zakulaceným šestibokým tvarem •Zvláštnosti: uvnitř plodu se nachází velké množství semen •Použití: šťáva do koktejlů a džusů •Česky: marhaník granátový GRANÁTOVÉ JABLKO

•Arabských zemi •Má zelenou a žlutozelenou barvu •Do koktejlu a salátové zálivky, používá se v kosmetice na pleť •Její chuť je mírně kyselá LIMETKA

•Pitahaya (pitaya) •Z kaktusu •více barevných druhů •charakteristika- směs angreštu a vodního melounu •pokud je čerstvé tak se lehce loupe. •až 20cm •zralost-listy zežloutnou •může se zvýraznit limetkovou šťávou •Původ: S. a J. Amerika, Asie- Vietnam, Čína, Thajsko, Filipíny atd. PITAHAYA

•Plod kokosové palmy a patří mezi největší semena na světě •Plod kokosové palmy a patří mezi největší semena na světě. •Oblasti Asie •Výživné, bohaté na tuky (až 60%), proteiny a minerální látky. •V kosmetice se dá používat v tělových mlécích , sprchových gelech někdy i ve vůních. •Kokosová dužina je používána čerstvá, jako ozdoba dezertů, přísada do salátů i k výrobě slaných exotických pokrmů. KOKOSOVÝ OŘECH