SKLADBA PC 2 OP VK VYT 2.2 Zdroj PC

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hardware- počítačové komponenty
Advertisements

Identifikátor materiálu: EU
Zjednodušené blokové schéma napájecího zdroje
Tato prezentace byla vytvořena
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Konektory napájecího zdroje
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A11 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Základní deska Matherboard.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Skříně počítačů, zdroje Bc. Jan Kotlařík. Druhy PC skříní  Desktop – unese monitor, snadná manipulace  Tower – největší věžové provedení, velký prostor.
SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
SKLADBA PC 4 OP VK VYT 2.4 Procesor − CPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
MOTRONIC úloha k řešení 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
MOTRONIC úloha k řešení 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
EDC úloha k řešení č. 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
SKLADBA PC 5 OP VK VYT 2.5 Chladiče a ventilátory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
SKLADBA PC 10 OP VK VYT 2.10 Řadiče Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu
SKLADBA PC 8 OP VK VYT 2.8 Pevné disky a SSD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
SKLADBA PC 6 OP VK VYT 2.6 Operační paměť RAM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického.
SKLADBA PC 13 OP VK VYT 2.13 Čtečky paměťových karet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zdroj napájení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/09 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Laserová tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/14 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Procesor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/03 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pevný disk Číslo DUM: III/2/VT/2/1/06 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/08 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
1.7 Zdroje. zdroje  základní funkce převod vstupního střídavého napětí na stejnosměrné  +3.3 V  +- 5V  V generovat signály  Power Good – povoluje.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
OP VK VYT 2.9 Mechaniky (DVD, Blue-ray, FDD)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Paralelní řazení rezistorů
OP VK VYT 2.5 Chladiče a ventilátory
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
SKLADBA PC 13 OP VK VYT 2.13 Čtečky paměťových karet
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
SKLADBA PC 1 OP VK VYT 2.1 Skříň PC
SKLADBA PC 16 OP VK VYT 2.16 Netbooky
Základní desky Anna Daňková
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Půjdem spolu do Betléma…
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

SKLADBA PC 2 OP VK VYT 2.2 Zdroj PC Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Zdroj PC

Zdroj (počítačový zdroj) je nezbytnou komponentou počítače Zdroj (počítačový zdroj) je nezbytnou komponentou počítače. Zabezpečuje dodávku elektrické energie do systému prostřednictvím transformování střídavého síťového napětí na stejnosměrné. Jako další (stejně důležitou) funkcí zdroje je zabezpečení cirkulace vzduchu ve skříni počítače.

Klasickým rozměrem zdroje v dnešní době je formát ATX, případně rozlišujeme zdroje microATX, zdroje pro rack skříně nebo zdroje speciální.

Hlavním parametrem počítačových zdrojů je výkon, který je založený na odběru jednotlivých proudových větví zdroje. Klasické zdroje pro obyčejné stolní počítače disponují výkonem v rozmezí 350−500 W a jsou plně dostačující.

Ovšem pokud využíváte i několik mechanik, pevných disků a zároveň výkonnou grafickou kartu budete potřebovat zdroj o vyšším výkonu − mohli bychom obecně hovořit o 500 W a více. Základní hodnoty napětí, které zdroj poskytuje počítači, jsou 3,3 V, 5 V, 12 V a -12 V.

Mezi hlavní konektory zdroje patří 24pinový napájecí konektor, který slouží pro napájení základní desky. Další je tzv. ATX12V 4pinový napájecí konektor, který je také připojen k základní desce (spolu s 24pinovým) a poskytuje zvláštní napájení pro procesor. Dalšími konektory jsou 4pinové periferní konektory známé pod označením Molex. Slouží ke klasickému napájení pevných disků a mechaniky CD,DVD,BlueRay.

4pinový Berg (též mini-Molex) je malý konektor pro napájení 3,5" disketových mechanik. Novější SATA rozhraní potřebují SATA napájení, jedná se o 15pinové konektory pro různé komponenty − pevný disk a mechaniky CD, DVD, BlueRay se SATA rozhraním. Existují také další pomocné napájecí konektory.

? Otázky Definujte účel zdroje napájení PC Jaká jsou dle použití základní provedení zdrojů? Jaká napájecí napětí zdroj obvykle poskytuje? Jaké jsou určující faktory při výběru zdroje počítače? Jaké podstatné informace můžeme zjistit při výběru zdroje?

Použité zdroje V prezentaci jsou použity obrazové a textové zdroje f. T.S. BOHEMIA s jejím souhlasem.