Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce"— Transkript prezentace:

1 LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce
Základní a mateřská škola Blížejov IX. ročník -Závěrečné práce LŠTĚNSKÝ ZÁMEK Vypracoval: Petr Hála dne:

2 Obsah: Popis a historie lštěnského zámku
Fotografie zámku na počátku 20. Století Fotografie zámku v současnosti Fotografie mateřské školy v zámku Poděkování Zdroje

3 Zámek je postaven ve Lštění.
Byl postaven v letech 1896 až 1897 Josefem Starckem. Náklady na stavbu zámku dosáhly dvaceti tisíc zlatých. Zámek sloužil jako rodinné sídlo. Byl posvěcen farářem V. Lustingem. Obdélná patrová budova se schodištěm vybudovaná v blízkosti tvrze. Josef Starck zemřel. Zámek převzala manželka a dále ho dědili potomci. zámek získala obec za 70 tisíc Kč. Kolem roku 1950 zde byla založena Mateřská škola a roku 1957 zde vznikla základní škola. V 70. letech byla do zámku přesunuta zdravotní ordinace, národní výbor a knihovna . V současné době se zámek využívá pouze pro mateřskou školu, zdravotní ordinaci a knihovnu.

4 20. století Zámek na počátku

5 Dnešní podoba zámku

6 Dnešní mateřská škola

7 Poděkování: Na závěr bych chtěl poděkovat paní učitelce Červenkové, Neumannové, paní ředitelce Hanzalové, panu učiteli Hejtmanovi, Zdeňkovi Procházkovi, Aleně Brožíkové a Anně Cibulkové za konzultace a odbornou pomoc při zpracování mé závěrečné práce.

8 Zdroje Zdeněk Procházka, Lštění, Proměny jednoho rytířského sídla aneb jak se státi zemánkem,nakladatelství Českého lesa 2007 Domažlice ústní zdroj - Anna Cibulková ( 83 let ) bydliště: Lštění čp.77 - Alena Brožíková ( 62 let )

9 Děkuji za váš čas, který jste mi věnovali na předvádění prezentace a doufám, že se vám tato prezentace líbila.Přeji vám hezký den.


Stáhnout ppt "LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce"

Podobné prezentace


Reklamy Google