Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konstrukce CNC strojů I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie pokládání dlažeb.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Experimentální metody oboru – Pokročilá tenzometrie – Měření vnitřního pnutí Další využití tenzometrie Měření vnitřního pnutí © doc. Ing. Zdeněk Folta,
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch a oprav šikmých střech.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Mechanické vlastnosti dřeva - úvod VY_32_INOVACE_28_565 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Grafy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Název školy příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum:
Pasivní součástky Nejrůznější formy a tvary
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
PŘÍKLADY vše převzato ZELENÁ ÚSPORÁM PŘÍKLADY vše převzato
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
VODOVODNÍ PŘÍPOJKY Seminář České Budějovice 2017
Ing. Karel Sedláček, Ph.D., Isover
Optický kabel (fiber optic cable)
Elektromagnetická slučitelnost
1. Význam a úkoly technického kreslení Technická dokumentace
Státní organizace.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Dětské skupiny HZS PK Jana Juristová.
Hodnocení sluchu hendikepovými testy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Matematika 3 – Statistika Kapitola 4: Diskrétní náhodná veličina
Rozvíjení systémů a aternativní systémy Ing. Pavel Jirman.
Projekt novostavby vysokoškolských kolejí v rozsahu DPS
Vytápění Tepelné ztráty
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Když zateplení domu nestačí? Jak na fasádu...
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Technické prostředky v požární ochraně
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE A JEJÍ DŮSLEDKY
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Poměr v základním tvaru.
Účetní pravidla, změny v účetních odhadech a chyby
KINETICKÁ TEORIE STAVBY LÁTEK.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-14
karel oliva Akademie věd ČR
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Technické prostředky v požární ochraně
Ruční obrábění plastu II
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_IZOLACE PROTI RADONU_Z1
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-07
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
AUTONOMNÍ HASÍCÍ SYSTÉMY PROTENG a SAPHIR
Nestacionární šíření tepla: teplotní útlum a pokles dotykové teploty.
Hodnocení korupčních rizik (CIA) Oddělení boje s korupcí Praha, 2018
Šíření vodní páry v dvouplášťových konstrukcích.
Lineární regrese.
Poměr v základním tvaru.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Průmyslové rozvody *** návrh a jištění vodičů
Transkript prezentace:

Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta. CO SE STANE KDYŽ…? Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.

Aby byla podlaha bezproblémová… divize Weber, Mgr. Pavel Svatoš

Obsah Co na to normy? Je nutné upravit podlahový potěr samonivelační stěrkou před kladením krytin? Co dilatace podlah? Jak z toho ven?

1. Co na to normy?

ČSN 74 4505 Podlahy - Společná ustanovení 1. Co na to normy? ČSN 74 4505 Podlahy - Společná ustanovení Jak ČSN 74 4505 dělí podlahy? Průmyslové podlahy Návrh podlahy musí být součástí projektové dokumentace pro provádění stavby Rovnoměrné zatížení větší než 5 kN / m2 Pohyblivé zatížení manipulačními prostředky s celkovou hmotností větší než 2.000 kg Konstrukce se zvláštními požadavky na odolnost proti obrusu nebo kontaktnímu namáhání nebo chemickému působení Poznámka : (Ke kategorizaci „průmyslová podlaha“ stačí splnění 1 kritéria) Podlahy v bytové a administrativní výstavbě Návrh podlahy má být součástí projektové dokumentace pro provádění stavby Podlahy v kulturních nemovitých památkách, objekty pro ustájení zvířat a specifické požadavky sportovních povrchů ČSN 74 4505 nezohledňuje.

2. Je nutné upravit podlahový potěr samonivelační stěrkou před kladením krytin?

2. Je nutné upravit podlahový potěr samonivelační stěrkou před kladením krytin? Typická velikost frakce podlahového potěru 4 mm Typická velikost frakce samonivelační hmoty 0,6 mm

2. Je nutné upravit podlahový potěr samonivelační stěrkou před kladením krytin? PROČ? Povrchová struktura podlahového potěru Povrchová struktura samonivelační hmoty

2. Je nutné upravit podlahový potěr samonivelační stěrkou před kladením krytin? Rub PVC podlahové krytiny krátkodobě položené na podlahové potěru Rub PVC podlahové krytiny dlouhodobě položené na samonivelační stěrce

2. Je nutné upravit podlahový potěr samonivelační stěrkou před kladením krytin? Konečné důsledky

2. Je nutné upravit podlahový potěr samonivelační stěrkou před kladením krytin? A co cena opravy? Odstranění poškozené krytiny a její likvidace Obroušení a vyčištění podkladu Aplikace penetrační hmoty na nesavé podklady Aplikace samonivelační stěrky Nalepení nové krytiny minimálně 800 Kč/m2

2. Je nutné upravit podlahový potěr samonivelační stěrkou před kladením krytin? Pod elastické podlahové krytiny (PVC, vinyl, linoleum) – ANO VŽDY Pod velkoformátové dlažby - ANO Pod lepené dřevo, korek - ANO Pod plovoucí podlahy přes podložku, pod koberce, pod klasické formáty dlažeb – dle situace Shrnutí ČSN 74 4505: Návrh podlahy i v bytové a administrativní výstavbě má být součástí projektové dokumentace pro provádění stavby – lze jednoznačně doporučit pro všechny projekty!

3. Co dilatace podlah?

3. Co dilatace podlah? Dilatace = spára umožňující vzájemný pohyb jednotlivých konstrukčních celků po celou dobu životnosti stavby Obvodová dilatace – povinný prvek pro podlahové potěry, samonivelační hmoty i podlahové krytiny Plošná dilatace – dilatační celky jsou dány velikostí aplikované plochy, tvarem plochy i druhem použitého materiálu a je nutné je s ohledem na krytinu promítat až do nášlapných vrstev Objektová dilatace – jasně dána projektem

3. Co dilatace podlah? Konečné důsledky Nerespektování obvodové Nerespektování velikosti aplikované plochy Nerespektování velikosti aplikované plochy

3. Co dilatace podlah? Konečné důsledky Nerespektování tvaru aplikované plochy Nerespektování tvaru aplikované plochy

3. Co dilatace podlah? A co oprava? V některých případech celková destrukce poškozených vrstev V některých případech lze divoké plošné trhliny sanovat epoxidových sešitím a následným vytvořením pravidelné dilatační spáry pomocí proříznutí diamantový nástrojem Vše je přímo závislé na stádiu, ve kterém je problém odhalen (při vyzrávání jednotlivých vrstev, po položení podlahových krytin, při užívání prostor)

4. Jak z toho ven?

Úspěšné řešení s dlouhou životností 4. Jak z toho ven? Normované požadavky + odpovídající projektová dokumentace + profesionální aplikace + zdravý rozum Úspěšné řešení s dlouhou životností

4. Jak z toho ven? Jsme Vám k dispozici…

Společnou snahou je úspěšná a kvalitní realizace podlahy… 4. Jak z toho ven? Společnou snahou je úspěšná a kvalitní realizace podlahy…

Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Pavel Svatoš divize Weber Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Radiová 364/3 102 00 Praha 10 www.weber-terranova.cz