Vysoká škola technická a ekonomická

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Účetní závěrka (Sbírka listin)
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ing. Petr Bačík, Ph.D.. Jsou peněžním vyjádřením opotřebení dlouhodobého majetku a především jsou významným zdrojem financování. Opotřebením ztrácí majetek.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV35 Název školy.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ´. Ústav podnikové strategie CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím Autor BP: Jan.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry Autor: Lucie Nováková, Vedoucí práce: Ing. Radka Vaníčková, Ph.D Oponent práce: doc. Ing. Hana Ezrová,
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Odpisové plány Inventarizační zpráva
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Systém odměňování pracovníků
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Prezentace k obhajobě bakalářské práce
Procesní management v oddělení logistiky
Analýza konkurenčního prostředí
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Analýza dopravní obslužnosti v Mikroregionu Jindřichohradecko
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Analýza trhu biopotravin
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
Obhajoba bakalářské práce
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Transkript prezentace:

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Porovnání způsobů odpisování dlouhodobého majetku a jejich vlivu na výsledek hospodaření Autor BP: Daniel Jiroušek Vedoucí BP: Ing. Markéta Popílková Oponent BP: Mgr. Hana Bartošová

Důvody zvolení daného tématu Specializace na účetnictví a finance Problematika řešená většinou podnikatelských subjektů Zajímavost problematiky

Cíl práce Cílem bakalářské práce je posoudit způsoby odpisování dlouhodobého majetku ve vybraném podniku, jejich vliv na výsledek hospodaření podniku a doporučit případné změny či zlepšení používaných způsobů odpisování.

Výzkumné otázky Jsou současné metody odpisování pro podnik výhodné? Jaký vliv na výsledek hospodaření, popřípadě základ daně, by měly alternativní varianty odpisů?

Použité metody Metoda sběru dat Analýza a zpracování dat Komparace dat

Informace o sledovaném podniku Název: EquipMont, společnost s ručením omezeným Sídlo: Třeboň Založeno: 1995 Majitel: Josef Janoušek Zahrada, dílna, les, stavba, technické plyny Prodejna, servis a půjčovna

Majetek zvolený k rozboru Budova provozovny Sklad technických plynů Automobil VW Transporter Počítač HP Workstation Vysokozdvižný vozík Linde

Budova provozovny Pořízena v roce 2010 Využívané odpisy: Daňové - rovnoměrné Účetní – shodné s daňovými Alternativní metody: Daňové - zrychlené Účetní: Rovnoměrné časové Vliv BO a výměny komponenty na VH Komponentní odpisování

Sklad technických plynů Pořízen v roce 2005 Využívané odpisy: Daňové – rovnoměrné Účetní – shodné s daňovými Alternativní odpisy: Daňové – zrychlené Účetní – časové rovnoměrné

Automobil VW Transporter Pořízen v roce 2013 Využívané odpisy: Daňové – rovnoměrné Účetní – rovnoměrné časové (7 let) Alternativní odpisy: Daňové – zrychlené Účetní: Vliv BO a výměny komponenty na VH Komponentní odpisování Výkonové odpisy Časové odpisy se ZH

Počítač HP Workstation Pořízen v roce 2013 Současné odpisy: Daňové – rovnoměrné Účetní – rovnoměrné časové (7 let) Alternativní odpisy: Daňové: Rovnoměrné zvýšené v 1. roce o 10 % Zrychlené Účetní - časové odpisy se ZH

Vysokozdvižný vozík Linde Pořízen v roce 2012 Současné odpisy: Daňové – rovnoměrné Účetní – rovnoměrné časové (10 let) Alternativní odpisy: Daňové: Rovnoměrné zvýšené v 1. roce o 10 % Zrychlené Účetní: Vliv BO a výměny komponenty na VH Komponentní odpisování Výkonové odpisy Časové odpisy se ZH

Složení účetních odpisů za předpokladu snahy o maximální VH Budova – komponentní odpisování Sklad – rovnoměrné časové odpisy Automobil – výkonové odpisy Počítač – časové odpisy se ZH Vysokozdvižný vozík – výkonové odpisy Vliv na VH: 299 639 – 279 437 = + 20 202 Kč

Složení daňových odpisů za předpokladu snahy o maximalizaci zisku Budova – rovnoměrné Sklad – rovnoměrné Automobil – rovnoměrné Počítač – rovnoměrné zvýšené Vysokozdvižný vozík – zrychlené Vliv na ZD: 322 324 – 316 698 = + 5 626 Kč

Složení daňových odpisů za předpokladu snahy o snížení ZD Budova – zrychlené Sklad – zrychlené Automobil – zrychlené Počítač – zrychlené Vysokozdvižný vozík – rovnoměrné Vliv na ZD: 322 324 – 439 215 = - 116 891 Kč

Otázky vedoucího práce Vysvětlete význam účetních odpisů pro účetní jednotku. Proč je nutné, aby postup výpočtu účetních odpisů byl odlišný od výpočtu odpisů daňových?

Děkuji za pozornost