Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Osteoporóza Role potravy v prevenci i léčbě
Advertisements

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
VÝŽIVA – základní složky potravy
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
SPOTŘEBNÍ KOŠ.
MUDr.Anna Jonášová I. Interní klinika VFN Praha
Bc. Daniel Vančura I. ročník
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.04 SOU Obořiště
Civilizační choroby a výživa
Pokrmy z těstovin.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_13
Škola: Praktická škola dvouletá
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_20
Didaktické testy pro ověřování znalostí
Potraviny rostlinného původu
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výživa 2.S Zakysané výrobky.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Příprava stravy v rodině
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_11
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_14
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Mléko a mléčné výrobky ve výživě
VÝROBA POMAZÁNKY Autor: Mgr. Věra Vlková Škola: Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Mezinárodní den mléka? Cože? Kdy?.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Anatomická stavba obilného zrna
Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Stránská Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Př - výživa a zdraví TEMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Přídatné živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O8.1K.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O7.1K.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_568_ Výroba sýrů a jogurtů 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
Potrava
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Potraviny živočišného původu - maso Vypracoval: Lukáš Karlík.
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O9.1K.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa – Sýry
DUM - Digitální Učební Materiál
Luštěniny Vypracoval: Lukáš Karlík
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
PESTROST STRAVY.
JOGURTY I Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
ZAHUŠTĚNÉ, SUŠENÉ MLÉKO
Název projektu: Moderní škola
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Suroviny pro cukráře I. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Transkript prezentace:

Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík Praktické činnosti Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík

Mléko Mléko obsahuje velké množství vysoce biologicky hodnotných bílkovin, nerostných látek (vápník, fosfor, hořčík), vitamínů (A₁,B₁,PP,B₂), mléčný cukr a tuk. Je nepostradatelné pro výživu matek, dětí a dospívajících.

Mléčné výrobky Smetana (ke šlehání, do kávy) Kysané mléčné výrobky (jogurt, kefír) Máslo

Mléčné výrobky Kondenzované mléko Sušené mléčné výrobky Mražené mléčné výrobky

Mléčné výrobky Tvaroh Sýry

Složení vejce Bílkoviny Voda Nerostné látky Měď Bílkoviny Voda Tuk Bílek Žloutek Bílkoviny Voda Nerostné látky Měď Bílkoviny Voda Tuk Nerostné látky Železo Vitamíny A, E, D, K, skupina B

Zpracování a podávání vajec Bílky Žloutky Obalování smaženin Vyčištění masových vývarů Kypření těst Potírání povrchu těst před pečením Příprava těst Výroba krémů, majonéz Zjemňování pokrmů Příprava nápojů

Celá vejce Vařená (naměkko, na hniličku, na tvrdo) Smažená (míchaná, Ham and Eggs)