Jak získat stážisty s finanční podporou EU?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 STÁŽE Inovativní prvek v náboru nových zaměstnanců STÁŽE Inovativní prvek v.
Advertisements

Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 18 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: listopad 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
NEZAMĚSTNANOST Úřad práce.
Místní rozpočtové jednotky
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Zákon o sociálním podnikání
Vznik pracovního poměru
Základní informace o poskytovateli
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Odměňování zaměstnanců
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Světové hospodářství TÉMATICKÝ CELEK:
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Kvalita služeb ve venkovské turistice a agroturistice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
zpracovaný v rámci projektu
Finanční plán stavební zakázky
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Řízení a rozvoj lidských zdrojů na Ministerstvu vnitra
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Josef Bernard, Renata Mikešová
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Profesionalizace sociální práce v ČR
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Nabízené služby společnosti
Transkript prezentace:

Jak získat stážisty s finanční podporou EU? Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti registrační číslo projektu: CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_123/0002761

PROJEKTY – „sourozenci“ www.cestapromlade.cz www.vzdelavanipraxi.cz

Základní informace o projektu Název projektu: Vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti Realizátor: Fond dalšího vzdělávání, p. o. (MPSV) Datum zahájení: 1. 4. 2016 Datum ukončení: 28. 2. 2019 Celkový počet účastníků: 2 000 Rozpočet projektu: 155 mil. Kč Financování: Operační program Zaměstnanost

Základní princip Uchazeč Firma VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ projekt

Co znamená „vzdělávání praxí“ (VP)? STÁŽ VE FIRMĚ na výběr 146 šablon (pozic) další šablony v přípravě (pomocný pracovník v obchodě, pomocný pracovník v pohostinství, správce budov, vlekař, pokojská a další)

Co je shodné? Výhody pro poskytovatele: možnost nezávazně si otestovat potencionálního zaměstnance zvýšení mentorských dovedností svých zaměstnanců kompenzace nákladů za realizaci stáže možnost opakovaně realizovat stáž Požadavky na poskytovatele: existence a sídlo firmy, bezdlužnost, mentor, pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou třetí osobě

Co je shodné? Výhody pro účastníka: osobní rozvoj, zvýšení kvalifikace, certifikát seznámení s reálným firemním prostředím navázání kontaktů, získání praxe v oboru, příslib zaměstnání uhrazení přímých nákladů (cestovné, ubytování, zdravotní prohlídky)

Nabízené obory Bankovnictví a pojišťovnictví - Potravinářství a krmivářství Doprava a logistika - Služby provozní a osobní Dřevařská výroba - Sociální péče Ekonomika, administrativa personalistika - Stavebnictví Elektrotechnika - Strojírenství Chemie - Textilní, oděvní a kožedělná výroba Informační služby a publicistika - Umění a kultura Informační technologie - Věda a výzkum Obchod, marketing a reklama - Výchova a vzdělání Pohostinství, gastronomie a cestovní ruch - Zdravotnictví Polygrafie - Zemědělství

Co je odlišné? Cílová skupina: uchazeči o zaměstnání evidovaní na ÚP včetně absolventů zájemci o zaměstnání evidovaní na ÚP s DPP či DPČ včetně absolventů osoby ve věkové kategorii 50+ osoby na/po rodičovské dovolené nízkokvalifikovaní nezletilí (15+), kteří nejsou zároveň žáky nebo studenty

Co je odlišné? Rozsah VP: striktně daný v časových dotacích 160, 320 nebo 480 hodin Pevně stanovená kompenzace za realizaci VP Např.: Pozice Časová dotace Kompenzace Dělník ve výrobě 160 hodin 32 474 Kč Skladník 20 643 Kč Lektor dalšího vzdělávání 320 hodin 49 319 Kč Operátor NC strojů 80 941 Kč Sociální pracovník 480 hodin 76 541 Kč Programátor 92 153 Kč

Co je odlišné? Poskytovatel: 1 – 5 zaměstnanců: 1 nabídka 6 – 9 zaměstnanců: 2 nabídky současně 10 – 24 zaměstnanců: 3 nabídky současně 25 – 49 zaměstnanců: 4 nabídky současně 50 – 99 zaměstnanců: 5 nabídek současně 100 - 199 zaměstnanců: 6 nabídek současně 200 – 249 zaměstnanců: 7 nabídek současně 250 – 499 zaměstnanců: 8 nabídek současně 500 – 999 zaměstnanců: 9 nabídek současně 1000+ zaměstnanců: 10 nabídek současně

Jak na to aneb kde se dozvím víc?

Jak na to aneb jak se zaregistrovat?

Výhody registrace v obou projektech bezplatná a nezávazná registrace zvýšení šancí na získání stážisty možnost realizovat jednu stáž za druhou konečné rozhodnutí je na poskytovateli

Děkuji za pozornost! Mgr. Pavla Merková Regionální manažerka pro Pardubický a Královéhradecký kraj Masarykovo náměstí 1484 530 02 Pardubice Tel.: 770 102 817 Email: pavla.merkova@fdv.cz www.vzdelavanipraxi.cz