Technické prostředky v požární ochraně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Označení hasičů na přilbách
Advertisements

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
PRVKY ELEKTRONICKÝCH OBVODŮ
Vytápění Termoregulační hlavice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technické prostředky v požární ochraně
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kreslení oken
Technické prostředky v požární ochraně Tlakové požární hadice.
Technické prostředky v požární ochraně Nářadí na požární sport.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Technické prostředky v požární ochraně Pěnotvorné příslušenství.
MATEMATIKA Kvadratická rovnice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technické prostředky v požární ochraně Svítílny používané v PO.
Technické prostředky v požární ochraně Požární žebříky.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Technické prostředky v požární ochraně Motorové řetězové a rozbrušovací pily v požární ochraně.
Technická mechanika – Skládání sil 2
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
MATEMATIKA Mocniny v praxi. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Parní otopná tělesa. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Technické prostředky v požární ochraně Sací koš. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Matematika Kulová vrstva, kulový pás
SW počítače - operační systém
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Technologie – CNC programování
Třídění raněných metodou START
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Osazování oken
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Výstupní zařízení - skener
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
PICTURES FOR DESCRIPTION
Fyzika – Zesilovač.
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie – souřadné systémy CNC strojů
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Inf Tabulkový procesor
Technické prostředky v požární ochraně
Inf Barevné ladění dokumentů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ELEKTROTECHNIKA Intenzita elektrického pole
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
VY_ 32_INOVACE_06_OPAKOVÁNÍ BAREV Mgr. Libuše Stonawská Anglický jazyk
Technologie – Lícování II
Technologie – Lícování I
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Technické prostředky v požární ochraně
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Technické prostředky v požární ochraně
Matematika Variace.
Inf Formáty grafických souborů
Technická mechanika – Skládání sil
Technické prostředky v požární ochraně
Fyzika – Jednoduchý elektrický obvod
ELEKTROTECHNIKA Řazení kondenzátorů – sériové řazení
Technické prostředky v požární ochraně
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Technologie – spojování materiálů – pevné rozebíratelné spoje
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Spojité a nespojité řízení
Technické prostředky v požární ochraně
MATEMATIKA Mocniny s přirozeným exponentem
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Technické prostředky v požární ochraně Označení hasičů na přilbách

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 08_01_32_INOVACE_10

Označení hasičů na přilbách Předmět: Technické prostředky v požární ochraně Ročník: 1. Jméno autora: Ing. Jaromír Šindler Škola: SPŠ Hranice Anotace :Prezentace seznamuje žáky se systémem značení hasičů na přilbách Klíčová slova: Samolepící pás, místo dislokace jednotky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaromír Šindler Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Označení hasičů na přilbách Označení hasičů na přilbách se provádí prostřednictvím barevného samolepícího pásu o šíři 35 mm umístěného na povrch skořepiny přilby. Pás se nalepuje vodorovně na zadní stranu přilby a to přibližně ve výši pomyslné linie spojující úchyty upínacího systému obličejové masky. Pás může být přerušen v oblasti, kde přechází přes hřeben přilby. Pás je vyroben z materiálu s retroreflexivními vlastnostmi.

Označení hasičů na přilbách Označení hasičů na přilbách se provádí prostřednictvím barevného samolepícího pásu o šíři 35 mm umístěného na povrch skořepiny přilby. Pás se nalepuje vodorovně na zadní stranu přilby a to přibližně ve výši pomyslné linie spojující úchyty upínacího systému obličejové masky. Obr. 1

Označení hasičů na přilbách Pokud to konstrukce přilby umožňuje, je možné u velitelských funkcí použít jako doplněk tohoto označení také čelní štítek v barevném provedení shodném s barevným provedením pásu. U ostatních funkcí je možné použít čelní štítek v barevném provedení černém nebo zlatém. Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4

Označení hasičů na přilbách Příslušnost hasiče k JPO je uvedena v levé části pásu prostřednictvím nápisu vyjadřujícím jednoznačným způsobem místo dislokace jednotky (obvykle se uvádí celý název obce, v níž je jednotka dislokována). Obr. 5

Označení hasičů na přilbách V pravé části pásu je uvedeno celé příjmení hasiče a první písmeno jeho jména, za kterým je tečka. Příjmení a první písmeno jména jsou odděleny mezerou. Pokud je to zapotřebí pro rozlišení hasičů, lze použít další písmena z jména, případně zkratky slov starší a mladší („st.“ a „ml.“). Obr. 6

Označení hasičů na přilbách Nápisy jsou provedeny velkými tiskacími písmeny o výšce přibližně 10 mm (výška písmen může být přizpůsobena celkové délce nápisu). V případě provedení nápisů tiskem, nebo jinou technologií, se použije typ písma Arial CE. Nápisy lze na pás provést i ručně, permanentním popisovačem, za dodržení základních pravidel pro psaní kolmého písma používaného v technické dokumentaci.

Označení hasičů na přilbách Příslušníci HZS ČR zařazení do jednotky PO Funkce Barva pásu Barva písma do velitele družstva stříbrná černá velitel družstva modrá bílá velitel čety červená Členové jednotek SDH obcí, zaměstnanci HZS podniků a členové jednotek SDH podniků do velitele žlutá velitel (družstva, jednotky) oranžová

Označení hasičů na přilbách hasiči, kteří absolvovali minimálně střední zdravotnickou školu, případně kurz „Řidič dopravy nemocných a raněných“ mohou používat jako označení hasiče se zdravotnickým vzděláním samolepící znak „modrá hvězda života“ v bílém kruhovém poli o průměru 40 mm, umístěný na skořepině na zadní straně přilby vlevo, pod pásem s označením dislokace jednotky. Obr. 7

Označení hasičů na přilbách U všech druhů přileb se mohou použít pouze takové samolepící prvky, které byly schváleny výrobcem přilby. Zřizovatelé jednotek požární ochrany musí při zavádění označování hasičů na přilbách postupovat v souladu s uvedeným pokynem. Termín pro zavedení označení není pokynem určen.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Text: Pokyn generálního ředitele HZS ČR č. 39/2009, kterým se upřesňuje označení hasičů při zásahu Obrázky: Obr. 1 – Obr. 7: Pokyn generálního ředitele HZS ČR č. 39/2009, kterým se upřesňuje označení hasičů při zásahu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaromír Šindler Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Konec prezentace