DUM - Digitální Učební Materiál

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Advertisements

ZMRZLINY A POHÁRY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: zmrzlina, poháry, mléčná, ovocná, smetanová.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 17 Název.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Energetická hodnota potravin (EH)
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Příprava drůbeže pečením
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba instantních prášků 1
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 1: Jablíčko
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
Cukry – přírodní sladidla
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DUM - Digitální Učební Materiál
Lité těsto.
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
Šablona 32 VY_32_INOVACE_13_16_Jídlo 1..
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Náležitosti výkresu VY_32_INOVACE_26_516
DUM - Digitální Učební Materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Třené, jádrové a smetanové výrobky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM - Digitální Učební Materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
DUM - Digitální Učební Materiál
Donuty.
IV/ Přímka a její části Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1012 Šablona: III/2 Sada: A1_46 Datum ověření ve výuce: 31. 10. 2013 Třída: 1. KA

DUM - Digitální Učební Materiál Tematická oblast: Stravovací a ubytovací služby Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. KA Klíčová slova: Jablečné a tvarohové lívanečky Jméno autora (vč. titulu): Bc. Romana Pašková Škola: Střední odborné učiliště, Lišov tř. 5. května 3 373 72 Lišov IČO: 75050111 REDIZO: 651023599

Jablečné lívanečky Suroviny: Suroviny: mléko 400 ml vejce 4 ks polohrubá mouka 300 g prášek do pečiva 1 lžička moučkový cukr 150 g vanilkový cukr 1 ks skořice mletá 1 lžička jablka nastrouhaná 500 g olej (smažení) Náplň: zavařenina bílý jogurt smetana (šlehaná, zakysaná) Jablečné lívanečky

Jablečné lívanečky do mléka nasypeme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka a promícháme, přidáme rozšlehaná vejce, dochutíme moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, mletou skořicí, postupně přidáváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva

Jablečné lívanečky důkladně rozmícháme tak, aby vzniklo hustší těsto, necháme je odležet, pak smažíme na oleji malé lívanečky , usmažené potřeme zavařeninou nebo povidly, zdobíme jogurtem, smetanou (šlehanou, zakysanou)

Tvarohové lívanečky Suroviny: 1 porce Suroviny: olej (smažení) podmáslí 6O ml vejce 1 ks krupice 30 g sůl špetka krystalový cukr půl lžičky olej (smažení) Náplň: tvaroh netučný 2 lžíce citrónová šťáva moučkový cukr 1 lžička jahody 100 g Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky žloutek vyšleháme s podmáslím, krupicí, solí, sníh z bílku a krystalového cukru vmícháme do krupicové směsi, smažíme na oleji malé lívanečky, tvaroh dochutíme citrónovou šťávou, moučkovým cukrem lívanečky servírujeme s tvarohem, jahodami

ZDROJE Obrázky: použity vlastní zdroje Externí zdroje: Trešlová,O. Blesk Vaše recepty. Palačinky, lívance, 2012, roč. 2, č. 6, s. 20, ISSN 1804-6738. Fialová, R. Tina. Tvarohové lívanečky, 2012, č. 23, s. 36, ISSN 1802-1816.