Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZOOPARK GLOWACKÉHO Klára Kovaříková, Alžběta Mikulíková, Eliška Havelková, Tereza Bláhová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZOOPARK GLOWACKÉHO Klára Kovaříková, Alžběta Mikulíková, Eliška Havelková, Tereza Bláhová."— Transkript prezentace:

1 ZOOPARK GLOWACKÉHO Klára Kovaříková, Alžběta Mikulíková, Eliška Havelková, Tereza Bláhová

2

3 TUČŇÁK CÍSAŘSKÝ Tučňáci jsou nelétaví ptáci, kteří jsou dokonale přizpůsobeni lovu a potápění ve vodě, ale mají křídla. Převážně se živí rybami. Žijí výhradně v oblastech chladných mořských proudů na jižní polokouli. V současné době žije na světě a je klasifikováno asi 17 druhů. Tučňák Císařský je největší tučňák na světě a tučňák skalní je nejmenší tučňák na světě.

4 ŽELVA OBROVSKÁ A BODLOK ŽLUTÝ
ŽELVA: Želva obrovská je suchozemská želva. Žije na Seychelských ostrovech. loví převážně v noci a živý se listy, plody a výhonky rostlin, občas i živočišnými zbytky. Patří mezi nejdéle žijící tvory na světě. BODLOK žlutý : je malá ostnoploutvá ryba. Žije na korálových útesech v Indickém a Tichém oceánu na Havaji a na východě Japonska. Živí se především vodními rostlinami, v menší míře planktonem a jinými drobnými živočichy. Obvykle dorůstá zhruba 18 cm.

5 KOALA MEDVÍTKOVITÝ je jedno z nejznámějších australských zvířat.
Živí se výhradně listy blahovičníků . Koala je ohrožený živočich . Váží 5-12 kg. Pocházejí z doby před 20 miliony lety, kdy byla severní polovina Austrálie porostlá deštnými pralesy.

6 LIŠKA OBECNÁ Liška Obecná má barvu zrzavě oranžovou.
Žije v Evropě , Asii a v Americe. Tělo je 100 až 140 cm. Váží 10 kg a občas i 12 kg. Živí se masem . Liška Obecná je psovitá šelma .

7 MEDVĚD HNĚDÝ Barvu má hnědou . žije v Evropě , Americe a v Asii.
Živý se masem a občas i rostlinami. Je to jeden ze savců který přes zimu přespává. Medvěd Hnědý občas přijde k lidskému obydlí a napadne domácí dobytek . váží kolem 600kg.

8 PANDA VELKÁ Panda velká je velmi chráněný živočich.
Panda velká žije téměř nepřetržitě uvnitř bambusových houštin, proto se také živí bambusem.  Chovají ji převážně v Číně.  Dospělé Pandy velké váží lehce přes 100 kg.

9 ZEBRY STEPNÍ Zebry stepní žijí ve střední a Jižní Africe.
Dospělá Zebra stepní váží kolem 400 kg. Její vědecký název je Equus Quagga.  Živí se převážně trávou, rostlinami , nebo také kůrou.  Zebry patří mezi lichokopytníky. Měří převážně cm.

10 TYGR SUMATERSKÝ Délka života je 15 let, v lidské péči 20 let.
Váží kolem kg. Měří až cm. Březost trvá dní a počet mláďat 2-4. Žije ve stepech v Africe.

11 KRÁLÍK DOMACÍ  je domestikovaná forma evropského králíka Divokého Králíci jsou domácím zvířetem, které lze poměrně snadno chovat v malochovech pro maso, bílé králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Zakrslá plemena jsou pak oblíbeným zvířetem chovaným jako společníci, hlavně v městských bytech. Je oblíben převážně u malých dětí. V Česku se králík domácí chová v několika typech chovů, v závislosti na účelu jejich chovu.

12 SLON AFRICKÝ Slon Africký je savec z řádu chobotnatců.
Je to největší suchozemský savec ,který dorůstá až 4 metry. Slon Africký se vyskytuje poměrně v celé Africe jižně od Sahelu ,ale v dřívějších dobách se prokazatelně vyskytoval v mnohem hojnějším počtu po celém kontinentu ,i v severní Americe. Sloni jsou býložravá zvířata. Jejich jídelníček závisí přímo na tom, kde se zrovna jedinec nachází.


Stáhnout ppt "ZOOPARK GLOWACKÉHO Klára Kovaříková, Alžběta Mikulíková, Eliška Havelková, Tereza Bláhová."

Podobné prezentace


Reklamy Google