Národní program podpory cestovního ruchu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Analýza návštěvnosti moravských krajů, S DŮRAZEM na kraj ZLÍNSKÝ RNDr. Ivan Marek m-ARK Marketing a reklama s.r.o. → Statistiky máme rádi…
Zpracovala Mgr. Andrea Žylová DUM/VYDMUCHOV/ŽYLOVÁ/ČLOVĚK A PŘÍRODA /006.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Animace škol (šablony). Termíny Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK) Avízo výzvy – duben 2016 První výzva (vlna) – květen 2016 Právní.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Porovnání jednotlivých složek skutečného průměrného měsíčního platu za leden-únor 2011 a 2010 HZS krajů platový tarif příplatek za.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
VY_32_ INOVACE_ 13_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VÝZNAMNÁ MĚSTA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
ČESKÁ REPUBLIKA I. Česká republika - mapa STÁTNÍ SYMBOLY Velký státní znakMalý státní znak.
Program podpory inovačních podnikatelských inkubátorů.
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Členská schůze MAS Nepomuk,
STÁŘÍ A VÝVOJ STÁRNUTÍ POPULACE V ČESKÉ REPUBLICE A JEJÍCH KRAJÍCH
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Dotační tituly MZV a ČRA (v letech 2010 a 2011)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Cykloturistika v JMK, web Brno
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
hejtman Pardubického kraje
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Výsledky šetření ÚZIS k nedostatku sester
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: hemodialyzační středisko (HDS) 2007–2016 NZIS REPORT č. K/28 (08/2017)
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: nukleární medicína 2007–2016 NZIS REPORT č. K/23 (08/2017)
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Agroturistika a podnikání na venkově
OP Meziregionální spolupráce
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Animace škol (šablony)
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
IX. Konference Finance pro města a obce
Transkript prezentace:

Národní program podpory cestovního ruchu (předběžné informace – září 2016) 1. podprogram - Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR V rámci podprogramu budou podporovány: monitoring návštěvnosti, rozvoj navigačních a informačních systémů v destinacích a v rámci atraktivit, rozvoj vybavenosti turistických tras, úprava lyžařských běžkařských tras, ekologicky šetrná doprava návštěvníků (úprava dopravních prostředků), doprovodná infrastruktura CR. Výše dotace: max. 50 % Příjemci dotace Podprogram 1/dotační titul - Podpora nadregionálních aktivit (projekt realizovaný v min. 2 krajích) samosprávné celky (vyjma statutárních měst a městských částí), organizace zřízené samosprávními celky (mimo muzeí zřizovaných krajem), mikroregiony/DSO spravující destinaci přesahující administrativní hranice, oblastní destinační společnosti, geoparky, NNO v CR, případně provozující atraktivity CR. Podprogram 1/dotační titul - Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR podnikatelské subjekty (podnikající PO a FO) Podprogram 1/dotační titul - Rozvoj veřejné infrastruktury CR samosprávné subjekty (kraje, obce - vyjma statutárních měst a městských částí, organizace zřízené samosprávními celky mimo krajská muzea), provozovatelé TIC, geoparky, NNO provozující atraktivity CR, destinační společnosti, mikroregiony / DSO.

Národní program podpory cestovního ruchu – 2. podprogram – Marketingové aktivity v CR Podpora destinačních společností – přímý dopad na všechny subjekty cestovního ruchu bez ohledu na odvětví Podpora marketingových aktivit, tvorby produktů a zavádění inovací V rámci podprogramu budou podporovány: řízení destinace, marketingové výzkumy, tvorba a inovace produktů, branding destinace, distribuce produktů cestovního ruchu, komunikace, marketingové partnerství. Výše dotace: max. 50 %. Příjemci dotace: registrované lokální a oblastní destinační společnosti – v dotačním titulu na úrovni lokální, krajské destinační společnosti, popř. krajské oddělení cestovního ruchu – v dotačním titulu na úrovni krajů

Národní program podpory cestovního ruchu –alokace na témata a subjekty Alokace na roky 2016 a 2017 - cca 580 mil. Kč Investiční podpora 60% z alokace nadregionální projekty (spojení více krajů, obce, atd.); 10% z alokace podnikatelská sféra; 45 % z alokace veřejná sféra (drobné investice); 45% z alokace Marketingová podpora 40% z alokace Marketing krajských destinačních společností, příp. oddělení CR; 30% z alokace Marketing oblastních destinačních společností; 70% z alokace

Národní program podpory cestovního ruchu – základní procesní pravidla Realizace projektů 1 až 2 roky (pravidlo n+1) Dodavatelský způsob realizace projektů (výběrová řízení na dodavatele) Povinný marketing (propagace výstupů) u projektů realizovaných v rámci podprogramu č. 1 (min. 3 – max. 8 % z celkových uznatelných výdajů) Zajištění publicity poskytovatele dotací – MMR Udržitelnost 3–5 let, předkládání zpráv v rámci udržitelnosti U projektů, kde je možné měřit či sledovat počet návštěvníků (příklad: podpořená expozice, rozhledna, vyznačená cyklostezka) bude vyžadováno poskytnutí zjištěných statistických údajů poskytovateli. Externí hodnocení předložených žádostí (formální náležitosti a přijatelnost, kvalita akcí, soulad se strategiemi krajů) Spolupráce s RSK – u projektů v rámci dotačního titulu (P1) Rozvoj veřejné infrastruktury CR a dotačního titulu (P2) Marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni bude vyžadováno stanovisko Pracovní skupiny RSK k souladu projektu se strategiemi a prioritami v oblasti rozvoje CR v kraji. Příloha žádosti, ve které žadatel vazbu popíše.

Národní program podpory cestovního ruchu – alokace na území krajů Stanovení alokace pro kraj Výše alokace NPPCRR stanovená pro kraj se odvíjí od výše podílu kraje na podpoře CR vynaložené z prostředků krajů za období 3 let. Vypočtený podíl je platný pro výzvy 2017–2018. KRAJ PROCENT. PODÍL Z CELKOVÉ ALOKACE Moravskoslezský kraj 9,1 % Ústecký kraj 9 % Středočeský kraj 8,9 % Karlovarský kraj 8,7 % Kraj Vysočina 8,6 % Jihomoravský kraj Jihočeský kraj Pardubický kraj 8,3 % Olomoucký kraj 7,3 % Královéhradecký kraj 7,2 % Plzeňský kraj 5,4 % Zlínský kraj 4,7 % Liberecký kraj 4,3 % Hlavní město Praha 1,4 %