Vypracoval: Josef Truhlář Dne

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

Vypracoval:Pavel Kozák
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_01.
ČESKÉ ŠKOLY V BLÍŽEJOVĚ Od roku 1894 až do konce první světové války-1918 Jana Braunová.
Křižánky Vítejte u nás.
K r o n i k a 2004 Vše důležité, co se stalo v roce 2004 v obci Blížejov Zpracoval: Tomáš Halama.
ZŠ a MŠ Lhoty u Potštejna
JÁNSKÉ KOUPELE Jakub Rebl.
SEDLIŠTĚ.
Prezentace závěrečných prací IX.ročníku
Základní škola a mateřská škola Blížejov Zámek Osvračín
Senička je nevelká obec s 349 byvateli a najdeme ji jižním směrem od města Litovel. Obec se rozkládá pod východními vrcholky Drahanské vrchoviny a v okrajové.
Naše knihovna se nachází v objektu Obecního úřadu Roubanina.
ÚSTÍ U VSETÍNA.
Olomouc.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Zámek Poruba.
Obec, kde žiji Vesnice.
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
GREŠLOVÉ MÝTO.
Leskovec Surý Josef.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
ZELENÁ HORA Z HISTORIE OBCE.
Praha.
Cestujeme po jižních Čechách
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Dobřichovice a okolí. Dobřichovice – z historie Patřili rytířskému řádu křižovníků První písemná zmínka je z roku 1253 Karel Havlík postavil turbínu a.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Brno.
Opava.
LOZA (přeloženo ze španělštiny) nádobí
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Investice do rozvoje vzdělávání Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Holašovice,
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Testove.otazky.I.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Prezentace z DIFM Kaplička ve Vysokém Újezdě. Autoři: Kamila Kraftová Zdeněk Nejedlý
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Igor Dostal
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
Stopami dějin obce Rybníky a SDH Rybníky. Obec Rybníky.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Obec Myslejovice leží 10km od Prostějova na východním výběžku Drahanské vysočiny. Nejvyšší bod, Stříbrná, měří 551m. Nadmořská výška Myslejovic je 353.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SNĚŽNÉ.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Želivec Březina Marek 9.A.
Pátrání po chodských pověstech
Ekologie obce Nahošice
Digitální učební materiál
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Kostel sv. Jana Křtitele ve Lštění
Soňa Maruničová Říjen ročník
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Historie Nesovic Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Podnikání na venkově.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Kostely v Plzeňském kraji 3
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Transkript prezentace:

Vypracoval: Josef Truhlář Dne 4.6.2012 Historie Mimova Vypracoval: Josef Truhlář Dne 4.6.2012

Obsah 2/ Mimov: a) historie b) dnešní stav obce 1/ Úvod 2/ Mimov: a) historie b) dnešní stav obce 3/ Příloha s fotografiemi

První data o obci Obec Mimov je velmi staré sídlo Jeho začátky se datují do roku 1193 Tehdejší jeho název zněl jinak – jmenoval se Mimowe

Majitelé Mimova Obec Mimov byla v letech 1362 – 1367 v držení Půty ze Lštění Podle historických pramenů pak obec v 15. století zpustla. Protože od počátku byla spojena s obcí Lštění, byla závislá i na majitelích tvrze ve Lštění Kolem roku 1600 byl Mimov spolu ze Lštěním v držení Domažlických

V roce 1665 Kunata Jaroslav hrabě z Bubna Kolem roku 1700 Josef Černín z Chudenic V roce 1719 koupil Lštění a Mimov Jan Maxmilián Kyšpersky z Vřesovic Dalšími majiteli Mimova a Dohalic byla hrabata Dohalští z Přívozce až do roku 1848, kdy byla zrušena robota

Kaplička v obci Kaplička byla vystavena v roce 1905, a je vysvěcena Panně Marii Pomocné

Období před druhou světovou válkou Před válkou žilo v obci přibližně 126 obyvatel ve 28 domcích V té době již zde existoval hasičský sbor, který byl založen roku 1932, a také ochotnický spolek.

Dnešní život v obci Dnes žije v obci zhruba 36 obyvatel, je trvale obydleno 15 domů Dalších 9 domů slouží k rekreaci Obec Mimov je vzdálena 2 km od Osvračína, kde je její obecní zastupitelstvo V Mimově není obchod, lidé, kteří zde žijí, si pro vše potřebné k životu dováží auty, popř. autobusem z okolních vesnic

Obcí protéká tzv. Dravý potok, který se v Osvračíně vlévá do Zubřiny a dále pak ve Staňkově do řeky Radbuzy Na návsi v Mimově je rybník, nyní v soukromém vlastnictví Také se v této obci nachází několik budov bývalého JZD, z nichž starší budovy slouží jako dílny místního podnikatele a v novějších je stále ustájen hovězí dobytek (skot)  

Příloha s fotografiemi Kaplička Panny Marie Pomocné, ležící ve staré části obce, v pozadí se nachází nově zrekonstruovaný objekt

Náves obce

Pohled na nejstarší část obce

Rybník ve vsi

Budovy pro ustájení skotu

Pohled na západní část obce

Pohled směrem k obci Dohalice

Děkuji za pozornost