Etiketa = pravidla slušného chování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Advertisements

Význam vody pro člověka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
JAK SE STARAT O PSA DENISA SOVOVÁ.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
aneb Jak se slušně chovat 
Etiketa v životě, ve společnosti, v práci
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Pravidla soužití ve třídě Kód VM:VY_52_INOVACE_28 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Vztahy.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Popelka Česko- Slovenský projekt 9. B ZŠ A MŠ SNP6 ÚSTÍ NAD LABEM.
Prezentace o zvířátkách a lidech
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
POPIS OSOBY.
PEK ELNĚ SE SO USTŘEĎ PEXESO V neděli pořádala jihlavská ROSKA ve Ville Eden v Jihlavě od 14.hodin pexesový turnaj za účasti „zahraničních“,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. Téma:
Společenské akce.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pečeme pizzu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
NEMOCI A IMUNITA Ema Volešová.
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 2. dubna 2011  V kolik: příjezd od 13 hod, zahájení ve 14 hod  Disciplíny: 1. Valčík 2. Čača 3. Volný tanec.
Křesťanská myšlenka a činnost Minulou neděli jsem šel s manželkou do kostela, když jsem uviděl jednu nešťastnou osobu v roztrhaných šatech. Jedni se na.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Kultura stolování.
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
Slušné chování v restauraci Lenka Hlavatá Kateřina Živná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_JDEME_TANCIT_OBLEKANI_ PREZENTACE_17 Název školyStřední.
Právní řád ČR 7.ročník. Proč potřebujeme právo Lidé žijí ve společnosti a vstupují mezi sebou do vzájemných vztahů. Většinou se chováme podle toho, co.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_10_ Společenská pravidla Číslo projektu:
Společenské chování Společenské chováníOB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
TEST Společenské chování
Zpracovala Irena Krištofová.  Typický oděv má …  Popis ženského oděvu  To co měli na hlavě bylo velice důležité  Co všechno museli nosit páni  Fotky.
VY_32_INOVACE_EV_8A_16M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.
Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Diplomatický protokol Ivana Hlavsová.
MOJE VYSNĚNÁ ŠKOLA. Škola by měla začínat v 10:00 a končit by měla v 12:30. Abychom nemuseli vstávat tak brzo. A končila by dříve, abychom se mohli po.
Francie. Francouské jídla Večeře a obědy Deserty.
Pravidla chování, právo a morálka
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
Německo 2016 Nürtingen.
Vyhrál jsem Rady, nápady, pravidla
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
ZASEDACÍ POŘÁDEK Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Společenská výchova – V restauraci
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Chování v dopravních prostředcích
Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Společenská výchova – Společenská významnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
Křesťanská myšlenka.
Dobrý den, prosím a děkuji
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Lidé kolem nás TÉMA: Zásady.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Etiketa = pravidla slušného chování V restauraci TAKHLE URČITĚ NE!!!

V restauraci

Jak bychom se měli chovat To hlavní u jídla je konverzace. Kdybychom se přišli jen najíst, mohli jsme si skočit do bufetu, bylo by to rychlejší a taky levnější. Jíme tak, abychom se navzájem dohromady před sebou a ostatními hosty nemuseli stydět. V restauraci jsme obsluhováni, proto si nic nebereme sami, třeba sůl od vedlejšího stolu. O všechno požádáme číšníka. Nesrkáme, neříháme, neprdíme

Jak bychom se neměli chovat V restauraci se nechováme jako doma. Je-li číšník pomalý, rozhodně na něj neluskáme ani nevoláme. K ostatním hostům se chováme ohleduplně. V restauraci nesrkáme a ani neděláme jiné podobně neslušné věci.

U stolu

Jak bychom se neměli chovat U stolu nesedíme jen proto, abychom se najedli, ale jíme slušně a spořádaně. Při jídle nemluvíme s plnou pusou. Příbor držíme tak, jak se má.

Jak bychom se měli chovat Jídlo je sice důležité, ale často je oběd nebo večeře jen kulisou ke společenskému setkání. Na svatební hostině nejsme proto, abychom se najedli, ale abychom oslavili rodinnou událost. Ruce nemáme v klíně, sedíme zpříma a neopíráme se lokty o stůl.

oblékání Dívky chodí v šatech a né v roztrhaném oděvu. Chlapci chodí v košilích a riflích a ne v teplácích a triku. Dívky si upravují vlasy, tak aby jim nepadali do jídla. Chlapci by neměli mít rozcuchané vlasy.

Pamatuj si! Do restaurace vstupuje první chlapec. Kabelka ani žádné jiné předměty nepatří na stůl. Nemluvíme s plnými ústy. U stolu se dívka neupravuje. Raději se odebere na toaletu. U stolu sedíme zpříma, ruce opíráme o hranu stolu jen do poloviny loketní kosti, nedáváme je do klína.

Konec