DOPRAVNÍ VÝCHOVA STEZKY PRO CHODCE STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DOPRAVNÍ ZNAČKY Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Milan Stejskal Krajský koordinátor BESIP pro Kraj Vysočina Tel: , Nová koncepce dopravní výchovy Pro Kraj.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_17.JÍZDA NA KOLE TEMA: JÍZDA NA KOLE ČÍSLO PROJEKTU:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Anotace : Materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Prezentace slouží k rozšíření učiva o síle jako odvozené fyzikální veličině. Žák si připomene a prohloubí.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_PR Téma:Učíme se dopraní značky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ PÁSY CESTUJEME V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
VZÁJEMNÉ PŮSOBENÍ TĚLES Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_02_29.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Název školy: MŠ a ZŠ , Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_FYZIKA
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_17 Výkon Šablona číslo: IX Sada číslo: I
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
VY_32_INOVACE_41_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Autor: Mgr. Radana Marelová
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6C_01
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Pohyb tělesa Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Ošetřování textilních výrobků
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Dopravní značky VY_32_INOVACE_07_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY TEST Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Dopravní výchova 8. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
9. Heterogenní a homogenní skupiny
Skládání sil, rovnováha sil
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Hra na barevná auta IV. Jaroslava Růžičková.
MAŠINKY - bludiště Prostorová orientace.
Věcné učení Bezpečné chování ve škole, při hrách, výletech, koupání
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_Sib_III_02 Bezpečnost silničního provozu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Cyklista a chodec.
Poznatky ze života zvířat
RIZIKA PŘI ZIMNÍCH SPORTECH
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Řemeslo má zlaté dno Autorky: J…,A….
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
VY_32_INOVACE_22 Člověk a jeho svět, Prvouka – BESIP I ročník
Transkript prezentace:

DOPRAVNÍ VÝCHOVA STEZKY PRO CHODCE STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY OBYTNÉ ZÓNY JAK A KDE NA BRUSLÍCH, KOLOBĚŽCE A SKATEBOARTU

ANOTACE OBJASNIT ŽÁKŮM DŮLEŽITOST EXISTENCE STEZEK PRO CHODCE A CYKLISTY, VYSVĚTLIT VYUŽÍVÁNÍ OBYTNÝCH ZÓN, POPSAT SPRÁVNÉ CHOVÁNÍ NA BRUSLÍCH, KOLOBĚŽCE A SKATEBOARTU. VÝUKOVÝ MATERIÁL

STEZKY PRO CHODCE PROČ SE BUDUJÍ STEZKY PRO CHODCE? Stezky se budují pro větší bezpečnost chodců KDE MŮŽEME TYTO ZTEZKY NALÉZT? Budují se v centrech měst a v oblastech pro odpočinek ve městech i v obcích JAKÁ ZDE PLATÍ PRAVIDLA? Nesmějí sem vozidla Smějí sem chodci (i na bruslích, koloběžce, skateboardu a děti na kole do 10 let) Platí zde pravidla stejná jako pro chodce na chodníku

STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY JAKÝ JE ROZDÍL MEZI STEZKOU PRO CHODCE A STEZKOU PRO CHODCE A PRO CYKLISTY? Tyto stezky jsou určené pro chodce i cyklisty současně JAKÁ PRAVIDLA PLATÍ ZDE? Pokud je stezka rozdělena do pruhů, mohou do jiného pruhu pouze při : obcházení – objíždění vcházení – vjíždění odbočování CHODCI I CYKLISTÉ SE MUSÍ VZÁJEMNĚ RESPEKTOVAT!

OBYTNÁ ZÓNA CO JE OBYTNÁ ZÓNA A KDE JI NAJDEME? Obytná zóna je část silnice. Nalezneme ji mezi obytnými domy a je vždy označena dopravní značkou. K ČEMU TYTO OBYTNÉ ZÓNY SLOUŽÍ? Můžeme si zde hrát, jezdit na kole i jinak sportovat JAKÁ JSOU ZDE PRAVIDLA CHOVÁNÍ? Auta zde musí projíždět pomalu, musí předvídat zvýšený pohyb dětí, kteří zde sportují nebo si hrají Děti musí být i zde opatrné a musí umožnit autům projet

NA BRUSLÍCH, KOLOBĚŽCE A SKATEBOARDU MŮŽEME SE POHYBOVAT NA CHODNÍKU NEBO NA SILNICI? ANO. Stáváme se chodcem a musíme dodržovat všechna pravidla pro chodce na chodníku i na silnici KDE PRO NÁS BUDE BEZPEČNO? Nejbezpečnější jsou stezky pro chodce i cyklisty, obytné zóny a hřiště JAKÉ JSOU PRO NÁS DŮLEŽITÉ PRVKY BEZPEČNOSTI? PŘILBA – chrání hlavu (povinná na kole do 18 let) CHRÁNIČE – chrání kolena, lokty a zápěstí

SPRÁVNĚ PŘIŘAĎ, CO K SOBĚ PATŘÍ: DOPRAVNÍ ZNAČKY SPRÁVNĚ PŘIŘAĎ, CO K SOBĚ PATŘÍ: OBYTNÁ ZÓNA, STEZKA PRO CHODCE A CYKLISTY, STEZKA PRO CYKLISTY, KONEC STEZKY PRO CHODCE

CITACE PEADDR. LENKA FRAJEROVÁ. Dopravní výchova - chodec. první. Praha: BESIP, 2009. PEADDR. LENKA FRAJEROVÁ. Příručka dopravní výchovy pro pedagogy ZŠ. první. Praha: BESIP, 2012. www.office.microsoft.com Dopravní - značení.cz. [online]. [cit. 2013-10-29].