TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY
Advertisements

DĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA A JAKOSTNÍ TŘÍDY
KOZÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kozí, maso, charakteristika, dělení, použití, jednotlivých,
SKOPOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skopové, maso, jakostní, třídy, dělení Autor:
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: druhý
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.04
TELECÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Telecí, maso, jakost, tržní, části Autor: Bc. Jana.
MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava,
VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Výroba lihovin Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník.
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava,
SKLADOVÁNÍ A KONZERVOVÁNÍ ZELENINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skladování, konzervování, krecht, chladící.
ZMRZLINY A POHÁRY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: zmrzlina, poháry, mléčná, ovocná, smetanová.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
TĚSTO LINECKÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, linecké, příprava, čajové pečivo Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_22_ DNY V TÝDNU TÉMA:DNY V.
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Název školyStřední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky.
KÁVA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: káva, pražení, složení, rozdělení, kávoviny Bc. Jana Tvrdíková Autor:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PŠTROSÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, charakteristika, vejce, peří, složení Autor:
 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb  Mgr. Dana Frimlová  Název projektu: Zlepšení podmínek výuky  Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
LAHŮDKOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: lahůdková, zelenina, mangold, kopr, artyčok, bambusové.
Vedlejší jatečné produkty
TĚSTOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: těstoviny, charakteristika, význam, výroba, druhy Autor:
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_04_01_ žlázy s vnitřní sekrecí.
Tržní části vepřového masa Vepřové sádlo
Předběžná příprava drůbeže
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
TELECÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Telecí, maso, jakost, tržní, části Autor: Bc. Jana.
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Digitální učební materiál
VEPŘOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: vepřové, maso, jakost, jakostní třídy Autor: Bc.
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
DARY MOŘE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: dary moře, mušle, chobotnice, langusta Autor:
KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak,
JEHNĚČÍ A KŮZLEČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jehněčí, kůzlečí,maso, složení, tržní části,
TELECÍ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
JÁDROVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jádrové, ovoce, hrušky, jablka, mišpule, kdoule, jeřabiny.
KOZÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kozí, maso, charakteristika, dělení, použití,
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
LIDSKÝ ORGANISMUS KOSTRA.
SKLADOVÁNÍ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skladování, ovoce, sklady Autor: Bc.
Vitamíny rozpustné ve vodě
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Suroviny pro výrobu piva
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
VY_52_INOVACE_19_01_trávicí soustava
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Transkript prezentace:

TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: telecí, maso, tržní části, droby Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Dlouhá 6, 412 01 Litoměřice Anotace: výukový materiál pro Kuchaře – číšníky, pro procvičení telecího masa a vnitřností. Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013

JAKOST TELECÍHO MASA

JAKOSTNÍ TŘÍDY I. jakostní třída Kýta - velký, malý ořech, spodní a svrchní šál 1. http://www.toppotraviny.cz/teleci-maso/teleci-kyta-bez-kosti

II. Jakostní třída a) telecí pečeně nebo pečeně s ledvinou 2. http://www.ceskamasna.cz/maso/teleci-maso/teleci-pecene-b-k-chlazena-vac.html

II. Jakostní třída b) telecí plec 3. http://www.jehnecimaso.cz/obchod/teleci-maso/

II. Jakostní třída c) telecí hrudí 4. http://www.jehnecimaso.cz/obchod/teleci-maso/

III. Jakostní třída a) telecí krk 5. http://www.jehnecimaso.cz/obchod/teleci-maso/

III. Jakostní třída b) telecí karbanátek 6. http://www.masoturek.cz/masoturek/eshop/1-1-Maso/0/5/29-Teleci-karbanatek

III. Jakostní třída c) telecí kližka 7. http://www.ceskamasna.cz/maso/teleci-maso/teleci-klizka-s-kosti-mraz.html

III. Jakostní třída d) telecí koleno a pupek pupek 8. http://www.jehnecimaso.cz/obchod/teleci-maso/

DĚLENÍ TELECÍHO MASA 10. http://vladahadrava.xf.cz/maso.html

DĚLENÍ kýta – velký ořech 9. krk kýta – malý ořech 9a. karbanátek kýta – vrchní šál 10. pupek kýta – spodní šál pečeně s ledvinou plec špička a střed hrudí kolena

TELECÍ DROBY Patří sem: Telecí brzlík – růstová žláza 11. http://www.ssss.cz/files/kpucebnice/p/pv/1/maso/telecimaso.htm

TELECÍ DROBY Telecí srdce 12. http://www.reklamnifotky.cz/fotka/veal-heart-appetite-background-pixmac-photo-84431188/000084431188

TELECÍ DROBY Dále jsem patří: plíce, jazyk, mozek, okruží (jsou předžaludky telat a část střeva), slezina, játra

ZDROJE: Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN: 978-80-7454-118-6